Reklama

Reklama

Dragon Ball Z

(seriál)
  • Japonsko ドラゴンボールZ (více)
Japonsko, (1989–1996), 116 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrají:

Masako Nozawa, Džódži Janami (vypravěč), Hirotaka Suzuoki, Kóiči Jamadera, Majumi Tanaka, Miki Itó, Naoko Watanabe, Bin Šimada, Ičiró Nagai, Keiko Jokozawa (více)
(další profese)

Epizody(291)

Obsahy(1)

Dragon Ball Z začína príchodom saiyna Raditza na zem. Ten hľadá svojho brata Kakarota, ktorý bol vyslaný na zem aby vyvraždil ľudstvo. Časom sa zistí, že Kakarot je práve Son-Goku. Dôjde k bratovražednému boju, kde obidvaja zahynú. Problém je, že za rok dorazia na Zem oveľa silnejší Raditzovi spolubojovníci, ktorí sa dozvedeli o dračích guliach. Pre všetkých začína intenzívny tréning, ku ktorému sa pripája aj malý Son-Gokuov syn Son-Gohan. Tesne pred príletom saiyanov sa podarí vďaka dračím guliam oživiť Son-Gokua, ale nie je už neskoro?

Druhá séria sa zase nesie v duchu zbierania dračích gúľ a bojov so zloduchmi, ktorí ich chcú využiť pre svoje zákerné plány. Budeme tiež svedkami bojov mimo našu planétu, tréningov počas posmrtného života a premeny čiernovlasého Son-Gokua na peroxidového blonďáka. (riske)

(více)

Recenze (25)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál ma sprevádzal veľmi dlhú dobu celé detstvo som ho sledoval v maďarskom a nemeckom dabingu .. to sú spomienky na základnej škole sme o nich v kuse rozprávali a hrali sa na nich na songokuho vegitu a mnoho ďalších až kým seriál nezakázali myslím okolo roku 2002 alebo 2003. Keď prišiel internet dal som si všetky dieli ešte raz hmm také dobré to už nebolo , ale nostalgia je nostalgia. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se chtěl podívat pouze na DBZ, ale nakonez jsem rád že jsem první sérii nevynechal, Z totiž v porovnání s DB dost nelíbě zestárlo. Myšlenka je jasná, pěkná a hřejivá, zpracování už ale trochu pokulhává. Chápu že je to asi mou zmlsaností, ale chápu co někoho vedlo k vytvoření projektu jako je KAI. Sledovat to v době jeho vydání, bylo by skóre vyšší, ale když je show zaměřená převážně na boje a VŠECHNY boje jsou jednotvárné a zdlouhavá, táhne to celý zážitek prudce dolu. Doporučuji DBZ Abridged což je vtipnější pojetí příběhu se zachováním původní myšlenky. ()

Reklama

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Pokračování legendárního anime je snad ještě profláklejší, než předchůdce sám. DBZ přišlo s konceptem "power-upů" (a nebo jej alespoň uvedlo do mainstreamu) a během seriálu je právě tento koncept využíván někdy až nezdravě často. Souboje jsou neuvěřitelně natahované, zesilování obou stran klidně zabere i 10 minut. Zhruba po první čtvrtině seriálu není během šarvátek problém zničit planetu, posléze galaxii a nakonec se diskutuje o celém univerzu. V dnešní době by se to jakožto nová manga/anime nechytlo, vzhledem k nulovému vývoji postav, příšerně nataženým bitkám a neustálém vyřvávání plic. Jelikož ale v mnoha bodech (ne-li ve všech) definoval směr shounen žánru, zaslouží si Dragon Ball svoje právoplatné místo v historii. A kdo si při sledování ani jednou nepřál být Super Saiyanem, ten by se nad sebou měl pořádně zamyslet. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Další seriál jehož popularita mezi dospělými diváky mi zůstává záhadou. Zápletka dětinsky triviální, postavy a dialogy na hranici parodie, vypravěčské tempo zašlápnutého slimáka. Všechno to alespoň místy zachraňují efektní souboje, které mě jako desetiletého sice bavily, ale potom co jsem například v Miyazakim nebo Ghost in the Shell poznal jak může anime být dobré, nemám nejmenší zájem se ke "dračím koulím" vracet. 35% ()

Shadoww 

všechny recenze uživatele

Dllouhé hodiny strávené u seriálu dabovaného francouzsky a polsky zároveň na tehdejší RTL 7 zanechaly nesmazatelné stopy, nelze dát jinak než *****. Jistě, ze stále silnějších nových protivníků a stále nových transformací se ve seriálu stává poněkud odpuštěno, ovšem žral jsem to přesto od začátku do konce, tudíž budiž odpuštěno:) ()

Galerie (3 874)

Zajímavosti (9)

  • Film byl vytvářen podle knihy mangy číslo 17 až číslo 42 a jmenuje se Dragon Ball Zi přes to, že manga předloha se od 1. až do 42. knihy jmenuje pouze „DragonBball“. Písmeno "Z" má znázorňovat, že příběh je již složitější a souboje tvrdší. (Hannibal92)

Reklama

Reklama