Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viktoriánská Anglie. Mladá Nancy King žije poklidným životem v anglickém přímořském městečku, kde vypomáhá rodině s restaurací specializovanou na ústřice. Jednoho dne ale do města zavítá divadelní společnost a Nancy učaruje hlavní hvězda - zpěvačka Kitty Buttler, která získává velký úspěch se svou show, kdy se převléká za chlapce. Dívky se sblíží a odejdou společně do Londýna, kde se brzy stanou známými jako kabaretní duo v mužském oblečení. Jejich vztah brzy přeroste v něco vyššího než přátelství... Nancy poznává krutou realitu opravdového života, prožívá nejen radost, úspěch a lásku, ale také smutek a zklamání. (Mikah)

(více)

Recenze (36)

hellstruck

všechny recenze uživatele

Tak tady se dostavilo zklamání hned v prvních vteřinách, kdy jsem zjistila, že hlavní roli dostala nějaká neschopná herečka s šíleným přednesem a herectvím. Kvůli ní to jednoduše nemůžu dokoukat.. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tohle není jen špička jazyka, tohle je špička jak žánru lesbického, tak žánru dramatického. Pro mě prostě jeden z nejlepších filmů všech dob, který se vyrovná kdejakému velkofilmu. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

„Mohli se dívat, ale nemohli dotýkat.“ Věta, která padne ve druhé části, charakterizuje vlastně celou tuto povedenou minisérii. Touha po divání se zde projevuje ve velké míře, vlastně by se celý film dal označit za pohled klíčovou dírkou. Pořád se někdo dívá, pořád někdo „šmíruje“. Vlastně jsme to my. Díváme se a nejsme viděni, stejně jako určité postavy. Nebo třeba krysa. Zdůrazněno je to i častými podhledy či nadhledy. V závěru je pak samotného „šmírování“ méně. Najednou to totiž není potřeba... Kromě tohoto mě tento počin zaujmul i úžasnou hudbou, zvrhlým humorem a sladkou, nejsladší Florence. A mimochodem… „Na špičce jazyka“ je sice dobrý název, ale nevystihuje provokativnost sousloví „tipping the velvet“. Ve své vulgárnosti... okouzlující. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzostupy a pády, raz si dole a raz zase dole... Ale to život obohacuje, tým viac, čím častejšie padne človek na nos...Nemám rád LGBT filmy, no musím uznať, že tento jeden konkrétny ma skoro totálne pocitovo odrovnal. Niečo prenádherné, monštruózne, pocitovo veľmi bohaté a s úžasnou hudbou a ešte lepšou dobovou výpravou. Tento snímok patrí určite k jedným z tých najlepších s lesbickou tématikou, pre mňa rozhodne. Tiež sa mi veľmi páčila britská angličtina, aj keď rečový prejav Nancy sa mi zdal trochu čudný, ale časom som si zvykol aj na ten. Možno to chcelo trošku viac explicitných scén, ale to je len môj skromný názor. Fantastické. Medzi 4-5 hviezdami. 89/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pěkný lesbický film. Nic uměle pospojováno, příběh má hlavu a patu. Za relativně explicitní scény palec nahoru. Hlavní hrdinak se mi zkraje moc nelíbila, ale časem jsem si ji zamiloval. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na tuto dramatickou minisérii jsem zabrousila hlavně proto, abych se podívala, jak hrál Benedict, než se z něj vyloupl Sherlock, protože každý herec musí někde začínat... Netušila jsem, že se mi dostane tak příjemné podívané, kde uvidím samé staré známé, příjemnou Rachael Stirling v roli Nancy počínaje a Hughem Bonnevillem, zapáleným to socialistou konče. Teď si říkám, že sousloví "příjemná podívaná" musí vyznít poněkud zvláštně, když si přečtete obsah filmu, ale.. tak nějak jsem se oprostila od toho, za který tým tam holky kopou a vybrala si z toho to podstatné- každý je svého štěstí strůjce (byť teda ve viktoriánské Anglii to měli tehdy těžší, to joo). ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci jde o slušnou podívanou, i když těm kulišárnám s převlékáním a podobou kluků jsem neuvěřil. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale Rachael Stirling tam prostě nečekala. Film má úžasný námět. Hodně mě překvapilo, že BBC do něčeho takového šlo. Příběh v knižní podobě velice jemný, ale celou dobu reálný, je zde vykreslen příšerným (!!!!) střihem, který z toho dělá lesbickou frašku plnou medu. To však takové není. Takže stejně, protože je to opravdu film celý podle knihy "špičkou jazyka", dávám 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si viktoriánskou Anglii představovala jako emociálně chladnou a hodně upjatou dobu a ona je to překvapivě doba emocemi téměř přetékající. Lidé se stejně jako dnes, možná i o něco více než dnes, chtěli odpočinout od každodenní reality, která číhala na každém rohu a bavit se, prostě zapomenout. Rádi chodili do velkých divadel, navštěvovali nejrůznější kabarety a také samozřejmě hodně pili. O světě kabaretů a nejen o nich je právě tento film, jehož předlohou je kniha Špičkou jazyka od Sarah Waters. Knihu v Británii odmítlo deset nakladatelství. Byla prý moc skandální a pouze pro úzkou skupinu čtenářů a to si nakladatelství nemohla vzít na triko. Někde jsem četla, že je Sarah Waters označována jako druhý Dickens. Budiž jí to ke cti. Píše velmi čtivou formou a dokáže vtáhnout čtenáře do příběhu a nepustí ho, dokud knihu nepřečte celou. Mě se kniha líbila mnohem více než film. Působila jinak. Všechno je skutečně natočeno tak, jako by divák dění sledoval odněkud z povzdálí nebo dokonce klíčovou dírkou. ()

Lenula4 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých L filmů. Viktoriánský Londýn a příběh, který se jen tak málo vidí...stále překvapivý děj, a skvělý výkon Rachael Striling. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Viktoriánská Anglie. Nan pracuje v restauraci svého otce na malém anglickém městě. Uvidí divadelní show, ve kterém vystupuje Kitty Butler, dívka převlečená za chlapce. Je ke Kitty neodolatelně přitahována a začne pracovat jako její garderobiérka. Posléze s ní odchází do Londýna. Jejich nezůstane jenom čistě pracovní. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tady není nad čím váhat. Tato lesbická jízda životem jedné dívky z ústřicového bufetu je nadmíru vtipná, svěží, volnomyšlenkářská, ale přitom nevtíravá a přesto osobní. Třetinu délky filmu se divák řeže smíchy, třetinu přemýšlí o životě a třetinu má erekci. Tak si představuju opravdu kvalitní film....90% ()

utri 

všechny recenze uživatele

Asi jsem lesbička a chci se "lehce dotýkat sametu". Na televizní produkci super, laškuju s myšlenkou dát 5* a hodit směrem k Rachael Stirling pomyslnou růži (jestli takhle mluví i v reálu tak potěškošte). ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

Sic hlavní hrdinka není můj typ, film se mi líbil. Rozhodně mi přišel svižnější než knižní předloha. Když to s ní ještě srovnám, film nic důležitého nevynechal. (No, vlastně ani nic nedůležitého.) Knížku jsem přečetla rychle, u vět se nezastavovala, ale u filmu jsem si několik scén stopla a pustila znova, abych se mohla podívat na všechny detaily. To, jak tam zachytili vášeň, oddanost a špínu Anglie, mi skoro vyrazilo dech. ()

janik.sk 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka toho zažije fakt neúrekom - lásky, sexu, poníženia a časom dostane aj rozum. Jeden z mála dobrých lesbických filmov. ()

felliss 

všechny recenze uživatele

Bylo by to i těch 5, ale ačkoli miluju med, tento byl přece jen příliš sladký... Nicméně se nemohu ubránit úsměvu na rtech z krásné lehké ironie, okouzlení z hlavní představitelky a pocitu, že snad i mně se zastesklo po nějakém to prvním polibku z lásky, kdy se člověk víc třese než chápe, co se děje. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Tipping the Velvet je popravdě taková červená knihovna s příběhem, která se od běžných románků pro ženy liší tím, že v něm muži příliš nevyskytují. Sarah Waters má ten dar, že všechny její práce, ať jsou lepší či horší, jsou napsány hrozně čtivě, což právě zrovna Tipping the Velvet prospívá (pokud tedy nejste zapřísáhlý vyhledavač milostných scén - a to ještě o něco pikantnějších). Film j podle knihy ztvárněn víc než dobře, jen to televizní aranžmá a pak zejména výběr hereček tomu trochu škodí. Ne že by paní (či slečny) byly ultra nesympatické, ale nebylo se tam na koho a na co dívat. (navíc - milostné scény - nuda!) ()

Reklama

Reklama