Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát musí Batman a Robin čelit hrozbě šíleného japonského vědce doktora Daka. Ten vynalezl smrtící zbraň, která dokáže lidi měnit v nemyslící zombie. Dvojice ho musí zastavit dříve, než zničí celé USA.

Epizody:  01.The Electrical Brain
02.The Bat's Cave
03.The Mark of the Zombies
04.Slaves of the Rising Sun
05.The Living Corpse
06.Poison Peril
07.The Phoney Doctor
08.Lured by Radium
09.The Sign of the Sphinx
10.Flying Spies
11.A Nipponese Trap
12.Embers of Evil
13.Eight Steps Down
14.The Executioner Strikes
15.The Doom of the Rising Sun (topr harley)

(více)

Recenze (7)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Batman 1943 je na dnešní poměry samozřejmě oříšek, protože filmový seriál ze 40. let je fenomén, o kterém se kontextuálně příliš nehovoří, že. Tak máme tu slavné němé seriály, všechny ty pecky Louise Feuilladea nebo akčňáky s Pearl White a dál jakoby nebylo nic. Tady se ale setkáváme se začínající frenčízou Batmana, který v této době vycházel teprve 4 roky. Čili jsou tu hned dvě zásadní specifika, jenž komplikují cestu k poznání a hodnocení. Plus fakt, že se pohybujeme v b produkci a válečná cenzura omezila fikční Batmanův svět jak jen mohla. Těžko tedy hledat v příběhu dvou tajných agentů proti nohsledovi císaře Hirohita totožné potěšení, jaké lze najít na stránkách Batmanových comicsů v současnosti. Většinu času jde o unifikovanou gangsterku s obyčejnou sexy sekretářkou slyšící na jméno Linda Page, ačkoli akční scény maskovaného hrdiny a jeho sidekicka by měly být tím hlavním lákadlem. Nu což, dějiny se s tímto odkazem vypořádaly po svém, do 60. let byl Batman legračním seriálem a konečně v roce 1989 přišel Tim Burton, aby světu ukázal, že to nemusí být jen nechtěná prča. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

No já chcípám :-D Sice snaha se cenní. První hraný Batman. Beru i na vědomí, že je to černobílé. Ale ten Robin :-D Takovej ferda vyskákanej :-D vypadá jako kdyby utekl z dětského domova a po cestě dostal 220 V :-D To je gangster:-D. Ty jejich bitky mě taky dostali na kolena :-D Jak Děti ve školce. Dobrá ptákovina. Ale tenkrát to musel být ale mistrovský kousek:-D ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kámoš říkal, že vydržel jenom jeden díl, já už má za sebou sedm :-))) A určitě si pustím i další, Je to sice béčko jako kráva, ale dívat se na to dá. V roce 1943 Američani už nějaký ten pátek válčili, a tak se muselo válčit i na plátně. Batmanovými protivníky zde proto nejsou klasičtí komiksoví záporáci jako např. Joker, ale jakýsi japonský řád, který chce ve jménu nebeského císaře Hirohita osvobodit ubohý americký lid z otroctví :-)))))) Jejich kápo má hlavní stan v podzemí pod pouťovým strašidelným domem, kde jako exponáty jsou japonští vojáci popravující Američanku nebo věznící v kleci amerického vojáka :-)) Hlavní záporák má tajnou zbraň, která promění jeho nepřátele na zombíky a pak má další tajnou zbraň, která udělá z šutru prášek a tu mu šlohnou Batman s Robinem :-) No, jak už jsem psal, dívat se na to dá, moc mě to nenudilo, ale místy je to poměrně dost naivní. Bojový scény jsou totálně nezvládnutý, Batmanova ruka se pořád zamotává do jeho pláště, no a Batman s Robinem působí spíš jako dvě paka, než jako dva neohrožení superhrdinové. Jo a ještě reakce na komentář uživatele Formelin - jednotlivé epizody mají 15 - 17 minut, výjimku tvoří první, která má 25 minut. No a Batman z roku 1966 je podle mě oproti tomuto skvostu něco jako Temný rytíř oproti filmu Batman a Robin :-)))) (ne, tak hrozný to zase není :-) Jsem zvědavej na další díly a taky na sequel Batman and Robin :-) P.S. A aby tý srandy nebylo málo, tak Batman s Robinem jezdí ve stejným autě jako Bruce s Dickem, protože na Batmobil nezbyly peníze a vzhledem k tomu, že se cenzorům nelíbil ten fakt, že hrdina bere spravedlnost do vlastních rukou, tak se z Dynamického dua stali agenti FBI (holy shit) :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Teda musím říct, že z téhle verze Batmana jsem rozhodně odvázaný nebyl. Problém je už v tom, že studio nedostalo pořádně práva vlastně na nic, a tak se zde objevují jen Batman a Robin, k nim žádný pořádný záporák, kterého by mohli lidé znát - což je dáno i tím, že Batman tak dlouho neexistoval - ale ani jako samostatný příběh to není nic extra. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prvý hraný Batman. Je pozoruhodné sledovať, ako sa vyvíja svetová kinematografia od tohto filmu až po najnovšie prevedenie od dokonalého Nolana. Toto bolo miestami naozaj smiešne, hlavne tie bitky. Ale na tú dobu to bol určite hit. Len nerozumiem postave Robina, ktorého hralo nejaké nevyvinuté chlapčiatko, ktoré tam neustále mlátili :) Na pobavenie určite dobré. 30 % ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Jak tohle ohodnotit..? Je tam hodně chyb, dnes to působí dost komicky a každý díl kromě posledního je o tomtéž. Batman ožije, Daka má nějaký plán, Batman se o tom dozví, jede tam, padne pár pěsti, zlobiváci utečou a a Batman zemře... 14x za sebou než je konečně vypátrána skrýš. Na druhou stranu oceňuji počátky filmu vůbec, snahu a i když nedokonalé, tak zajímavé provedení a nápady. Navíc serial alespoň chvílemi vytrhával diváky 15 týdnů z reality 2. světové války, přičemž národnost hlavní záporné postavy jistě nebyla vybraná náhodně :). I na takto starý film/seriál, kde hodnocení vždy mírním, mi to ale vychází na 3*, možná odřené 4*, ale 3* mi přijdou zaslouženější. Přecejen to zas tak moc zábavné nebylo. 60 % naprosto spravedlivých! ()

Reklama

Reklama