Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Nová učitelka na střední nemůže přestat myslet na podezřelou smrt, ke které došlo před třemi týdny, a začíná se bát o život. (Netflix)

Recenze (27)

ER 

všechny recenze uživatele

Určitá část španělská produkce začíná nést silné trademarky (např.stejné herce, tenzní scény téměř v každém dialogu, velký důraz na dramatizaci vůči logice), které se opět projevily i v tomto seriálu. Jistě, dobře se na to dívá, ale už je to dost profláknuté, takže lze vcelku úspěšně odhadnout další vývoj. Ale aspoň jsou, prozatím, nápadití a i v tomto počinu je motiv 2 žen /učitelek , z nichž jedna je po smrti, zvládnutý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám sa, kedy naposledy som sa stretol s nejakým projektom, ktorého titul by mal viac ako dve slová, pričom by tak dokonale vystihoval svoju dejovú podstatu. Skutočne, “bordel” je to správne slovo, ktoré po sebe zanechala hlavná “hrdinka”. Samotný príbeh sa odohráva v dvoch dejových líniách, jedna strieda druhú, druhá prvú, pričom všetko je zrozumiteľne podané tak, aby divák pochopil aká bola, a aj je realita osudov oboch postáv. Solídne krimi, bez akéhokoľvek zásahu žandárov .. ()

Reklama

Saljack 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně dlouhé myslím, že film by byl mnohem lepší. Celkově se mi moc závěr nelíbil. Vůbec jsem nepochopil proč tam spal každý s každým. Proč učitelský pár, který má finanční potíže(nevím ani proč), že zruinuji své rodiče a sourozence si jezdí v drahých autech, mají dům jako kráva a k tomu ještě byt? Často se tam objevují totální nesmysly a postavy se často chovají jak z pomocné školy. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

FUUUUUUUUUUCK!!!!! Tak to se mnou prásklo o zem až mi to vyrazilo dech. Tedy kromě 1.dílu, protože ten byl šíleně chaotický a ty prolínačky mě neustále mátly, ale bez něj by to nešlo. Ovšem když to přežijete, otevře se před vámi život v malém městečku Novariz blízko La Coruňi. A, že se tady dějí věci. Španělsko se po finanční krizi jakž takž staví na nohy, spoustě lidem to změnilo životy a některé dohání minulost. Rozjíždí se to pomalu, ale postupně tempo nabírá na rychlosti, situace na bojišti se mění každým okamžikem a když už si myslíte, že jste na to kápli BUM! a všechno je jinak. Rozuzlení je šokantní a doslova fyzicky odporné. Nebojte se, katarze bude jinak by to jeden nestrávil. Po dlouhé době seriál, který mě rozboural. Za mě 100% ()

shedlo 

všechny recenze uživatele

Jestli jste si mysleli, že přebornice v nošení svetrů je jen Sarah Lund, tak to jste neviděli letošní hit ze Španělska El desorden que dejas. Na tenhle seriál jsem se původně podívala, protože jsem si chtěla nostalgicky připomenout Galicii, kde byl natáčen. Nakonec se z něj vyklubalo moc povedené krimi drama. Vůbec jsem neodhadla plot (na rozdíl od jiných kriminálek), všechno se odkrývá postupně a do poslední chvíle nevíte kdo a proč. Dobře se tam prolínají časové roviny, tak jednoduše a přitom srozumitelně a taky svět teens a dospěláků (ten ten se někdy protne až moc). Seriál je, myslím, i skvěle obsazen, zvlášť kvalitní jsou výkony mladších herců (Iago a Roi). A dvě hlavní představitelky mají krásu a charisma, jaké najdete jen u Španělek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Místa natáčení se nachází na různých místech v provincii Galícíe. Především město Coruña, tam se nachází poblíž přístavu čístě bílá ulice Avenida de la Marina s podloubími a mnoha okny směrem na moře, sekce domů je také nazývána Crystal Palace. Ta se objevuje v seriálu průběžně. Ve městě je také nejstarší římský maják na světě (2. století), který je stále v provozu (památka Unesco). V seriálu také hraje důležitou roli nádrž As Conchas na řece Limia v centru Galicie. Termální lázně se nachází poblíž města Ourense. Budova školy je ve městě Celanova, rodišti autora knižní předlohy a scénáře – Carlose Montera. (webhomeless)
  • Autor knižní předlohy k seriálu (Carlos Montero) už během psaní románu inicioval vytvoření scénáře k seriálu, jehož je i tvůrcem. (webhomeless)

Reklama

Reklama