Reklama

Reklama

Tak už vař!

(pořad)
  • Velká Británie James May: Oh Cook!
Velká Británie, (2020–2023), 7 h 7 min (Minutáž: 27–33 min)

Scénář:

James May

Kamera:

Gary Rogers

Účinkují:

James May
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Recenze (6)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Typický James May do toho svým typickým chováním vnáší svůj typický humor, šarm, eleganci a atraktivitu. Asi dva díly jsou vyloženě povedené, ale jinak je to prostě jen průměrný pořad o vaření, jehož jedinou zvláštností je to, že ho uvádí člověk, který vařit neumí. Zabaví to, je to fajn, ale nic, co by ani ten největší Šnekův fanoušek potřeboval vidět. A nebo je to prostě vyloženě o vkusu. 60%. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Dostala jsem se do bodu, kdy jsem ochotná sledovat Jamese Maye, jak dělá v podstatě cokoliv. V tomto případě vaří. Jde mu to o trochu líp než jsem čekala, ale popravdě je to vlastně jedno. Zábavné je sledovat Jamese, jak si dělá, co chce a přidává k tomu historické zajímavosti (na rozdíl od Top Gearu nebo Grand Tour ho tady nikdo nepřeruší). Oh Cook taky hezky stylově navazuje na Jamesův předchozí pořad "Our man in Japan" a drží se upřímnosti, ukazuje všechny zádrhely a chyby a dělá si legraci z pořadů, které přesně tohle nedělají. ()

Reklama

nudlis 

všechny recenze uživatele

Na pořady o vaření obvykle nekoukám. Jednak mě to moc nebaví a hlavně při nich dostávám hlad a chuť, zbytečně žeru a pak v noci hekám jak zlý pes v křoví. Navíc by se častější sledování kuchařských "šou" jistě projevilo na mé rostoucí hmotnosti a hrozící možnosti propadnout se i s gaučem o patro níž. O to nestojím. Výjimkou bylo několik dílů série Bez předsudků Anthony Bourdaina. Ale to bylo spíš kvůli občas hodně zajímavým hostům nebo lokacím. Kuchtění Jamese Maye jsem si proto pustil spíš ze zvědavosti a protože TG/TGT. A dobře jsem udělal. Překvapivě jsem u toho neslintal nad jím připravovanými jídly. Spíš mě bavily poznámky, zajímavosti a že si nehraje na profíka a vaří prostě tak jako u sebe doma. A klidně se u toho baví a směje se štábem. Takový pohodový "obyčejný vaření", třeba smažený Spam, obalený v kukuřičných lupínkách :-)) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Prakticky jediný dojem mám je ten, že Angličani jsou v kuchyni brutální hovada (lančmít a konzervy jako kulinářský vrchol), kdy obsah zachraňuje James. Jeho přístup je prostě odzbrojující (konverzace se štábem… “vomiting chicken”… atd.) Bohužel na pecka podívanou to nestačí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama