Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonsko, stále ještě zdecimováno bojem proti invazi Legionu, se nyní musí znovu bránit. Vrací se Gyaosové, větší, silnější a početnější než předtím, a společně s nimi se vynořuje nová hrozba – létající, chapadlovité, krev sající monstrum jménem Iris, které je hnáno kupředu nenávistí mladé dívky Ayany, jejíž rodiče zahynuli při nehodě, způsobené Gamerou. Doktorka ornitologie Nagamine a detektiv Osako se znovu setkávají, aby Gamerovi pomohli odrazit nápor roje Gyaosů, zabránit hrozivé Iris ve vykonání své pomsty a ještě jednou, naposledy, odvrátit zkázu lidstva. (Israha)

(více)

Recenze (10)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gamera: Strážce vesmíru“ je pro mě jedním z nejlepších filmů, které byly v sérii s Gamerou natočeny. Je to film, který vás překvapí tím, jak v celé sérii vyniká právě tím, jak je temný. Je to snímek, který vás nenechá na pochybách o tom, že kaiju filmy je možné vést i jinak, než jako klasické souboje anebo jako rodinné filmy. Jenže je to pravděpodobně také důvod, proč nebudou takové filmy až tak komerčně úspěšné. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Vtipné je, že obal VHS slibuje přepracování již u nás uvedených příběhů Gamery (konta Gaos), tentokrát však s nejmodernějšími počítačovými triky. Ne, ne, chlápci v latexových oblečcích zvěře zápasící mezi modely mrakodrapů zábavu jistí i zde, žádný počítačový trik si nepamatuju. Zatímco Gappa nebo staré Godzilly mají slušnou patinu, Gamera to na retro hrát bude těžko, spíše je snad poctou či fanouškovským projektem. Tzn. pokud Vás monster movies baví, s tímhle budete spokojeni, pokud nikoliv, tak si pusťte nějaký starší příspěvek nebo radši něco úplně jiného. Český dabing obsahuje několik slušných hláškových špeků, Gamera je např. vytrvale včetně titulků nazývána Gamorou (ještě, že ne Gomorou). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Blížil sa koniec tisícročia. A táto GAMERA, má tie negatívne znaky, ktoré tento žáner v tom období postihol. Síce sa tam stále búrajú modely miest, ale popri tom všetkom nastupuje CGI technika, ktorá proste old school triky pomaličky vytláčala. Prečo kecám len o výtvarnej stránke filmu? No lebo je to ,,kaiju,, a o tom všetkom to je. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice nejdrsnější díl devadesátkového triptychu - sem tam nějáká ta mrtvola, lidi poletující plamenných explozích a sem tam nějáké ty vyhřezlé vnitřnosti monster- ale jinak je to nejslabší díl série. Nejen, že je to ve své jednoduchosti strašně překombinovaně napsané, ale navíc je tam až příliš mnoho CGI(které těmhle filmum většinou nesluší) a v celku vlastně i strašně nesmyslné, haluzoidní a tak něják uplácané z polofunkčních nápadů... Dvě hvězdy asi nedám-tak tvrdý nebudu- ale je to trojka s odřenýma ušima...Škoda..... Nakonec se teda ukazuje, že když opravdu dobrou gameru, tak jedině snad "Gamera The Brave" ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný počin. Na rozdíl od druhého dílu, kde se pokusili dát do placu něco nového, zde je to jen Iris, za kterého, ať nežeru, dvacku dám. Ale jinak to bylo stále dokolečka dokola. Buďto se kafralo, nebo se obludy praly. Děj jsem asi moc nepobral, už mne nebavilo bádat a přemýšlet, co a kde a jak. K ani jednomu dílu jsem neměl k dispozici české titulky, takže jsem to plácal, jak se dalo. Navíc jsem měl problém rozeznat postavy, oni mi přijdou ti japončíci prostě nerozlišitelní, kór děti. No, možná že to mělo něco v ději, ale já jsem ten film (všechny tři) chtěl stejně vidět z pouhé zvědavosti. Přesto musím uznat, že tento díl byl asi dějově nejrozpracovanější i co se týče postav. Jenže tím si u mne zase tak moc autoři nešplhli. A byl bych osel, kdybych nepochválil také Gameru. Vlastně, pardon, kameru. Pozbyla své statičnosti, a následuje tvory na letu, a nabízí více úhlů pohledu. Takže závěrečné resumé – deset za nápad s Irisem, deset za kameru deset za závěr. Ufff, to je hloupé číslo, dobrá přidám klidně ještě deset za příběh, který jsem asi celý, a beze zbytku nepochopil, ovšem za to autoři nemohou. A také se přiznám, že jsem některé pasáže přejížděl. ()

Reklama

Reklama