Reklama

Reklama

American Horror Stories

(seriál)
  • USA American Horror Stories
Trailer
USA, (2021–2023), 14 h 23 min (Minutáž: 38–52 min)

Hrají:

Paris Jackson, Matt Bomer, Sierra McCormick, Billie Lourd, John Carroll Lynch, Aaron Tveit, Naomi Grossman, Cody Fern, Charles Melton, Danny Trejo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

American Horror Stories je voľné pokračovanie oceneného antologického seriálu od Ryana Murphyho a Brada Falchuka s názvom American Horror Story. Týždenný antologický seriál bude v každej epizóde predstavovať iný hororový príbeh. Od roku 2011 tvorcovia AHS nanovo definovali hororový žáner rôznymi časťami, v ktorých sa objavil strašidelný blázinec, sabat čarodejníc, putovná šou čudákov, strašidelný hotel a samotná apokalypsa. Televízny seriál vychoval zástup oddaných fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú, aké hrôzy prinesie ďalšia kapitola. (Disney+)

(více)

Recenze (16)

Crucifere odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 3 dílech a 10 minutách 4 dílu... Víc LGBTI propagandy jsem neunesl. Dnes, v společnosti plné zvráceností,  je to sice bohužel v módě a dekadence morálních hodnot je v liberáních kruzích ten správný směr lidstva, mně se to ale hnusí, nesouhlasím s tím a čeho je příliš, je příliš. Tolerance je jedna věc, ale člověk musí mít extrémní pochopení pro tyto skupiny lidí, aby mohl nejenže ocenit tento seriál, ale ho vůbec dokoukat. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ryan Murphy nám tentokrát představil AHS jako antalogii. Uvidíme, co teda další díly. První se týká Murder House. Je to o mladé holce, která neví, jak si poradit se svou sexualitou a díky svým gay rodičům, kteří na ni trochu tlačí a otravným spolužačkám si s tím poradí po svém. Pořád dobře funguje atmoška, i když člověk už ví, co čekat a postavy už nejsou tak zajímavé. V tomto domě se ještě odehrávají další díly. Zbytek už jde úplně jiným směrem. Najdeme tu lepší i horší díly. Mezi ty lepší bych zařadil například díl s matkou, které chce zlý démon unést dítě, film, který nutí diváky vraždit nebo ten s divokými kanibaly v amerických národních parcích. Naopak ten s influencery mě moc nebavil. Najdeme tu spoustu známých osobností. Na jednu stranu je možná výhoda, že na sebe díly nenavazují, ale zase je pak těžší to nějak všechno propojit a udržet pohromadě. Určitě ale tento nápad vítám a uvidím, jestli budou další díly. Případně se budu těšit na novou sérii AHS. "Celé to streamujou!" ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto nie je American Horror Story, toto je zlý vtip. Už aj originálna séria American Horror Story síce klesala z vysokého nadpriemeru z prvých sezón (Murder HouseAsylum) k silnému priemeru (My Roanoke Nightmare), až k takmer nesledovateľnému podpriemeru (Apocalypse), no až práve tento absolútne zbytočný sedem dielny spin-off s názvom American Horror Stories plne ukázal ako je celé AHS vyčerpané. Zmes toho najhoršieho čo môže séria American Horror Story ponúknúť v jednom balení. A nie, nevadí mi LGBT propaganda, na to musí byť už každý fanúšik AHS série zvyknutý, keďže tieto LGBT prvky vo veľkej miere obsahuje seriál v každej z hlavných sezón. Problém tu je úplne inde a to ten, že tieto epizódy neponúkajú žiadnu sympatickú postavu, nemajú kúsok originality, akejkoľvek atmosféry, postrádajú  napätie, neobsahujú štipku momentu prekvapenia a vlastne ani v sekunde sa nesnažia o vyvolanie strachu. Ponúkajú iba obohraný, v AHS univerze tisíc krát omieľaný príbeh a klasickú dávku úchylnosti na ktorú sme už u tohto seriálu zvyknutí, no to je po tých desiatich rokoch čo sa séria AHS vysiela jednoducho málo, pramálo. Murphymu už trestuhodne došla so sériou AHS akákoľvek kreativita a tu už vyslovene klesá do vôd absolútnej trápnosti. Namiesto ďalších zbytočných spin-offov by sa mal radšej zamyslieť ako aspoň hlavný AHS seriál priviesť späť ku kvalitám a popularite prvých sezón. Pretože toto je cesta dopekla. CELKOVO: Season 1: 3/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se více péče opět věnovalo původnímu AHS, byli bychom asi všichni šťastnější. K tomuto "stories" konceptu jsem byl od už počátku skeptický. Nejsilnější doména seriálů Ryana Murphyho a Brada Falchuka je vykreslení a dynamika postav v jejich dílech, které jsou mnohdy komplexní a vyžadují delší čas než je divák pochopí a bude s nimi soucítit. A to se ve 45 prostě nestane. Když k tomu přičtete neustálou snahu (především v 1. sérii) se neustále vměšovat a šťourat do již ukončených příběhů AHS, vznikne Vám otravná břečka, která ani nedává smysl a akorát ku*ví již uzavřené či ukončené linie původních příběhů seriálu American Horror Story. 2. série "stories" se už více zaměřila na originální příběhy, ale té zase sráží nohy nedomyšlenost děje či neschopnost ukončit daný příběh aniž by to působilo lacině a vágně. Z obou sérií mi tak přišly dobré (píšu dobré, nikoliv výborné) asi tak 4 příběhy z 15, což je teda pěkná slabota. Seriál Vám nedoporučuju a raději si pusťe originální American Horror Story či úchvatné a opomíjené American Crime Story. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Antologie? A kde jako? Když tři díly otevřeně navazují na Murder House a snaží se v podstatě rozšířit první sérii do docela širokých okruhů, nepovažuju to za antologickou sérii. Ještě ke všemu, když třetí a čtvrtý díl byly naprostý propadák, pátý a šestý to trochu vytáhnul a při posledním se setkáváme zase s nějakým metapříběhem Murder Housu. Pardon, ale tohle neustále vaření ze stejného pytlíku mě celkem začíná unavovat a v podstatě ani nechápu, kde se zrodil tenhle debilní nápad na celý tento koncept. Troufám si říct, že pokud budou vznikat další a další série tohoto projektu, které jsou beztak z části postavené pro čistou propagaci LGBTQ+,  jsem připravená říct Murphymu bye bye. 2. série: Musím ocenit to, když je tvůrce schopen naslouchat hlasu lidu a slovům kritiky. Po docela velkém fiasku s první sérií je totiž vidět snaha odprostit se od původního AHS, které se mělo neustálou potřebu rozpitvávat do detailu. Druhá série už je opravdu čistá antologie, která sice pořád nemůže nabídnout těch kvalitních dílů tolik, jak bychom si asi přáli, ale alespoň ty první dva díly byly hodně nadprůměrné a další dva celkem slušné. Druhá půlka už začala poměrně upadat, i když ještě díl Necro byl zajímavý svým konceptem. Ač to není bůhví co, můžu stoprocentně říct, že první sérii jsem sotva dokoukala, kdežto tady jsem se na každý díl celkem těšila. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Hrozná žumpa. Nad odpadem to drží dvě solidní epizody. Ono každá má svou originální myšlenku, jen to provedení a finální provedení myšlenky je katastrofa. Už od třetí série mě ty sračky okolo Murder House nebavily a nebaví ani teď. Zjevně jde seriál do hoven. 3* a.k.a 45% ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká očekávání a popravdě lehké zklamání. Kromě asi dvou dílů nedosahovala tato série úrovně 'klasické' řady AHS...jakékoliv. Zajímavé bylo vidět K. Gerber (celá máma) a P. Jackson (naštěstí ne jako táta) a pár postav z předešlých řád AHS. Za mne průměr. A jdu se raději podívat na 10.řadu AHS... ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdo se o to neprosil, ale máme tu American Horror Stories. Už trailer samotný mě vůbec nenalákal, ale nenechal jsem se odlákat, a podíval jsem se jako AHS fanoušek, a byla to strašná bída. Když bych měl všechny mínusy American Horror Stories shrnout, tak především za skoro až odpadovou kvalitu dílů může otřesný casting, okoukané náměty, akorát ještě de*ilnějc a přílišné předsouvání LGBT. Dlouho jsem tak špatné herecké výkony opravdu neviděl a jejich role jsem jim vážně nevěřil. Co mě ještě osobně trochu vytáčelo bylo, že vlastně 3 ze 4 dílů se odehrávaly v Murder Housu se stejnýma dementníma postavama. Snad už se tam AHS nikdy nebude vracet! Vlastně bych zapomněl na 2 jediný pozitiva American Horror Stories, a to díl Feral, který bezpochyby vyčníval nad ostatními svou kvalitou a také samotná intra pasující k dílům svou tématikou. Nejhorší díl: The Naughty List Nejlepší díl: Feral Vyhodnocení: Doufám, že další série nevyjde, aby tu tento komentář nebyl zbytečně na hlavní stránce American Horror Stories ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly celkem zdařilé i s nějakým přijatelným námětem a dobrou kamerou a i napínavé, některé díly zase byly naprosto blbé, nudné a špatné, jako třeba ten výplach v posledním dílu. Osvěžením asi měly být velmi výrazné sextranslesbogayí prvky, které podle mě přínosem nebyly vůbec, naopak spíše ořezaly okruh publika. (28%) ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Asi takhle, dle mě Murder House nebylo zas tak velký terno aby se mu věčně dával prostor a bylo neustále omýláno dokola a dokola fakt se mi s tím i celkové samotná první řada klasické ahs Murder House zhnusil! Prostě Murder House není tak zajímavý aby to bylo furt, dyt je to to sami dokola a tím vzniká akorát absolutní nuda... Už tím si mě tato první řada prostě znechutila... Teenege vyvrazdovacky mi nevadí, prostě tak tyhle seriály člověk musí brát.... Už jen za stále dokola Murder house strhávám hoooodne, takže finále dvě hvězdy 28% ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší priemer. Prišlo mi, že Murphy s Falchukom vykrádajú sami seba. Očividne majú radi svoj Murder House, to im však nedáva právo sa doň vrátiť s tak slabým príbehom. Viem si predstaviť jeden senti-menti diel, pokojne 60 minút, ktorý by z Domu stačil a vedel by povedať to isté. Vo zvyšku epizód sa antalógia mala predviesť, mala byť správne wtf a úchylná a mrazivá. Lenže AHSs nie je nič z toho, buď diely nemajú dobré tempo, alebo nevedia naplniť svoj potenciál. A skutočne zaujimavý nápad aby tu divák pohľadal. Škoda. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní seriál je pro mě děsná srdcovka kvůli několika super postavám a sériovým konceptům. Každou sezónu tvůrci stojí před rozhodnutím, který koncept vybrat jako ten hlavní námět pro nadcházající sérii AHS a nápadů je tolik, že tvůrci se alespoň k některým ještě rozhodli vrátit vrámci těchto ministoríček. I když já se teda jen děsím, jak by vypadalo jejich třináctidílné provedení.. Tím, že jde o uzavřené příběhy, tak jsou hned od začátku odsouzeny k daleko těžšímu úkolu, tedy všechno představit rozvinout a zase uzavřít v zhruba hodince a k tomu všechno musí dávat smysl a současně si udržet to kouzlo a nepředvídatelnost jakou normálně pěstvovali třeba 13 epizod. Proto jednotlivé povídky jsou daleko banálnějšího charakteru a až na vyjímky postavy nemají téměř žádnou hloubku. Za mě je to ztráta času, kterou bych radši věnoval klasické nové sérii, ale jako nějakou výplň proč ne. /1. série/ --- Přišlo to jako výplň a trošku jako náplast za covidem zmítanou filmotvorbu. Odkazování na původní série AHS jsou nefunkční a špiní onen originální příběh. Když si to jde ale svojí cestou, je to aspoň jako jednohubka. Jakoby se tvůrci více inspirovali pásově produkovanými horory, a tak příběhy jsou daleko zaměnitelné a spíše připomínají teen divnosti na Netflixu. Nebýt uzavřené epizody Ba'al, která jako jediná ví kam kráčí, je to flop. /2. série/ --- Funkčnější než série předchozí a tohle antalogické provedení se konečně necyklí. Má to několik moc fajn nápadů a pár lepších epizodních příběhů, ale pořád to není kvalitativně rovnoměrné. Lepší herci, zajímavější příběhy, které pokud v závěru nemají stupidní rozuzlení, tak jde o zdařile odvedenou práci. Udržet si to kvalitu prvních dvou epizod, půjde zcela jistě nakonec o lepší projekt než některé série původní show. Odvážnější a dravější než-li první pokus! /3. série/ --- Nejkratší, ale taky nejméně funkční série, která se odklání od hororového konceptu a pomalu se transformuje do témat ala Black Mirror. Ani jedna z epizod ale není dotažená, ba dokonce opatřena natolik poutavým námětem. Snaha je pryč a na tohle je skoro těžké si po čase rozpomenout. Tentokrát už není pochyb o tom, že AHStories jsou jen přesnídávka pro dětičky, pro něž je originální seriál příliš obsáhlý a tematicky nečitelný... 1. série - 50%. 2. série - 60%. 3. série - 60%. ()

stret odpad!

všechny recenze uživatele

Gay postavy si tam div nezaviedli penisy do analov uz v prvej scenke. Takze som to hned zrusil, rovnako ako nepredlzim predplatne Disney+. Platim si za streamovanie pretoze tam nie je reklama. Kde chce Disney+ robit reklamu gayom, nech si to platia a my to mame mat minimalne zdarma, ale skor by nam za taky skvar mali platit. ()

TOMjohanik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci seriálu American horror story vytvořili spin-off sérii sestávající z nezávisle stojících jednotlivých epizod. Takže v každém dílu (s výjimkou jedné dvojice) se setkáváme s novým příběhem a obsazením a také velmi odlišnou kvalitou zpracování. Od zlaté AHS éry (za mě do sedmé série) uběhlo už hodně času a tento projekt měl nejspíš oživit skomírající franšízu (což se bohužel nepovedlo) Neříkám že to je úplná blbost, některé díly byly dost zábavné, dojem kazí ty velké skoky v kvalitě. Co seriálu nedokážu odpustit je prznění Murder housu. Vážně nepotřebuju vidět pokračování něčeho tak dobrého, že i tvůrci snad musí vědět, že nedokáží, co se týče kvality, držet krok. Z první série nejvíce doporučuju díly Ba'al a Autokino a z druhé Aura a Dojičky ()

Reklama

Reklama