Reklama

Reklama

Milosrdná noc

Trailer 1

Obsahy(1)

Film Miky Kaurismäkiho vypráví příběh tří mužů, kteří se sblíží během jednoho večera v baru, kdy spolu při víně vedou dlouhé intelektuální diskuse. Je to možná poslední noc, kterou zde spolu tráví, protože podnik se během karantény ocitl pod finančním tlakem. Přestože je oficiálně zavřeno, barman Heikki nabízí svému příteli Ristovi, vyčerpanému zdravotníkovi z první linie, útěchu tím, že ho po dlouhé a tragické směně pustí dovnitř. Podezření vzbuzuje následný příchod cizince, který čeká na narození svého vnoučete, zvláště poté, co se v rádiu objeví zpráva o vraždě spáchané v okolí. Heikki a Risto však mají svá vlastní tajemství, s nimiž se musí potýkat, a tato milosrdná noc v helsinském baru by pro ně mohla být tou nejlepší terapií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Adekvátní dávka finské deprese uprostřed karantény způsobené covidem. V hospodě se za různých okolností sejde pár týpků, začnou pít víno a mudrovat nad aktuální situací. Ta je ve všech ohledech na hovno a o ničem jiném to vlastně ani není. Pokud ale znáte filmy Mika Kaurismäkiho, tak si nad těmi kecy budete libovat. Osobně bych pak víno zaměnil za nějaké dobře vychlazené Karhu nebo Karjala, ale to vem čert. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

A už zase ten ženský element házející vidle do toho našeho mužského žvatlání o tíži světa a vůbec všech těhletech bebíčkách, kdy ona jednoho skrze svůj dobře připravený part pasuje na vítěze. Pak ti dva (on a ona) odcupitají domů slepit neslepitelné , další se udá a ten třetí už zase nic nepodpálí (tedy viděl jsem už od pana Kaurismäkiho svižnější fláky, ale tak jak mě bavili pindy od pana Bergmana, nebo Rohmera, tak mě baví i tenhle fin). ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama