Reklama

Reklama

V jámě

  • Česko Jáma (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Markuss si musí zvyknout na nový život na venkově u babičky. Poté, co sousedova dcera Emílie pronese několik opovržlivých poznámek o chlapcově otci, rozhodne se jí Markuss uštědřit tvrdou lekci. To má negativní důsledky, které se projevují v celé vesnici. Chlapec, který je nucen pracovat, začne ostatní vesničany nenávidět. Jediný člověk, kterého má rád, je stará námořnice žijící v nedalekém lese. Ti dva se navzájem inspirují a střeží svá tajemství. Náhodným zvratem událostí se dramaticky změní sankce, které na chlapce uvalila Emíliina matka, a v důsledku toho utrpí i jeho pověst v očích obyvatel vesnice. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (5)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Skandinávský styl zpracování.Několik samostatných příběhů hlavních postav aby se nakonec ve finále spojily.A klasicky skandinávsky je důležitým článkem v tom řetězu to,co se událo v daleké minulosti.Mám ráda skandinávskou literaturu a proto mi sedl i tento film.Žádné čarování s kamerou.Přikreslování.Snímali drsný život v odlehlé končině kde všude je daleko.Jen lesy,voda a skály. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

V jámě počas celého filmu nebudeme,ale přijde my,že někdy film se tam malinko zbytečně potácí.Příběh o klukovi,kdy zůstane sám,bez kamarádů a jeho jedinou útěchou jsou jeho babička a "Námořník".Už z obsahu víte prozrazení,ale ono je to vcelku jedno.Kromě chlapce a dalších zůčastněných se příběh nikam moc neposouvá,kromě smyčky strejdy.Markuss je sice skvěle zahraný,ale o tom,že kluk najde konečně někoho a ten pak umře,se z tohohle zas taková hitparáda nestala a to ani neříkám o té záchraně ve vodě,která místo aby pak pokračovala v příběhu,tak film skončí.Na to se vyobrazení postavy malinko pře,protože ke konci si z toho vůbec nic nevezmete. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Temná a znepokojúca dráma odkrývajúca (ne)jedno malomeštiacké, nepohodlné  tajomstvo a povahu jeho obyvateľov. Záver filmu je veľmi nepríjemný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Země Pobaltí mě dlouhodobě zajímají z pozice filmařského řemesla. Mají totiž nad sebou silnou Skandinávii a pod sebou silné Polsko. Je tedy jasné, že výsledek jejich práce nemůže dopadnout jinak, než dobře. V jámě je například hodně silné rodinné drama, které musíte detailně sledovat, aby Vámi prostoupilo. Silné v námětu, hutnou skandinávskou atmosférou, ale i hudebním podkresem, který celému dění dost přidává. Každý záchvěv (převážně negativních) emocí jakékoliv postavy, má nějakou logiku. Ty se pak spojí v jedno v silném závěru, který mě doslova odrovnal. A kdyby některé momenty i řádně dovysvětlili, nebál bych se vytasit i pět hvězd. Takhle si divák musel docela dost věcí domýšlet a na tak kvalitní drama to byla skoro až škoda. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama