Reklama

Reklama

Zelené plíce

(TV film)
  • angličtina Bohemian Forest: The Green Lungs of Europe

Obsahy(1)

Zelené plíce je dokumentární film o šumavských lesích, nejpřísněji chráněných územích v národních parcích, ale i hospodářských lesích v jejich sousedství. Dává nahlédnout do různých přístupů k péči o les na české, německé i rakouské straně Šumavy. Režisér Karel Svoboda putuje mezi nimi a hledá odpovědi a souvislosti, které v médiích nezaznívají, když se debata zužuje na otázku „kácet nebo nekácet kůrovcem napadené stromy“. Čím lesy prošly a co je čeká dál? Kde ještě člověk má být součástí přírody a kde ne? Jaké výzvy přináší sousedství nejpřísněji chráněných území a lesů, kde je cílem trvalé přírodě blízké hospodaření? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkný shrnující dokument. Šumava je naše nejlepší divoká příroda. Pro založení ohnisek jedle, buku a dalších na různorodé obnovení lesa jsem všemi deseti. A pro rozšíření bezzásahových prostorů alespoň na úroveň Bavorského lesa a více. ()

Související novinky

EKOFILM začíná ve středu 20. října

EKOFILM začíná ve středu 20. října

18.10.2021

Už tuto středu 20. října začíná 47. ročník festivalu environmentálních filmů EKOFILM. Nabídne celkem 25 soutěžních snímků ze 14 zemí, které se utkají v soutěžních sekcích Krásy přírody,… (více)

Reklama

Reklama