Reklama

Reklama

The Retreat

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gus (Grant Schumacher) a jeho nejlepší kamarád Adam (Dylan Grunn) se vydávají do Adirondack High Peaks, aby si zde užili poněkud netradiční rozlučku se svobodou. Hodlají zde strávit několik dní, jen s batohy na zádech a zasněženou krajinou okolo sebe. Naneštěstí si sebou vezmou termosku s pochybným čajem, který jim v horské chatě nabídl dobrodruh Ryan (Chris Cimperman) a záhy se začnou dít podivné věci. Místní legenda Wendigo ožívá a pronásleduje je na každém kroku. Ale je tomu skutečně tak, nebo si s Gusem pohrává jen jeho mysl, která jej dovede až na pokraj šílenství? (SOLOM.)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bruce Wemple se evidentně velmi zajímá o mýtické bytosti typu Wendigo nebo Bigfoot, protože většinu svých filmů které dosud natočil, věnoval právě těmto tématům. Bohužel s jejich kvalitou už to tak dobře nedopadlo, o čemž svědčí i docela nízká hodnocení a především kritické ohlasy. Přitom se mu nedá zapřít jistá snaha a představivost, jenomže zajímavý scénář ještě neudělá dobrý film, zvlášť když si obojí děláte sami (samozřejmě všechna čest některým výjimkám).    Tady hraje hlavní prim zvolená lokace, kde se natáčelo. Zasněžená krajina, nádherné výhledy – jo to byla doslova pastva pro oči. Navíc mi ani nevadí, když si tvůrce hraje s halucinačními scénami, prolíná fikci s realitou, ale mělo by to mít hlavu a patu. Zvlášť když si nemůžete dovolit natočit pořádně krvavou podívanou, lahodnou porci gore, atd. Samozřejmě se dá obejít i bez toho, ale to by byla potřeba zase propracovaná a hustá nebo postupně gradující atmosféra a i té tu bylo dost málo.    Když k tomu připočítám i fakt, že hlavní hrdina zrovna moc sympatií nepobral, bohužel začali zápory převyšovat klady tohoto filmu. Což byla docela škoda, protože několik zajímavých pasáží by se tu našlo. Divák tak nějak pořád netušil, co je skutečná realita a co jen halucinace. Skutečně se v lese ukrýval Wendigo, nebo po vypití čaje s omamnými látkami si začala s Gusem (a nejen s ním) pohrávat jen jeho představivost? Ke konci filmu se z toho začal stávat hotový guláš, takže to bude spoustě lidí už jaksi jedno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši na túře a Wendigo mezi stromy. Anebo také ne. Záleží na tom, jestli hlavnímu hrdinovi hrabe. Nemám nic proti těmhle hrám na nejistotu, ale musí se to umět. Tohle snad dávalo smysl na papíře, ale převedení na obrazovku dopadlo bídně. Balancování mezi realitou a halucinacemi bylo jedním velkým zmatkem a působilo protivně. Herec v hlavní roli je nesympatický jeliman a ačkoliv mám obyčejně zasněženou atmosféru rád, tak tady mě nebavila. Masky průměrné. gore nulové, závěr k smíchu. 10% ()

tetka betka 

všechny recenze uživatele

Asi po hodine som zistila, že nepozerám film, ktorý som chcela, ale tak bolo to napínavé a celkom to ušlo. Až na ten úplný úplný záver, to si mohli odpustiť. Na jedno pozretie obstojné. ()

Reklama

Reklama