Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niller a Lizzie nemohou mít děti, protože Nillerovy spermie nejsou v pořádku. Rozhodnou se tedy pro adopci. V jejich vztahu je dominantní osobou právě Lizzie, která plánuje, kdy bude mít dítě narozeniny a jaké mu dají jméno. Niller sice nesouhlasí s tím, že by jméno či narozeniny mohli dítěti jen tak změnit, ale o tom on nerozhoduje. Jejich vztah přirovnal k nákladnímu automobilu a jejich sex k morčeti. Veškeré životní principy přirovnává ke své práci - zařizuje kuchyně.
Sus se provdala za Itala Andrea, kterému říká Sonny. Ten by rád měl děti, ale Sus se bojí, že si zkazí postavu a její krásný manžel ji pak opustí. Když ale vidí, jak po potomkovi touží, přestane se tomu bránit a otěhotní. Oba jsou velmi šťastní. Chybí jim už jen jedno - zařídit kuchyň.
Do poklidného života obou párů však zasáhne osud a jejich příběhy naberou nečekaný spád. (charlosina)

(více)

Recenze (27)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se mimo jiné říká : "Člověk dělá v životě hodně zvláštních věcí........." A stejně zvláštní mně připadala i tato komedie, která byla jakýmsi pokusem něčeho, co se podle mého subjektivního názoru nepovedlo správně koordinovat. Oproti jiným filmům Susanne Bier to tentokrát nebyl tak úplně můj šálek kávy, ale kdo ví, třeba to bylo tím, že jsem očekávala něco trochu jiného. 65% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal tak trochu oklikou. Sháněl jsem britskej remake. Po remaku se ovšem totálně slehla zem, takže jsem zkusil i tenhle originál z Legolandu. A po zhlédnutí musim napsat, že britská verze je o parník lepší. Je vtipnější, svižnější, má sympatičtější postavy a taky lepší soundtrack. Remake jsem viděl asi 5× a s chutí bych se podíval znovu. Tohle mi stačilo vidět 1×. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier v netradiční, odlehčenější formě, ovšem s důvtipem jí podobným. Je potřeba nadhledu, černého humoru a ironie, a Ten jediný vás pobaví. // Kousavě ztvárněný pohled na mezilidské vztahy a lidské priority. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neptám se na váš sexuální život ze zvědavosti. Ale pro mnoho bezdětných párů je erotika spojená s frustrací. Zajímám se o to, jak zvládáte, že váš společný život nepřináší žádné plody?“ - „Ok. Chcete vědět, jakému zvířeti se podobá náš sexuální život?“ - „Řekněte první, co vás napadne.“ - „Morče.“ Neměl jsem vysoká očekávání, přesto ve skrytu duše doufal, že to nebude úplná blbost...No, romantická komedie je to každým coulem, místy navíc docela trhlá. Což by ani nevadilo, ale humor v ní je jednodušší, a ne vždy úplně funkční. Těch míst k zasmání bylo ve výsledku jen pár, nepomohlo tomu ani nečekané zvážnění. Jak se blížil závěr, doufal jsem, že to nebude zakončeno „hollywoodsky“, ale má prosba nebyla vyslyšena, samotný konec je debilně kýčovitý až to bolí. A mně nezbývá než konstatovat, že pro mě sedmý viděný film z dílny ostřílené režisérky Susanne Bier byl zatím její zdaleka nejslabší, a já musím hodnotit pouhými 2*. „Kdybyste vy dvě byly figurky z Člověče nezlob se, byly byste teď vyhozený? Myslím to čistě metaforicky.“ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Podarená romantická záležitosť. Príbeh sa dotýka vážnych tém partnerstva - neplodnosť, potrat, adopcia, nevera, smrť - no elegantne ich spracúva spôsobom, ktorý neskĺzava do ultravážnej ťažoby, ani do trápnej komédie nasilu. Naopak s elegantnou dávkou primeraného humoru sa napokon končí silným, no v rámci deja uveriteľným happy endom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rané tvůrčí období dánského klenotu. Susanne Bier se poslední dvě dekády vyjadřuje k dalším a dalším mezilidským vztahům a dělá to formou vskutku působivou. Vesměs neveselou, obrazově naturalistickou, nepřikrášlenou, vždy těžící z výtečných hereckých výkonů. Dokáže umně navodit atmosféru a její tvůrčí postupy v divákovi vyvolají potřebnou dávku sympatií k jednotlivým postavám. Na startu své režisérské dráhy byla nicméně rozvernější, dokonce pracovala se šťastným koncem. Vycházela ze situací, které mnozí možná zažili. Postavy tu řeší otázku dětí, jedni je mít nemohou, jiní se obávají, že jim to zkazí vztah, postavu… Severské, jiné, milé. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé téma nám paní režisérka naservírovala skoro americkým stylem přiblblých komedií.. Černošská holčička, která v celkovém kontextu filmu hraje docela důležitou úlohu je až nesympatická a působí jako živá loutka. V této formě to na mě působilo spíš jako parodie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdyby naše koule byly klakson, jak by asi troubily ??" ;) Velmi zvláštní biják.. Podivně bizarní a zároveň až nečekaně předvídatelné, vší té bizarnosti i snaze o parodizaci žánru navzdory.. Hodně černý, to není rasismus, severský humor silně degraduje až sitcomová zkratkovitost a zejména to lživé poselství snímku tentokrát téměř, samozřejmě až na to finále, nekýčovité kýčařky Susan Bier.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Susanne Bier naservirovala tentokrat slusny romanticky film, kde sa ale hodne rozprava, herci neznami a herecke vykony rovnako ako rezia su len lahko nadpriemerne : 65 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hello, Sonnyboy:-)! Tento film je sice velice kycovity ( mozna to byl zamer ), ale take moc vtipny a mily. A hlavne me tento film velice bavil a misty i dojal... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dánský humor mi evidentně sedl.Hlášky sice obstarávají hlavně vedlejší postavy,ale i ústřední čtveřice nebyla vůbec špatná.Hlavně Knudsesnová byla výborná. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku příjemná lehce cynická komedie, která se pak přehoupne do tragické roviny, aby v závěru spadla do kýče. Uznávám, že švagrová hlavního hrdiny, která již 7 let studuje psychologie, byla velmi výstižná. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

odlehčené vážné téma(touha po dítěti je přece hodně závažné téma) až chvílemi groteskní.Ale dalo se na to koukat.Všechno bylo reálně přirozené.Hlavně Ital se svým až mafiánským nárokem na svou patrnerku. A když Dán hraje Itala tak to je fakt pecka -:)))) ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, kdyby ji natočili za oceánem, byla by to neskutečná hovadina, ale v dánském provedení je to prostě milé. Plodné dny během menstruace, adoptivní černá holčička, přiblblý Ital a jako vždy skvělá Paprika Steen ve vedlejší roli. ()

Pafl 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních snímků Susanne Bier, natočený skoro rozverně, bez smutku jejích pozdějších filmů. Dokonce s happyendem! Jako bývalý student psychologie taky musím vyzdvihnout postavu empatického monstra jménem Mulle, která přesně zosobňuje degenerativní potenciál téhle vědy pro ty, kdo si od ní nedokážou udržet odstup. Je to sranda film, ale asi bych nechtěl být na místě ani jedné z hlavních postav. Ony ty situace jsou přece jenom až příliš povědomé. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který odlehčeným způsobem ukazuje problémy partnerských vztahů. Komičnost spočívá hlavně v podivnosti vedlejších postav jako spolupracovník Knud, psychošvagrová Mulle, kamarádka Stella, než v samotném ději. Potěšilo mě, že ta příšerná ženská umřela a nemusela jsem se na ní dívat celej film, jak poplácávala manžela po tváři - doufala jsem, že se konečně otočí a jednu jí švihne, no aspoň to pak párkrát schytá Sonnyboy. Taky mám ráda ty detailní pohledy do tváří postav, které se objevují snad ve všech filmech Susanne Bier. ()

Reklama

Reklama