Reklama

Reklama

Elisa z Rivombrosy

(seriál)
  • Itálie Elisa di Rivombrosa (více)
Itálie, (2003–2005), 40 h 39 min (Minutáž: 85–103 min)

Hrají:

Vittoria Puccini, Jane Alexander, Alessandro Preziosi, Luca Ward, Antonella Fattori, Linda Batista, Kaspar Capparoni, Pierluigi Coppola, Cesare Bocci (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Dřív než byl zavražděn vévodou Ranierim a jeho hrdlořezy, zařídil hrabě Conforti, aby byl kapitánovi Lombardimu doručen seznam šlechticů, kteří se podíleli na spiknutí proti králi. Mezitím se na svém panství Rivombrosa svěřila hraběnka Agnes Ristoriová mladé společnici Elise s obavou, že už nikdy neuvidí svého syna Fabrizzia, který se účastnil vojenských tažení. Fabrizzio se však během cesty domů stal svědkem zákeřného přepadení svého přítele Lombardiho, jež zorganizoval Ranieri, který chtěl dostat seznam spiklenců. Fabrizziovi se nepodařilo Lombardiho zachránit, ale získal drahocenné dokumenty a slíbil svému mrtvému příteli, že je osobně doručí králi. Když dorazil na Rivombrosu, spěchal za matkou a našel ji v Elisině společnosti. Fabrizzio byl zaskočen dívčinou krásou, ale v té chvíli ještě netušil, že je Elisa pouhou služebnou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Piri 

všechny recenze uživatele

Videl som to v slovenskej premiére cca v roku 2006. Pekná a naivná romantická dráma. Veľké plus tohto seriálu je samotná výprava - kostýmy, výber hercov, scenérie a hudba. Celkové prevedie je bez chýb, až na samotný dej. Slovenský dabing pri tomto diele exceloval - preklad, hlasy, dramatizácia. Hlavnú hrdinku dabovala Lenka Košická. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Pěkný seriál (alespoň 1. serie) - samozřejmě hned víme, jak to skončí, ale mě to prostě bavilo. To samozřejmě nic nemění na tom, že je to čistokrevný romanťák. Elisa vůbec není nezajímavá ani nesympatická hrdinka, řekla bych že je duchaplnější než filmová Angelika. Krásných šedookých chlapů je tu také skutečně dost a i přes všechny ty "obrovské" potíže víte, že nakonec bude happy end, takže jste klidní. Zároveň se mi na tom líbí, že ne všechno dopadne dobře. Za zmínku ještě stojí nádherná hudba. ---- P.S.: S Angelikou bych to vůbec nesrovnávala vzhledem k tomu, že z Angeliky, mně naprosto nesympatická, Mercierová udělala nafoukanou mrchu, která má všechno, co chce kdy chce a nemusí u toho ani hrábnout prstem (což mě, která jsem všech 13 knižních dílů četla, "uráží", protože ona musela za všechno tvrdě bojovat a platit :-) ). ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Romantika, zámek, kostým, kam se podíváte, pravá láska, spiknutí proti králi, třídní nerovnost... Však to znáte. No, možná už jsme v té žumpě plné telenovel zapomněli, že se pořád dá natočit takhle poctivý harlekýn. Jen musíte zatnout zuby, když scénárista z rukávu vysype klišé číslo 38 "Omdlévající těhotná hrdinka" a překovat fakt, že z titulní postavy cítíte tolik charismatu a emocí jako z Malibu Stacy Lízy Simpsonové. Jo, a nekoukejte na druhou sérii, je to jasná podpásovka. Moje slabé tři hvězdy patří prvním třinácti dílům. PS: Ne, opravdu nejsem debil. Ale italskou historickou telenovelu nemůžete srovnávat s CSI, Ztraceni nebo Zoufalými manželkami. Musíte ji postavit vedle Esmeraldy, Ošklivky Betty, Rosamunde Pilcher a Inge Lindstrom. A v téhle konkurenci jsou to pro mě zářící tři hvězdy. ()

vilusinska 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě nepřišel zase tak špatný,sice menší přeslazenost tam je cítít už o prvního dílu ale rozhodně to bylo koukatelný více než klasické telenovely.Fabrizzio je chlap s ohněm v těle,Lucrezia super mrcha která přežije snad všechno a samozřejmně Elisa,holka co má zachránit nejen svojí lásku ale i krále.Sice klišé ale ušlo to. ()

nurielka 

všechny recenze uživatele

Prvá séria sa mi rozhodne páčila viac ako tá po nej. To bol prepadák. Absolútne som netušila ako to skončí, asi kvôli mojej romantickej duši, no a veľmi charizmatický herci na čele s Lucreziou, ktorá je neprekonateľná a má charizmu aká nemá obdoby, tomu dodali iskru. Hudba bola krásna, na pomery seriálu priam brilantná. Nechutné intrigy, sladká láska, odporné vraždy, spiklenci, a pomsta, ktorá sa vracia stále v inej podobe. To je Rivombrosa s Elisou, jej nevinnou tváričkou a-la nadaná husička, slúžtička (ako ju nazvala Lucrezzia:), ktorá má veľké oči pre Fabrizzia, ktorý im nevie odolať. Obľúbená postava - Lucrezia van Necker ()

Galerie (134)

Zajímavosti (3)

  • Zámek Rivombrosa se ve skutečnosti jmenuje Castello ducale di Agliè. (veronica 01)
  • Nejnáročnější práce s kostýmem byla s Jane Alexander (Lucrezia), nosila velmi těsné šaty. (kdoasi)
  • Počas natáčania prvej série sa predstaviteľka Elisy (Vittoria Puccini) zamilovala do Fabrizia (Alessandro Preziosi) aj v skutočnosti a románik z plátna sa preniesol i do reality. V priebehu druhej série Vittoria s Alessandrom otehotnela a porodila dcérku Elenu. (Fabrinka)

Reklama

Reklama