Reklama

Reklama

13 minut: Ve víru tornáda

  • Česko 13 minut (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé malého amerického města Siren se probouzí do nového dne, který se zdá být stejný jako každý jiný. Matka příroda má ale jiné úmysly. Místní lidé mají pouhých třináct minut na to, aby našli úkryt, než blížící se tornádo zpustoší město. Začíná boj o život... Film zachycuje jeden den odlišných rodin, které bydlí ve stejném okrese, a ten má zasáhnout tornádo. Rodger a Kimberly jsou manželé a mají hluchoněmou dceru Peyton. Rodger uvádí předpověď počasí a Kimberly je šéfkou krizového štábu. Devatenáctiletá kadeřnice Maddy zjistí, že je těhotná, její přítel Eric chce, aby šla na potrat, ale ona se nedokáže rozhodnout. Eric jí poví, že už má dvě děti, a to její nechce nikdy vidět. Její matka Jess jí chce podpořit. Maddy se odpoledne bude starat o Peyton. Luke oznámí svým rodičům Rickovi a Tammy, že je gay. Jeho rodiče mají velkou farmu, ale špatně se jim daří. Jediné proč všechno dělají, je kvůli budoucnosti a svým vnoučatům. Fakt, že je jejich syn gay, nehodlají přijmout. Pokojská Ana pracuje v motelu, bydlí s ní zde její snoubenec Carlos, který se začíná učit anglicky, aby pak získal povolení k pobytu. Carlos začne pracovat na farmě u Ricka a Tammy. Podle meteorologů hrozí výskyt tornád, a tak je důležité, aby byli lidé připraveni. Školy jsou uzavřeny, a když se v okolních okresech začínají objevovat tornáda, tak je spuštěn alarm. Lidé se musí schovat do svých úkrytů... (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Po ročnom čakaní si môžem vyškrtnúť ďalší kúsok. Ako veľký fanúšik a milovník de Bontovho veterného opusu Twister som 13 Minutes prijímal s otvorenou náručou. Projekt mal v ansámbli o čosi zvučnejšie mená s čím prišiel aj (ako sa ukázalo nesprávny) predpoklad väčšieho rozpočtu a produkčne vyššej úrovne, ale hlavne veľké dúfanie, aby z filmu nevzišlo ďalšie Into the Storm. Výsledok? Všetky očakávania neprekvapivo spláchnuté do toalety sklamania. 13 Minutes nie je snímka o tornádach a búrkach na pozadí vzťahov, toto je presný opak – vzťahová dráma na pozadí tornáda a búrok. A keď už bol takýto zámer, nebolo by od veci pozrieť sa na výsledok tohto skĺbenia majstrom južanskej atmosféry Jeffom Nicholsom v jeho famóznom diele Take Shelter a písať si poznámky o tom, ako sa takáto symbióza vytvára. 13 Minutes je absolútne hovno. Jeho jediným cieľom bolo zrejme pozrieť sa na aktuálne sociálne pomery a problémy Ameriky a na prichádzajúcej veternej smršti tieto mini príbehy vystavať. S pokusom zahrnúť väčšie množstvo bez výpovednej hodnoty, až je nakoniec celý film prakticky nič nehovoriaci. A na to ti ja z výšky seriem. Hviezda fakt netuším za čo. Asi len za ten farmársky vibe amerického Stredozápadu. O hodinu zrejme pacnem odpad... ♪♫ ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Podobnej případ jako nedávná Supercela to jest levnej film rádoby o tornádu, ale s minimálním rozpočtem takže nulový triky a spoustu kydů k nepřežití, ale zatím co ten první zmíněný kousek měl aspoň jakž takž obsazení a přes hromadu nudných keců aspoň malinko vygradoval ve svým závěru tak tady se po půlce jakých si rodinných dramat s absolutně otravnými herci přežene teda nějaká ta jakože katastrofa kde samozřejmě není prakticky nic vidět a pak se zase řeší ty sračky až do samotnýho ubíjejícího konce. Navíc sorry jako, ale fakt mě nezajímá aby se ve filmu který má podtitul ve víru tornáda řešilo komu jaký předčasně počatý dítě zničilo život nebo kdo je gay a přijde se svým coming outem před svý nechápavý rodiče. Ne tohle fakt ne to mě všechno otrávilo takovým stylem, že pokud jsem u tý Supercely dal aspoň tu jednu utrápenou hvězdičku tak tady v tom celkovým kontextu prostě nemůžu najít žádnej důvod k tomu dát jiný hodnocení než to spláchnout do odpadu. No nic budu se opatrně těšit na příští rok na film Twisters kde snad dostaneme pořádnou porci kvalitních digitálních tornád a minimum trapných a patetických žvástů. Snad se zase pro jednou v tomhle subžánru zadaří.5% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"13 Minutes" pre mňa istým spôsobom skvele podtrhuje fakt, že niekedy sú očakávania dokopy veľmi slušným dôvodom na to, aby človek ostal z filmu sklamaný. A tak musím povedať, že som pocitovo svoje nastavenie na film trošku zmenil. A miesto toho som sa rozhodol film hodnotiť na základe toho, čo ponúka. Nie na základe toho, čo som od neho chcel. Výsledok? Myslím si, že ide o celkom slušne a v pohode spracovanú drámu. Katastrofu si dokopy moc neužijeme a výsledne zaberie asi 10 minút celkového času a miesto toho sú tu dramatické časti filmu, ktoré reflektujú a opisujú naše postavy v čase, keď ešte ku katastrofe nedošlo a následne budeme mať možnosť ich vidieť už po spomínanej udalosti. Výsledok? Viac-menej jednoduché príbehy, ktoré však nemôžem povedať, že by ma nebavili. Isté postavy sa najprv ukážu ako veľmi nepríjemní hajzli, no dokážu v sebe nájsť dobré stránky, ktoré som musel oceniť. Ideálny príklad je pre mňa majiteľ motelu, ktorý bude pôsobiť ako úplne iný človek po tom ako sa stretne s Carlosom. A potom je tu zase napríklad Tammy, ktorá na jednej strane hodnotí deti ako najväčší poklad a najdôležitejšie na svete (plus s presviedčaním, že potrat je nesprávna cesta), no na druhej strane absolútne odvrhne svojho syna po tom, ako sa jej prizná, že je gay. A to dokonca aj po tom, ako urobí všetko, aby zachránil jej manžela a svojho otca pred smrťou. To je vcelku smutné. Príbehy samé o sebe nemajú v sebe moc originálne momentky a možno ten výsledok katastrofy je trošku moc pritiahnutý za vlasy (ťažko sa to vysvetľuje bez spoilerov), ale pekne to ukazuje, že živelná pohroma často dokáže ľudí spojiť. Pretože vtedy si najčastejšie uvedomíme, že sme síce akí sme a máme svoje vlastné hodnoty. Ale rovnako sme aj ľudia. Z môjho pohľadu jemný nadpriemer, ktorý ma neurazil. Hodnotím jednoducho slovom - okey. Hodnotenie: B- ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Očekáváte katastrofický film a dostanete katastrofální vztahovku, která má pár zajímavých jmen, ale amatérskou režisérku, která to navíc celé sepsala. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Snaha o katastrofický snímek který zachyti pár minut šílené katastrofy. Tornado nema slitovani, snaha o drama bylo. Takový film si zaslouží mnohem větší pozornost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj napriek nízkemu rozpočtu to je seriózne pojatý katastrofický film o tornáde, ktoré to poriadne roztočí v jednom malomeste. A možno to je oproti Asylum trashom hlavný problém tohto filmu. Tie sú aspoň vďaka prehnanej debilite zábavné. Toto je len strašná nuda. Hodinu sledujeme rodinné problémy niekoľkých postáv. Potom sa konečne tornádo uráči prisvišťať, čo vyzerá tak, že niečo hlasne duní za dverami.  A len sem tam sa dočkáme niekoľkých pársekundových trikových záberov. Kvalita CGI je na lacný film ok, ale žiadnej poriadnej deštrukcie sa nedočkáme. No a zvyšok filmu sledujeme, kto všetko sa nažive objaví v troskách. Takže fakt nuda a ani pár povedomých xichtov a hviezd dávno za zenitom, to nezachráni. Fandovia tornád budú musieť  znova roztočiť DVD Twistera na uspokojenie svojich chúťok. 3/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Názov je presný, lebo vo filme sa tornádo ukázalo nanajvýš tých trinásť minút, ale aj to nieje celkom presne, lebo bolo iba vidieť zdevastovane mesta a jedna scéna s prevrátenými autami, inak tornádo tu bolo len ako doplnok. Riešili sa tu vzťahy, životne problemy a bolo vidieť, že režisér chce šikovne zakryť to, že finančná stránka filmu nie je vobec štandardná a tak sa musí sústrediť na ine veci a bolo to vidieť. Dialógy hlúpe, niektoré sceny tiež a herci, to zhrniem jednou vetou ,, za málo peňazí, malo muziky" a aj keď tam hralo niekoľko známych tvári, tak kvalitu to aj tak nezlepšilo. Slabé 2*. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

To bylo, panečku, dobrotivé tornádo. I když srovnalo se zemí (doslova) celé městečko, což pak vypadalo jak Hirošima, přesto živáčkovi neublížilo a všichni se tak živí vysoukávali z trosek a převrácených aut. Srdíčko na dlani mělo, páč i ten fotřík, co se během řádění F5ky (?) projížděl venku (!) na traktůrku, nakonec ležel jen těžce raněný vedle převráceného traktůrku. Když se podíváte do galerie, tak to tornádo na fotce je jediným trikovým záběrem filmu, zbytek je jen krčení se v místnostech. Postavama je to tak přeplácané, že když manželé hledali své manželky, manželky své manžely, matky své dcery a já nevím kdo koho ještě, tak jsem se totálně ztrácel a nevěděl, kdo patří ke komu. Naprostá zbytečnost. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodinu trvá, než to začne foukat. Pak to teda fouká, foukat přestane, všichni se tváří nešťastně a pak je konec. 13 minut je téměř nedokoukatelný film bez rozpočtu, schopnějších herců a čehokoliv pozitivního. ()

Jablickar 

všechny recenze uživatele

Za mě v pohodě TV film, efektama i vším možným mě nadchl. Konečné pasáže filmu byly ale poněkud zdlouhavé a nudné. ()

Meego82 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné tornado ktoré tam uvidíte je na plagáte a teda kvôli príbehu alebo hercom sa toto určite neoplatí pozerať ()

Reklama

Reklama