Reklama

Reklama

Provazochodkyně nad Prahou

  • angličtina Skywalk Above Prague
Česko, 2020, 60 min (Alternativní 51 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Přechod provazochodkyně Tatiany Mosio-Bongongy přes Vltavu přesáhl zdaleka rozměr pouhého „spektáklu“ pro diváky a média. Byl výzvou nejen pro organizátory a realizační tým, ale přinesl i zamyšlení a radostnou katarzi pro všechny zúčastněné. Na laně dlouhém 350 metrů nataženém od Právnické fakulty na Letnou, ve výšce 35 metrů, bez jištění, sledujeme nádhernou Tatianu a z jejích emotivních slov vnímáme zjitřeně její životní příběh. Nečekané setkání Tatiany s jejím osudovým mentorem Rudy Omankowským, pražským rodákem, členem slavné české provazochodecké rodiny, je dojemné i profesionální zároveň… A souběžně s Tatianou jde po zemi ten, který je za její lano zodpovědný. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dosud jediný režijní počin pánů Flégla a Vovese vyznívá i přes stopáž, nebo právě proto, trochu nezáživně. Taková akce sama o sobě neskýtá příliš invence. Proto filmařům pomáhá, když Tatiana Mosio-Bonganga vypráví, jak se k takovému zajímavému koníčku vlastně dostala. U toho se dozvíme mnohé i o zákulisí příprav či historie českého provazochodectví, což jistě potěší, neboť to není známo. Na druhé straně, pozoruhodný je právě samotný přechod, ačkoli když to někdo umí, tak to jde samo, rizika jsou samozřejmě vždycky. A snímek zcela jistě funguje i jako čirá propagace festivalu Letní Letná o nějž jsem nikdá neslyšel. ()

Reklama

capka 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem před rokem přímý přenos z tohoto vystoupení a bylo to pro mě velkým a komplexním zážitkem, mimo jiné i díky zajímavému kamerovému a komentátorskému zpracování. Tento film ten zážitek částečně přináší a přenáší znovu, zároveň ho obohacuje o trochu širší náhled do příprav. Byla jsem spokojena, film mě vtáhl a nepustil, podobně jako přímý přenos... který je doufám stále k dispozici online a určitě doporučuju ke shlédnutí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejaky komplexni medailonek provazochodkyne to neni.Je zde dost propagace festivalu Letni Letna.Dlouho probiha priprava cele akce,coz me take bavilo, chvilemi seznamovani s profesi nudilo. Cirkusacka nas seznamila i se svym detstvi..Rika, ze se v aute boji vic nez na lane. Zabery zeny takto vysoko na lane jsou velkolepe. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama