Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři sourozenci Kryštof, Kristýna a Ema a nejmladší Samuel prožívají spokojené dětství ve šťastné rodině. Jednoho rána se ale všechno změní. Jejich rodiče upadli do záhadného spánku a oni si musí najednou poradit docela sami. Takto záhadně usnuli rodiče po celém světě. Nastává chaos, jejich město ovládnou bezdětní a mladí, kteří se dokázali ve vzniklé situaci zorientovat. Věřit se nedá nikomu. Pro sourozence začíná každodenní boj, v němž by měli vítězit ti silnější a chytří, ale leckdy mají navrch ti vychytralí a bezohlední. Malý Samuel je navíc unesen a sourozenci se vydávají na cestu do neznáma, aby ho zkusili najít. Podaří se jim opět setkat a najít cestu zpět domů? Probudí se jejich rodiče a bude vše jako dřív? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Je docela zvláštní vidět film, který jakoby z oka vypadl mému slohu ze sekundy na gymnáziu (2000) a posléze dlouhodobé hře na táboře 2008. Proto jsem docela shovívavý a za 3*. Technicky dobře nasnímané, už méně lépe napsané a tím pádem občas velmi velmi dlouhé. Nebudu lhát, že třetí hvězdička není úplně jen za ty Budějce. 6/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tady je velká škoda, že tohle nepřišlo tak o 2 roky dříve v době kdy byla epidemie koronaviru takhle to zapadne do průměru. Z traileru jsem měl obavu o dětské herce jelikož mě byly nesympatičtí ve výsledku se , ale dají.  Má to dobrý příběh s poučkou nenasedat k cizím lidem do aut a jediný větší problém je v tom, že skoro všichni dospělí jsou zde prezentování jako úchyláci nebo vyčuranci na konci mě přijde, že to režisér chtěl vyvážit a dal tam jednu sympatickou dospělou postavu a jeho otce. Některé věci jsou nedořešené proč třeba z 4 děcek tam aspoň jedno nezůstalo s rodiči zvláště poté co se tam baví, že je neopustí a chvíli poté to neplatí chápu, že jim došlo jídlo, ale měly pokud se nepletu 50 000 mohly mu dat třeba  10 000 na týden ? Pokud ta epidemie končí návratem dětí  k rodičům jak to, že se ten chlápek v lese neprobudil dříve, když ho jeho syn navštěvoval denně jelikož tam bydlel? Proč má ze 4 dětí mobil jen jedno zvláště v době kdy má mobil snad i 7 leté dítě a pokud to ostatním nechtěly koupit rodiče proč jako jedna z prvních věcí, když spaly si ho nekoupily? Je možné, že na to ostatní dva díly odpoví tak, že to pak klidně upravím nicméně zatím je to nevyřešené. 80 procent ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nápad jistě dobrý, provedení hrozivě amatérské. Slabé režijně, tragické i po stránce hereckých výkonů, ale ke dnu to posílá především dokonale jalový scénář zhruba někde na úrovni nepovedené středoškolské pololetní slohovky, který zůstává pouze u dobrého nápadu, ale absolutně tápe v tom, co chce vyprávět. Nic jiného, než ten ústřední nápad, tam prostě není. Je to naivní, je to nezáživné, je to bez pointy a navíc bez snahy o vysvětlení, protože se snad chystá i dvojka... Pls, jen to ne. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dan Svátek se vytasil na české poměry s geniálním, originálním a odvážným námětem alá postapocalyptické české reality, ale já moc nemusím filmy, kde hrají hlavní roli děti ( krom dokonalých rodinných filmů ), ale hlavně to na mne působilo jako nějaký amatérský film ročníkové práce na DAMU ikdyž to technicky nebylo úplně marné, ale prostě ten malý rozpočet na tyhle sci-fi mystery parádičky je v našich podmíkách hrozně okatě vidět. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nemám problém oceniť dobrý amatérsky film. Toto presne tak začalo. Zaujímavý začiatok, neočakavaný zvrat, proste hovorím si, fajn no, to asi bude pozerateľné. Potom ale príbeh skĺzol do takej roviny, ktorá stratila tempo, dych a nabrala niekoľko dier a chýb. Ale od amatérov sme asi nejaké brutálne sci-fi s kvalitnými VFX čakať nemohli. Záver je teda taký, že pozerateľné to je, nie je to otravné jak všetky novodobé drámy a námet je vskutku zaujímavý. 3 z 5 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Celý film byl natočen v lokalitách jižních Čech. Jednou z lokací byl Český Rudolec. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama