Reklama

Reklama

GTO

(seriál)
  • Japonsko グレート・ティーチャー・オニヅカ (více)
Japonsko, (1999–2000), 18 h 18 min (Minutáž: 25–48 min)

Předloha:

Tóru Fudžisawa (komiks)

Hudba:

Júsuke Honma

Hrají:

Wataru Takagi, Fumiko Orikasa, Džunko Noda, Tomokazu Seki, Acuko Tanaka, Ajako Kawasumi, Iššin Čiba, Džun'iči Suwabe, Kotono Micuiši, Megu Aširo (více)
(další profese)

Epizody(43)

Eikichi Onizuka má za sebou temnou minulost vůdce motorkářského gangu. Nyní si stanovil úplně jiný cíl – stát se co nejlepším učitelem. A při té příležitosti se seznámit s mladými rozkošnými studentkami. Nejprve si však musí vydobýt respekt u svých kolegů i žáků. (Fabienne)

Recenze (40)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Skola je boj a ucitel Onizuka ovlada Umeni Valky. Kdyz si zminovane dilo proctete, tak zjistite, ze jeho reseni jsou v souladu s nejvyssim vitezstvim (vyhrat bez boje). Zde je Umeni Valky k nalezeni http://www.chinapage.com/sunzi-e.html (anglicky) . ________ SPOJITOST ________ Pro pohled z druhe strany - slabocha, (skoro)zaka a "luzra" - http://www.csfd.cz/film/231777-welcome-to-the-nhk-nhk-ni-youkoso/ . ________ DOPORUCENE ________ http://www.anime-planet.com/anime/great-teacher-onizuka ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Udělat z tohoto seriálu předmět pro pedagogické školy, určitě by to pomohlo kvalitě výuky a dodalo budoucím učitelům pořádnou vůli k učení. Alespoň já bych se do učení hned pustil. Délka by dokonce odpovídala jednomu semestru při čtyřech dílech na jednu přednášku týdně. I když má GTO zpočátku více zvrhlý, než morální přístup, tak se celkem elegantně přesune k řešení standardních problémů, co se musí řešit a nikdo s tím nic nedělá. Bohužel úroveň zábavnosti a nápaditosti od přibližně dvacátého dílů jde prudce dolů a naštěstí se v pravou chvíli vzpamatuje, aby se na seriál po skončení vzpomínalo v dobrém, byť už ne jako o tolik zábavném seriálu. Určitě není na škodu znát spousty dalších anime, na které se GTO odkazuje. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem děsně rád sledval , opening od mých oblíbenců L'Arc En Ciel, zajímavá školní banda učitelů i studentů a hlavně gangster Onizuka. Zajímavé komentáře LordSnape, absolutní souhlas. Více takovýchto učitelů do našeho zfeminizovaného a prohnilého školství:) Vrchol seriálu není určitě jen výlet na Okinawu, každý díl vás něčím dostane. Zejména konfontace mezi zástupcem ředitelky a Onizukou je velmi vtipná. Také se chci stát takovým učitelem jako Onizuka, pokud bych se jím rozhodl být. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbené anime. Vytknul bych mu možná jen občasnou jednoduchost a způsob, kterým se snaží poučit své žáky není vždy úplně originální, i když se tak tváří. Každopádně určitě silná 4. 85% Edit: 30.11.2012 -> Anime mi stále leží v hlavě, kdykoli si na něj vzpomenu, tak se usměju, před půlrokem jsem ho shlédl znova a smál se, brečel, za břicho se popadal, nejspíš se na to kouknu zas :-) Řadím to mezi ty anime, které jsou -opravdu- kvalitní a neměly by chybět u kohokoli v hlavě :-) 95% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Onizuka jako postava je stejně nevyrovnaný, jako seriál. Má své dny, kdy je tupější než balvan. Jindy se chová zdánlivě nelogicky, ale jakmile se ukáže, jak měl vše promyšlené, je to geniální. Slabina je, že ani jedna pozice není "ta hraná", což jaksi je divné. Nakonec, vadí mi, že nenávistí přetékající padouši mezi žáky, co se ho až do chvíle prozření snaží zlikvidovat společensky nebo fyzicky, mají motivy jako z mateřské školky... ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama