Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z mnoha adaptácií gréckych mýtov, kde Herkules musí čeliť kovovým obludám zlého čarodejníka, akýmsi robotom, čo film posúva do roviny bizarnej kombinácie fantasy a sci-fi. V hlavnej úlohe svoju tvár a nafúknuté svaly predvádza Lou Ferrigno, osobný priateľ Arnolda Schwarzeneggera, ktorý hral aj v televíznych filmoch o Hulkovi, kde mal svalstvo natreté na zeleno. (POMO)

(více)

Recenze (32)

JFL 

všechny recenze uživatele

Antický mýtus přepracovaný optikou Vesmírných lidí. Skvostný příklad baron-prášilovské kreativity italských brakovek osmdesátých let - zcela fantasmagorický scénář, mechanická monstra poskládaná z merkuru, kutilské speciální efekty, divadelně nasvícené studiové scény, permanentně se něco na děje, ale spád a dramatická gradace zůstávají konstantně na nule. Dřevák Lou Ferrigno evidentně zvládal dobře jen jeden výraz, a to perplex údiv, takže zřejmě proto se tvůrci rozhodli natočit "Herkula" jako psychedelickou new age báchorku, aby mohli co nejčastěji tuto kulturistovu devizu dramaticky zužitkovat. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl menší hrozně se mi to líbilo. Vím že děj postrádal jakoukoliv logiku a film byl celkově špatně natočený, ale bylo to zábavné a sradovní. To mi jako malému capartovy stačilo. Na svalnáče Lou Ferrigna (který je drsnější Herkules než pár let před ním Arnold) a jeho cesty vesmírem vzpomínám celkem rád i když ne tak často jak bych si přál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herkules je asi najväčší a najznámejší hrdina v gréckej mytológii, syn boha Dia, poloboh. Silák, ktorý vykonal viacero významných hrdinských činov. Je to vďačný námet pre filmárov. Neraz bol už jeho príbeh prevedený do filmovej podoby. Natočili sa o ňom aj animované snímky a televízne seriály. Väčšina z nich nestojí ani za reč. Rovnako ako aj tento snímok talianského režiséra Luigi Cozzi. I keď sa svalnatý Lou Ferringo prsí ako len vládze ani na chvíľu ma nepresvedčil, že on má byť ten bájny "Herkules". No najväčšiu vinu na tom, že sa tento film prepadol do odpadu nesie predovšetkým mizerná réžia, slabý scenár a ukrutne primitívne triky a efekty. * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Súboj titanov + Star Wars + kokaín = talianska tupota s množstvom fantastických kostýmov a kulís. Sybil Danning asi nikdy nebola viac sexy. ()

Stegr odpad!

všechny recenze uživatele

15% - Zlaté maliny 1983 - 2x - Nejhorší herečka VR (Sybil Danning), Nejhorší nová hvězda (Lou Ferrigno)... ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

EDIT: Camp jaxviň, guilty pleasure největší, film špatný až k pomilování. Po řadu let se tu za mě červenalo korektně kompromisní dvouhvězdičkové hodnocení. "Kompromis a dvě hvězdičky" vem čert, k pomilování špatným filmům se kompromisní hodnocení nedávají. V rámci "úklidu a údržby" sekce komentáře na vlastním profilu se provinile chytám za nos a za uši, dávám 5/5 a Louovi posílám vzdušného hudlana. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Otřesná kravina a to mám rád i špatné filmy. Jenom dvě věci stojí za pozornost hudba Pina Donaggia (složí ten chlap někdy hudbu k dobrýmu filmu?)a svaly Lou Ferrigna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Arnie měl svého bizarního Herkula, tak si jeho kamarád Lou Ferringo řekl, že to zkusí taky. Spojil se s mistry z Cannonu a natočili jeden z nejšílenějších a nejhůře vypadajících filmů všech dob. Doporučuji v partě kamarádu a velkou zásobou alkoholu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film je to strašný, áno máte pravdu, ale ja ho zbožňujem. Moja nostalgická spomienka na detstvo má všetko čo má mať ( hrdinu, dobrodružstvo... ), len je to všetko na lacnej úrovni. A to mu práve dáva ten šmrnc.´´ Guilty pleasure ´´. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem určitě viděl, jako malý špunt. Max. tak 8 letý. Ovšem, krom mlhavých obrazů v mé mysli, jsem si k tomu moc dále nevybavil. A tak...když jsem zjistil ke svému přequapení, že ho nemám ohodnocen, rozhodl jsem se (pomohl k tomu fakt, že je zde přítomna jedna z největších chodících žalob za sexuální obtěžování, démonická domina osobně, Cybilka Danningovic, která je zde opět dohr. asi 10min. grrrr, ale opět to stojí za to) vybaven mnohými diváckými zkušenostmi, které dělí 1. a 2.shlédnutí v rozmezí min. 30 let, to shlédnouti a dáti tomu odpovídající hodnocení, které nebude podmíněno nostalgií, alébrž bude záviseti na mém pohledu v souč. době. Nuže, pokud chcete Souboj Titánů/Flashe Gordona,Válku Světů (tu z 53)/Herkula a spousty dalších a to vše v jednom filmu, směle do toho. Dostanete neskutečného nasvalence (Ferrigno vypadá rozhodně s vousy lépe než bez nich) vedle kterého vypadá Arnold S. jako korba z Dachau, o chcípáčkovi Sorbovi ani nemluvě. Škoda, že takto nevypadal onen 70tkový Hulk. To by bylo. Pak tu máme ženskou část osazenstva (mým favouritem jest jednoznačně Kirké s těmi dlouhými černými vlasy a kovovými plavkami, zabili ji...svině, nic proti Cassiopeie, která je zase prakticky nahá, oděna jen v lehoulinké zácloně) která díky módním kreacím vypadá jako pornoverze (taky co chcete od rež., který se zove Kozzi?) královny ze Sáby a dokazuje, že Italové měli (a snad ještě i mají) jedny z nejhezčích bab na světě. A že většina obsazení zde, moc neumí hráti? Když to nenudí a je děj našlapán od zač. do konce, tak to neřeším. Jde o relax a zábavu. Nikoli o Shakespeara. Koneckonců, ani ti 80tkový Titáni nejsou zrovna Bergmanovka a jak se z toho tady padá na prdel.;-) Tento film si na nic nehraje a je takový, jaký je. Buď ho tak vezmete, nebo ne. Už si to fakt moc nepamatuji, ale v tom věku, jsem na to musel koukat, jak péro z gauče. To je jisté.;-) ()

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Dobře, není to Herkules, jen se tak náhodou jmenuje. A ano, má tak otřesné herecké výkony, dialogy a logiku děje, že je to až trestuhodné. Ale je i tak nádherně najivní a s notnou dávkou fantasie (Herkules proti mechanickým monstrům? nápad za všechny prachy!), že je až nechtěně roztomilý a dýchá z něj nádherná nostalgie. Tři hvězdičky si to prostě zaslouží! ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Největší Arnoldův kulturistický konkurent se nakonec stejně jako rakouský kolega dostal do světa řeckých mýtů. Ovšem svět, ve kterém se tento film odehrává, se od toho typického starověkého liší. Bohové tu nežijí na Olympu, ale na Měsíci, král Mínos nevládne Krétě, ale Atlantidě a Herkules není syn Diův, je stvořen z čisté energie. Film pojednává o tom, jak Herkules bojuje s roboty, které na něj posílá zrádná Daidalosa, bytost z jiné dimenze, která chce zničit bohy. Hrdinný rek musí projít tartarským peklem, celou Afrikou či Krétským mořem, aby ji zastavil. Je velmi vtipné sledovat, jak tvůrci dokázali vyrobit filmové triky úplně z čehokoliv, například ve scéně, kdy medvěd zabije Herkulova adoptivního otce a rozzuřený syn bestii mrští na nebe (čímž stvoří souhvězdí velké medvědice), je použit plyšový medvídek. Vtipných momentů je ve filmu spousta, až si říkám, zda-li si celá italská squadra nedělala legraci zcela záměrně. 4* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné fantasy o Heraklovi s mohutnou postavou Lou Ferrigna, ktorý by strčil do vrecka aj Schwarzenegera. Síce je väčšina záberov z interiéru, ktoré sa na v 80. rokoch už veľmi nenosili, ale kto by už pozeral na scény a kulisy, keď je hlavným ťahákom mohutný Ferrigno, tu aj s bujnou bradou, ktorá mu sekla. Samozrejme, scenár, dialógy a príbeh nijakovsky nenadchnú a väčšina postáv je len do počtu, ale s efektami to nie je tak zlé, ako tu niektorí píšu. Hodnotenie: 50% ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1984 : VÍŤAZ (2) : Najhoršia herečka VR - Sybil Danning (spolunominácia za viacero filmov), Najhorší nový herecký objav - Lou Ferrigno, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší film, Najhorší herec - Lou Ferrigno, Najhorší scenár - Luigi Cozzi. ()

Reklama

Reklama