Aziz se plácá v krizi středního věku a hledá únik před nudnou prací, otravnými přáteli a neurvalou rodinou. A přitom musí předstírat, že je všechno v pohodě.(Netflix)
Aziz nemá rád svoju prácu, kde pracuje roky a ktorá ho neustále odďaľuje od jeho snov. Nemôže nájsť pokoj ani doma, pretože jeho sestra a jej rodina začnú žiť v jeho dome po tom, ako jeho švagor skrachoval. Aziz hlboko vo vnútri cíti, že jeho vzťah s priateľkou sa po štyroch rokoch skončil. Jeho potreba samoty a samostatného trávenia času sa každý deň prehlbuje. Uviazol v každodennom kolobehu a musí nájsť cestu von. Naskytne sa mu príležitosť a túto šancu si nemôže nechať ujsť. Dôsledky, ktoré však musí niesť, úplne zmenia jeho život spôsobom, o akom sa mu ani nesnívalo.(Weezy22)
Brutálny turecký úlet, aký tu ešte nebol! Drsný čierny humor jak sviňa! Síce, ked sa tak nad tým zamyslím, neviem, či bol taký čierny. Bol divný, akoby z iného sveta, a ja taký mám veľmi rád! Samotný film je taká nenútená pohodovka/ oddychovka. Po filmárskej stránke veľmi zručne zmáknutý. Nedoporučujem ho však pozerať 'pod vplyvom' alebo unavený. Môže sa vám totiž stať, že sa v ňom stratíte. Ja by som veľmi rád dal plný počet, ale občas mi starý (jeden z hrdinov) liezol na nervy. 85%(12.1.2021)
Takovej ten festivalovej film, co bych si podle synopse na Febiu vybral a byl bych mile překvapenej. Mám pocit, že tu je i nějaka ta satirická linie, kterou jsem jakožto Středoevropan nepobral...(9.1.2021)
Pozerať film v turectine? Musel som sa zblázniť avšak herecké obsadenie bolo tak charizmatické, že som dal tomu šancu a bol to jeden z mála mojich kontaktov s tureckou produkciou. Bolo cítiť ako sa držia späť akoby to podliehalo tvrdej cenzúre. Žiadna erotika, vulgárne výrazy ani naturalne vyjadrovanie. Všetko bolo tak ucesane doslova, že bežných európskych divákov by to ťažko bavilo. Téma dobrá, spracovanie chabé, ale keďže to neviem s ničím iným tureckým porovnať. Užil som si aspoň herecké obsadenie, ktoré by malo uplatnenie aj v európskych filmoch. Niektoré scény som vôbec nepochopil a vyjadrovanie, štýl rozprávania už vôbec to pochopia zrejme len Turci. Celkom nechápem prečo sa Netflix rozhodol zaradiť tento film do svojej ponuky lebo mi prišiel silné turecký a náročný na spracovanie pre Európanov. Ale téma krízy stredného veku nikdy nromrzi a dá sa s tým pekne vyhrať. Keby tu nebola tak šialená cenzúra a bizarné scény aj tu by to stalo viac za to.(11.1.2021)
nikhaj
Nadherny film o hladani seba a boji s pretvarkou. Toto je filmarcina jak ma byt(10.1.2021)
pushover
Výborně natočená, místy absurdní černá komedie. Od Turků bych to nečekal.(9.1.2021)
sochoking
Disease