Reklama

Reklama

Plačící dítě

(TV film)
  • Česko Dětský pláč (více)

Obsahy(1)

Madeline Jeffreysové zemřel po těžkém porodu chlapec. Proto s manželem Ranem odjíždějí na ostrov do starého domu, který mladá žena zdědila po předcích rodu Gageů. Zde ji navštíví její přítelkyně Jo. Dům působí poněkud strašidelně a Madeline zde odevšad slyší dětský pláč. Setká se se starou ženou Rachel, která ji varuje před pobytem v domě. Poblíž hřbitova objeví neoznačený hrob s rokem 1889 a zvláštním symbolem. Reverend jí vysvětlí, že symbol má zadržet zlou sílu, aby neškodila lidem. Madeline najde stejný symbol i na zazděných dveřích v domě. Za nimi nalezne malou místnost, nejspíš dětský pokoj. Pak se stane několik věcí, které ohrožují Madelinin život, a Ran chce odjet. Jo však náhodou najde ve skříňce dopis, který před svou smrtí napsala Sarah Gageová, žena kapitána Gage. V něm je skryto vysvětlení předtím zdánlivě nevysvětlitelných událostí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Z počiatku sa zdá, že ide len o jedno z ďalších pondelňajších "uspávacích béčok", film však napriek svojmu pomalému tempu a absencii napätia nenudí a diváka zaujíma, ako sa to bude vyvíjať, lenže Lewis vás do konca filmu presvedčí, že váš pôvodný dojem bol správny a že tých deväťdesiat minút ste mohli stráviť inou, neporovnateľne príjemnejšou činnosťou.:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že nasťahovať sa do odľahlého rozľahlého domu pri pláži a už prvú noc sa prebudiť uprostred noci na detský plač, hneď by mi behali zimomriavky po celom tele a asi by som sa od hrôzy zbláznil. Lenže tvorcovia tohto TV filmu na variáciu „V tom dome niečo je“ použili mdlé herecké obsadenie, scenár, ktorý po úvodnej polhodine zaspí a výpravu, ktorá mohla byť podstatne strašidelnejšia (dom) a krajšia (okolité lesy a mestečko). Napokon ju ani pohanské symboly, tajomná vežička a hrob z roku 1800 nezachráni od skonštatovania "je to ako Červená knižnica od spisovateľky, namýšľajúcej si o sebe, že je schopná napísať horor". ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Začátek snímku je hodně skokový. Začíná porodem, při kterém je zřejmé, že je dítě mrtvé. Následuje stěhování manželů do nového domu na pobřeží a hned první noc je slyšet dětský pláč. Zkrátka mi tu chybí plynulé počáteční seznámení s hlavními postavami příběhu a pomalu se rozvíjející děj. Ale pak už se to pevně drží zavedeného standardu mysteriózního žánru a vše jede již po zavedených kolejí. Tvůrci nepřišli s ničím novým a ani se o to nesnaží. Šablonovitě se drží známého příběhu, ale jen v ryze televizním hávu. Chybí tu tedy známé lekačky a nějaké to napětí. Zůstal z toho jen obyčejný odpočinkový film, který sice neurazí, ale ani nijak nenadchne. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprostý guláš, zmatek nad zmatek, tetička, adoptivní dítě, námořní kapitán, minulost hodně vzdálená a i blízká. To vše v jednom kotli, občas s přídavkem nějakého mini nadpřirozena. Ještě že tam nepřidali dalších sto postav. Takže jsem se v podstatě pohlídnul po jiné činnosti a film sledoval jen najedno oko. Nepřetáčel jsem jen ze zvědavosti. Pro mne bylo sledování tohoto filmu ztrátou času, ale pár dobrých okamžiků mu upřít nemohu. Jo a mohlo to být kratší. 201311170000/0000 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama