Reklama

Reklama

Anny

Trailer

Obsahy(1)

Poctivě tu šlapu dobrejch dvacet let a čím dál míň to hodí.
Nový časosběrný dokument Heleny Třeštíkové sleduje příběh stárnoucí prostitutky Anny. Film ji sleduje od konce syrových devadesátých let v kulisách nočních pražských ulic a veřejných záchodků. Přestože žije na společenském dně, ona sama nikdy neztrácí svou lidskou důstojnost, humor nebo víru ve štěstí. Anny není nikdy na dně. Má tři odrostlé děti, je dvakrát rozvedená a pracuje jako toaletářka. Ve 46 letech chce na Vánoce přilepšit vnoučatům, a proto se dobrovolně vydává na dráhu příležitostné pouliční prostitutky. Film Anny zachycuje 16 let životního příběhu svérázné ženy, která vždycky vidí raději nebe nežli dno. Hledá lásku, vzdoruje smůle i nemocem, ale všechny své životní obtíže bere s jadrným humorem a praktickým nadhledem. Nikdy nehodlá fňukat. Navíc se seznámí se společností Rozkoš bez rizika, která prostitutkám na ulici pomáhá a hraje s nimi originální divadelní hry, v nichž Anny nachází svůj další talent. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Admirall 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné, ako hlavná protagonistka filmu s ľahkosťou popisuje a rozpráva o prostituúcii. Zvlášť keď si človek všimne jej často používané zdrobneniny, v kontraste s týmto drsným "remeslom". Príbeh Anny začína pozvoľna a životný príbeh režisérka Třeštíková odhaľuje veľmi opatrne.  Oceňujem, že sa jej dostala pod kožu a v dokumente odznelo pár skutočne silných výpovedí. Veľké plus je aj začlenenie divadelného súboru do príbehu. Anny v tom divadle vystupuje a šíri tak o tejto problematike osvetu. Po kameramanskej stránke však nie moc atraktívne dielo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja myslim, ze mezi Trestikovou tvorbou se Anny snadno ztrati. Co me nejvice zklamalo, ze jsem se nedockal odpovedi, proc musela delat prostitutku (vazne jen proto, ze se zrovna rozvedla a v baru potkala slapku?!) nebo prace typu sanitarka verejneho WC ci prodavacka nejakych cetek nekde na pouti... Hloupa mi uplne neprisla, tak PROC tak skoncila, Proc se vice nesnazila? Kdyz uz o nekom tocim tak dlouho, tak toto jsou za me zcela zasadni otazky... Ale ta pisnicka o cigarete, co provazi cely dokument je dobra.-)! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě překvapí, koho si paní Třeštíková vebere za objekt svého dokumentárního zájmu. Ok, tentokrát to byla žena, která se živila prostitucí. Každý je svého štěstí a osudu strojcem. O tom žádná. Člověk taky velmi adaptabilní tvor a dokáže se v podstatě adaptovat na jakékoliv prostředí. Dokáže se s tím srovnat a taky si to srovnat v sobě samotném. Tato osoba je toho pravým důkazem. To se nenašel nikdo, kdo by jí nabídl pomoc? ()

ChickenPate 

všechny recenze uživatele

Nejslabší počin, který jsem doteď od Třeštíkové viděl. Možná mohlo být zajímavější vybrat pro natáčení mladší holku z Perlovky a časosběrem se dostat až k její výsluze. Tady bylo až moc prostřihů v čase a vlastně byla jen otázka času, kdy svíčka zhasne. Pokud bych měl být cynik, napsal bych jen: Špatný genetický materiál. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh stárnoucí prostitutky Anny, s pohledem do její rodiny i zaměstnání (mimo prostituci). Do doby, než ulice obsadily Bulharky, Ukrajinky a další národnosti, se šlapáním dalo docela dobře uživit. (To není moje osobní zkušenost, ale částečně poznatek z filmu, částečně osud mé bývalé spolužačky). Anny je ženská od rány, ale její smutek a slzy jsou viditelné skoro v každé větě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Snímek měl světovou premiéru na Mezinárodním dokumentárním filmovém festivalu IDFA v nizozemském Amsterdamu na podzim roku 2020. (SimpanzJi)
  • Na svatebním obřadu zní na klavír melodie „Yesterday“ od Beatles. (griph)

Související novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

10.05.2021

Dnešním dnem začíná po celém Česku festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Poprvé ve své historii proběhne celý online. Festival potrvá až do 6. června a diváci a divačky se… (více)

Reklama

Reklama