Reklama

Reklama

American Horror Stories

(seriál)
  • USA American Horror Stories
Trailer
USA, (2021–2023), 14 h 23 min (Minutáž: 38–52 min)

Hrají:

Paris Jackson, Matt Bomer, Sierra McCormick, Billie Lourd, John Carroll Lynch, Aaron Tveit, Naomi Grossman, Cody Fern, Charles Melton, Danny Trejo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

American Horror Stories je voľné pokračovanie oceneného antologického seriálu od Ryana Murphyho a Brada Falchuka s názvom American Horror Story. Týždenný antologický seriál bude v každej epizóde predstavovať iný hororový príbeh. Od roku 2011 tvorcovia AHS nanovo definovali hororový žáner rôznymi časťami, v ktorých sa objavil strašidelný blázinec, sabat čarodejníc, putovná šou čudákov, strašidelný hotel a samotná apokalypsa. Televízny seriál vychoval zástup oddaných fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú, aké hrôzy prinesie ďalšia kapitola. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Vabr k tomuto seriálu (9)

American Horror Stories (2021) 

Nikdo se o to neprosil, ale máme tu American Horror Stories. Už trailer samotný mě vůbec nenalákal, ale nenechal jsem se odlákat, a podíval jsem se jako AHS fanoušek, a byla to strašná bída. Když bych měl všechny mínusy American Horror Stories shrnout, tak především za skoro až odpadovou kvalitu dílů může otřesný casting, okoukané náměty, akorát ještě de*ilnějc a přílišné předsouvání LGBT. Dlouho jsem tak špatné herecké výkony opravdu neviděl a jejich role jsem jim vážně nevěřil. Co mě ještě osobně trochu vytáčelo bylo, že vlastně 3 ze 4 dílů se odehrávaly v Murder Housu se stejnýma dementníma postavama. Snad už se tam AHS nikdy nebude vracet! Vlastně bych zapomněl na 2 jediný pozitiva American Horror Stories, a to díl Feral, který bezpochyby vyčníval nad ostatními svou kvalitou a také samotná intra pasující k dílům svou tématikou. Nejhorší díl: The Naughty List Nejlepší díl: Feral Vyhodnocení: Doufám, že další série nevyjde, aby tu tento komentář nebyl zbytečně na hlavní stránce American Horror Stories ()

Pan(na) z gumy, část první (2021) (S01E01) 

Ale ne, strašlivý začátek do American Horror Stories. Herecké výkony špatné a nepřesvědčivé - opravdu jim nevěřím, že jsou rodina, vůbec se tak nechovají. Postavy jsou všechny ultra divný. Příběh zapletený do Murder housu jen proto, aby nalákali. Bojím se dalšího dílu. ()

Pan(na) z gumy, část druhá (2021) (S01E02) 

Na rozdíl od minulého dílu, který byl celý dost sra*ka, a pak se kvalitně rozjel až v posledních 8 minutách, se tenhle celý táhne na stejné sračkoidní úrovni, což ani nevím, co z toho je horší. Platí to stejné jako u prvního dílu. Přibývají nelogičnosti. Random vhozená wannabe lesbická drsňačka mi dost vadí a nekontrolovatelně zasahuje do příběhu, který by byl bez ní zajímavější (bez ní by došlo k potenciálně zajímavé bitce mezi hl. postavou a šikanátorkami). Fakt nerozumím tomu, jakou má ten Murder house jako kapacitu, protože tenhle seriál tu (zbytečně) přidává kupu dalších, v tomhle případě blbců. Nechápu ani důvod toho, proč vznikl druhý díl týhle psycho-weird-boring partičky. ()

Autokino (2021) (S01E03) 

Děsná blbost, že od AHS má tento nový seriál velmi daleko, je jasné, ale aby zatím všechny tři díly byly totální blbosti, je co říct. Protentokrát vyměnili gaye a lesby za jednu hnusnou transku a obměnili to za nové, opět vypatlané teenagery. Sám o sobě nápad dílu není špatný, ale provedení je otřesné, sračkoidní a především NUDNÉ. Od té doby, co se postavy ocitly v karavanu, můj mozek jel už jen tak napůl plynu a závěr, ten nemá co v druhé dekádě 21. století dělat. Hrůza děs, už teď si to moc nepamatuju, a to jsem to viděl teprve před 2 dny. Rozhodně o něco horší než první dva díly. Jediný intro stálo za něco, to musím opravdu ocenit. Jo a taky bych zapomněl málem zkritizovat, že tam ani neukázali trochu normální záběr na ten film...projevuje se tím tak akorát low budget, jelikož se jim nechtělo vymýšlet, co že by to tam za film vlastně mělo být. ()

Někdo zlobil (2021) (S01E04) odpad!

Youtuberská sra*ka bez nějaké aspoň trochu normální myšlenky, která by nebyla už tolikrát vykradená. Příběh děsně neoriginální, postavy strašně nesympatické. Abych sledoval bandu de*ilů, nemusím sledovat AHS, ale rovnou můžu zajít na YouTube na podobné existence. Chápu záměr tvůrců udělat z postav de*ilní YouTubery, ale jen toto, levné killy a ubohoučká vykradená z tolika filmů a seriálů a short filmů rádoby myšlenka bohužel nestačí ani na tu ušmudlanou 1*. I intro bylo levný jako zmrvená žvýkačka, 100% nejhorší AHSácké intro vůbec. ()

Ba'al (2021) (S01E05) 

První konečně aspoň trochu normální díl...tedy aspoň do 40. minuty. Tohle je také první díl bez nějakých dementních korektností a zbytečných otravujících leseb, gayů atd. Herecké složení nějak ujde, ale upřímně se mi moc jejich hraní nelíbilo. Příběh je taky aspoň nějak normální a vcelku i normálně zrealizovaný, ale po 40. minutě nastává plno absurdních zvratů, nesmyslných killů a wtf chování a logika postav, že díl spadne na 2* a říkám si, proč to museli tak zmrvit. ()

Feral (2021) (S01E06) 

Na plné čáře nejlepší díl ze všech a to už jsem upřímně po třetím díle tohohle wannabe AHS seriálu nic nečekal. Postavy velmi sympatické a nejlepší herecké výkony. Jsem si myslel, že hlavním hercem byl Clayne Crawford, který hrál v They Come Knocking z Into the Dark, ale nakonec to on není. Nápad hned zezačátku skvělý a prostředí bylo vybráno taky zajímavě. Celé se mi to líbilo, ale od doby, kdy nastal první zvrat týkající se jejich průvodce se to o něco zhoršilo. Lehce tu byla tak jako u Ba'al problémem nahačmanost několika zvratů blízko sebe. Každopádně, to pak zase jelo už v pohodě, ale hůř, a konec fajnový. Tenhle díl bych rád zkoukl i znovu. Připomínalo Wrong Turn. ()

Konec hry (2021) (S01E07) 

Celej díl je sra*koidní, a to podle mě záměrně, takže je pouze na divákovi, zda ho bude hodnotit 100% vážně, nebo trochu nad tím mávne rukou. Já jsem sice nad tím trochu mávnul rukou, ale 2* z toho opravdu nevykouzlím, když herecké výkony byly opět strašné, bohužel jsme se vrátili znovu do Murder Housu (doufám že už opravdu naposled!) a příběh byl zase na ,,úrovni". Celej díl nedává smysl, byla to celou dobu jen videohra? a duchové z původního AHS a AHStories existují ve stejném světě jako normální lidský svět, kde v televizích běží normálně AHS? Nechápu. Nechápu to jako celý vznik tohoto povídkového seriálu. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Rozhodně mnohem lepší než první série, která byla totální propadák (až snad jen na jeden díl nebo dva). Tady se tvůrci poučili a namísto brakových námětů začali (většinou) vymýšlet relativně normální příběhy a pochopili taky, že nemá smysl díly mermomocí nesmyslně propojovat s původním AHS - to fakt totiž nefungovalo. Příběhy byly určitě nápaditější a kvalitativně obstojnější. Za mě je jasným topem nejen z 2. série, ale z celého AHS Stories, Necro. Ten díl měl říz, sympatické postavy (Madison Iseman je už od pohledu sympatická), skvělou kameru, gradaci, nečekané zvraty a parádní finiš, a to to bylo „pouze" drama - žádný horor. Byl to zkrátka přesně takový ten díl, u kterého vidíte, že AHS tu kvalitu má pořád někde v sobě, ale to se bohužel posledních pár let moc neprojevuje. Dalším highlitem byl Domeček pro panenky - jednoduše AHS kvalita sama o sobě, jak má být - kvalitní originální nápad a skvěle vybudovaný příběh, bohužel ten konec pokulhává. A jako poslední Krvavá Mary a Facelift - vše velmi dobré, až na konec. Naopak nejhoršími díly byly Milkmaids, Drive a Lake - díly naprosto o ničem (zvláště Lake), dlouhé, scenáristicky amaterské sra*ky a první dva jmenované i sra*koidní celou svou existencí. Celkově je celá série určitě posunem vpřed, naneštěstí stále v drtivé většině dílů tvůrci ku*ví konce - překombinují je několika zvraty naráz a vznikne z toho nakonec ten nejhorší možný závěr, jaký jde. Vyhodnocení: Rád bych viděl Madison Iseman i ve třetí sérii ()

Reklama

Reklama