Reklama

Reklama

VOD (1)

Pre šancu na úspešné tehotenstvo urobí žena nepredstaviteľné. (Disney+)

Recenze (13)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V hlavní roli páté epizody American Horror Stories se objevuje Billie Lourd, která je již od 7. série součástí klasického American Horror Story. Ve finiši je poté 5. epizoda menším zlepšením oproti dvoum předchozím epizodám a kvalitami má blíže k prvním dvou dílům. Na staré dobré American Horror Story se sice Stories nadále nechytá, přesto je ovšem epizoda BA'AL rozhodně fajn.   Je to i díky Billie Lourd, která je jednoduše skvělá a výrazně převyšuje veškeré ostatní členy obsazení. Opět platí problém, že má na tento příběh čas pouze jediná osoba, v tomto případě ovšem příběh nepůsobí kdovíjak natahovaným způsobem a naopak nabízí slušný potenciál pro případné navázání v budoucnosti. V rámci BA'AL celkem slušně funguje atmosféra, i vizuální stránka působí o poznání nápaditěji než v případě posledních dvou epizod.   Kromě Billie Lourd v podstatě herecké výkony za zmínku dvakrát nestojí a ani postavy samotné kromě Liv za zmínku dvakrát nestojí. Finále patří k nejslabší části, kdy se tak trochu nabourá doposud klidně budovaná atmosféra a dojde k finále, které k doposud budovanému příběhu tak úplně nesedí. Právě finální scéna ovšem ukazuje, že celá tato epizoda stojí především na výkonu Billie Lourd. BA' AL má pořád k nějaké velké parádě daleko, rozhodně jde ovšem doposud o zlepšení oproti dvou předchozím epizodám. Tak snad bude kvalita následujících dílů American Horror Stories jedině narůstat..... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď je to celé trošku predvídateľné(ale tvorcovia sa ani netvária, že vynašli Ameriku), stále je to výborne spracované, zábavné, sexy, občas príjemne nekorektné a gory. Dobrá poviedka, seriál ako celok naozaj baví, a o to hlavne, myslím, ide. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím určitě nejpovedenější epizoda, moc se mi líbil plot twist. Jen to vysvětlování na konci šlo určitě vymyslet jinak, než takhle doslovně a Matta mohl hrát někdo charismatičtější. Billie Lourd ale jede! <3 ()

DavidHolub

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler: Čekal jsem více, bohužel. Stopáž byla sice vyhovující, ale příliš podle mě nebyl tak dobrý a zajímavý. Kdyby to na ženskou nenastražili bylo by to podle mě mnohem lepší. Co se týče konce, ten jsem také čekal lepší. Ale nebylo to špatné. 60% ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První konečně aspoň trochu normální díl...tedy aspoň do 40. minuty. Tohle je také první díl bez nějakých dementních korektností a zbytečných otravujících leseb, gayů atd. Herecké složení nějak ujde, ale upřímně se mi moc jejich hraní nelíbilo. Příběh je taky aspoň nějak normální a vcelku i normálně zrealizovaný, ale po 40. minutě nastává plno absurdních zvratů, nesmyslných killů a wtf chování a logika postav, že díl spadne na 2* a říkám si, proč to museli tak zmrvit. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle příběh nebyl vůbec špatný, zatím mě ze všech bavil asi nejvíc, a na rozdíl od předchozích přidal i trochu na tajemné, místy až strašidelné atmosféře, což je super. Zajímavý námět a fajn plot twist, který možná nesedne každému, nicméně je docela neočekávaný, což je plus. Billie Lourd není zrovna moje oblíbenkyně, její herectví mi prostě nějak nesedne, ale tak nějak to zvládla. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V každém případě zatím díl s největší atmosférou a povedenými zvraty, ale zase ten konec to byl vážně těžký úlet a ztvárnění Baala bylo dost komické. Celkově ovšem slušná podívaná, na kterou se opravdu pěkné koukalo. Jen ještě jednu výtku k tvůrcům, sakra když si už vypůjčím mytologickou postavu a to ještě do Ela známou, tak si o ní alespoň zjistím základní info ať éteru nepustím nesmysly jako se stalo v tomto případě, protože Baal nebyl žádný ,pán much, ale někdo úplně jiný, ale to jen tak mezi řečí. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/SPOILERY/ Dva mladí partneři se snaží mít dítě, ale neúspěšně. Snaží se to nejdříve řešit pomocí západní medicíny, ale pak žena dostane od jedné slečny sošku bůžka plodnosti, údajně pocházejícího z dob Babylonu. Ten jim má pomoci. Již od narození dítěte jsou s ním problémy a matka lituje, že služeb sošky využila. S dítětem zažívá peklo a je v depresích z toho, že "se ho chce zbavit". Manžel natáčí a nemá čas na dítě. Soška bůžka se přesouvá samovolně po domě. Norma, chůva a uklízečka, dává výpověď po té, co zjišťuje, že mají manželé u sebe sošku. Křižuje se a vybíhá z domu pryč. Liv má stále větší se sebekontrolou.  To, že je bůžek posedlý a nebezpečný, se dalo odhadnout poměrně brzy. To, že se manželský pár snaží mít dítě a má s tím problémy a uchýlí se k neobvyklým alternativám, je docela neoriginální nápad. To, že jeden druhého považuje za blázna, mě také nijak nepřekvapilo. Motiv extrémně nepříjemné a nesympatické manželky je také poněkud velké klišé. Na mě už to pak ke konci bylo hrozně přehnané. Na druhou stranu musím ocenit zvrat. To jsem skutečně nečekal. Ale myslím, že měla být nějak potrestaná i Liv, ale toto přesvědčení možná vychází z toho, že byla fakt extrémně nesympatická. Jinak určitě nejstrašidelnější díl. ()

Reklama

Reklama