Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti vypuknou v odlehlém údolí nové konflikty. Lidé rozdělení na „vyvolené“ a „zavržené“ opouštějí své domovy a utíkají před násilím do nejistoty. Ika, Matija a jejich dvě děti, Kaja a Nikola, jsou hluboce rozděleni v otázce, zda odejít, nebo zůstat. Od zmizení jejich třetího dítěte nenašli Ika a Matija způsob, jak překonat trauma, a rozkol mezi nimi se každým dnem prohlubuje. Úsvit svým mystickým zjevením uvede do pohybu sérii událostí, které jasně ukazují, že ignorování extremismu a vyhýbání se osobním traumatům vždy zanechává neblahé následky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Taneční finále je nejvíc "nevim, jestli mačkat polštářek trapnosti, nebo slintat nad drzostí tvůrců" moment ever. Ale spíš to bylo to první. (solidní 3,5*) ()

Reklama

dzira 

všechny recenze uživatele

Matanić patří mezi mé vůbec nejoblíbenější filmové tvůrce. Tímto filmem mne ale úplně nepřesvědčil. Občas tomu dost padal řemen a přešlapovalo to bezradně na místě. Viděl jsem teda verzi, která má 126 min. Řekl bych, že cca těch 26 minut je tam navíc a filmu škodí. Když jsem si to v hlavě ale trochu sestříhal, musím konstatovat, že je to velmi pozoruhodné dílo... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] Já jsem to asi přestal chápat. Nějaké post apo, které ani takové není, a spíše je to stěhování lidí ve stylu Vesničky mé střediskové, až na to, že nebude bazén na tři tempa, ale novi tata, co neni muj tata. Ti tvůrci si strašně říkají o to, že všichni musejí chápat jejich dílo od počátku do konce, i když je to nuda jako procházka v galerii bez obrazů. Tady jsem se vůbec nechytil. O to více mě asi štve, že jsem z filmu asi odešel před jedinou scénou, co za to stála, ale pokud jsme byli na stejném filmu, tak o tom vlastně dost pochybuji, že by to za to stálo. Ani ne o půlnoci bylo skoro zaděláno na spací momenty. Doslovně. Ono se s tím pracuje dost těžce, když to má být nějaký další díl pomyslné trilogie, která ale zároveň není dílem. Což je škoda, kdyby jo, tak by třeba začalo dávat smysl, proč ten film smysl nedával. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama