Reklama

Reklama

Policejní komisař David Ackerman (Richard Berry) pátrá po vrazích svého známého a narazí při tom na ilegální Hnutí, které prodává zbraně a drogy a ze zisků financuje různé politické strany. Hnutí je řízeno z vysokých míst a Ackerman se musí nakonec střetnout i s profesionály z vlastních řad. Celkem podstatnou roli v poměrně drsném francouzském snímku hraje i hrdinova schopnost zacházet, kromě zbraní, i s počítači. (Anthony)

(více)

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Spíš než kriminálku jsem v tom cítil politický thriller a jak už letopočet a země v rodném listě tohoto filmečku napovídá, jedná se o kvalitní pokoukanou. Z filmu jde správně tísnivá atmosféra, která je podpořená výbornou hudební kompozicí Jean Pierre Masa. Od začátku jsem měl o hlavní hrdinku, kladnýho poldu Davida a všechny, co v tomto bijáčku táhli káru pravdy a lásky a usilovali o vítězství nad lží a nenavistí pořádný strach, protože proti nim nestáli žádný včelaři, ale skutečně první mocipánská liga. Některé technoligické fígle hlavních hrdinů zůstali za hranicí mého chápání, ale i tak jsem si tenhle poměrně depresivní napínák užil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Klasická sebevražda. Robin odhodil svou ženu na tři metry a trefil ji přímo do srdce. Načež natáhl ruku na víc než dva metry a přitom se dokázal střelit do týla." Tak už to zkrátka bývá, když vraždu vyšetřuje vrah a policejní vrazi mají vždy jistý kvalifikovaný náskok před spravedlností. Já bych se v tom tedy nešťoural, protože kolegialita je pro mne nade vše, ale my tu naštěstí tu máme hrdinu, pro něhož žádný soupeř není dost mocný, žádná oběť dost vysoká a cokoli umí proměnit v počítač. Takových hrdinů jsou obvykle plné hřbitovy, ale komisař Ackerman ještě nehodlá čuchat ke kytkám odspodu, takže proč si to s ním neužít a naivně si nezadoufat, že tohle se ve skutečném životě nemůže stát. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu říct, dobře natočené i zahrané. Film má vše, co pořádné krimi potřebuje. A líbilo se mi to, hodně, včetně českého super dabingu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nehrál Richard Berry v Číslo 5 žije..? Vidím, že ne, ale s vousy bych ho tak i tipoval, oholený a bez brýlí pak naprosto změnil vizáž, to se ve filmu málokdy vidí i účelově. Solidní dobovka krimi (skoro noirek) s několika těžko chápatelnými momenty a občas zajímavým střihem. Výborný dabing z Barrandova. Opravdu lze automat na Coca colu spojit datovým kabelem s psacím strojem a použít to jako e-mail? Ano? A co v roce 1985? Hmmm. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Napínavá, chvílemi až depresivní kriminálka o korupci prorůstající celou společností, včetně politiky i policie. Francouzská odpověď na tématicky příbuzné filmy italské provenience z téže doby. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná kriminálka, ale byl to můj první nepřístupný film v kině, takže na to se nezapomíná a dávám hvězdičku navíc. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Český název je poněkud zavádějící, ale tak už to občas bývá. Nicméně se jedná o francouzskou krimi jednohubku, která má spád, příběh, Bondgirl a výborného Berryho ()

Reklama

Reklama