Reklama

Reklama

Re xue he chang tuan

  • Hongkong 熱血合唱團 (více)

Obsahy(1)

Joseph Yim (Andy Lau) je známý a úspěšný dirigent působící v USA. Když ho jeho přítel, ředitel Lo (Lowell Lo Koon-Ting), požádá, aby vedl středoškolský pěvecký sbor, vrací se zpět do Hongkongu a ujímá se skupiny problémových žáků, z nichž někteří neumí moc zpívat nebo ani ve sboru nechtějí být. Přesto jim nic jiného nezbývá a mají jen 9 měsíců na to, aby se sezpívali a mohli vystoupit na pěvecké soutěži. (LangiJ)

(více)

Recenze (3)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo celkom lákavo, no napokon to bola jedna obrovská šablóna plná klišé. Jediné originálne na tom bola asi len tá téma zboru a utrápeného dirigenta. Inak to bol typický film s témou motivátora v problematickom prostredí - a takých už bolo naozaj dosť, a oveľa lepších filmov. Čo bolo ešte ako tak atraktívne, tak asi tá atmosféra Hong Kongu. Ale inak to dosť zaostalo za mojim očakávaním. Tá pesnička, ktorú zbor spieval na tej súťaži, bola fakt vydarená. No celkovo tomuto filmu ako celku nedokážem dať viac ako 2*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ filmov učiteľ vs. problémová mládež. Tentokrát ich chce učiteľ napraviť vďaka hodinám spevu. To je tak jediná inovácia, ktorú film ponúka. Inak je to plné tých najotrepanejších klišé, ktoré sú podané tak skratkovito a naivne, že to bolo skôr k smiechu a rozhodne ma to ani na sekundu nedojalo. Dokonca ani keď Andy hovoril ten svoj smutný príbeh, ach jaj. Naviac príbeh s autistkou je totálne WTF. Asi to mal byť nejaký running gag, ktorý som nepochopil. A možno bol celý film myslený ako komédia. Neviem. Potešilo ma akurát, že som po rokoch znova videl Lowella Lo. Ten teda zostarol. Zato Andy vyzerá už desaťročia rovnako. Takže celkovo za mňa slabota. Existuje kopa oveľa lepších filmov v tomto žánri. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Andy 2.0 :) Krátce po roli pyrotechnika v Shock Wave 2 si střihnul úlohu v dalším filmu, tentokrát dirigenta dětského sboru a tak trochu jejich psychologa. Opět skvělý výkon, film stojí hlavně na něm. O pár členech souboru a jejich problémech se taky něco málo dozvíme, ale nedostanou moc prostoru. Ten naopak dostane hudba, která se mi moc líbila. Nezazpívá si jen sbor, ale zazní i Andyho píseň. Trochu mi to připomnělo Donnieho film - Big Brother - učitel a jeho problémoví žáci, i když pojaté jinak. Zpočátku jsem se trochu obávala nízkého hodnocení, ale nakonec to nevidím tak špatně, líbilo se - 3,5 * Přeloženo. ()

Reklama

Reklama