Reklama

Reklama

Dragon Ball Z

(seriál)
  • Japonsko ドラゴンボールZ (více)
Japonsko, (1989–1996), 116 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrají:

Masako Nozawa, Džódži Janami (vypravěč), Hirotaka Suzuoki, Kóiči Jamadera, Majumi Tanaka, Miki Itó, Naoko Watanabe, Bin Šimada, Ičiró Nagai, Keiko Jokozawa (více)
(další profese)

Epizody(291)

Obsahy(1)

Dragon Ball Z začína príchodom saiyna Raditza na zem. Ten hľadá svojho brata Kakarota, ktorý bol vyslaný na zem aby vyvraždil ľudstvo. Časom sa zistí, že Kakarot je práve Son-Goku. Dôjde k bratovražednému boju, kde obidvaja zahynú. Problém je, že za rok dorazia na Zem oveľa silnejší Raditzovi spolubojovníci, ktorí sa dozvedeli o dračích guliach. Pre všetkých začína intenzívny tréning, ku ktorému sa pripája aj malý Son-Gokuov syn Son-Gohan. Tesne pred príletom saiyanov sa podarí vďaka dračím guliam oživiť Son-Gokua, ale nie je už neskoro?

Druhá séria sa zase nesie v duchu zbierania dračích gúľ a bojov so zloduchmi, ktorí ich chcú využiť pre svoje zákerné plány. Budeme tiež svedkami bojov mimo našu planétu, tréningov počas posmrtného života a premeny čiernovlasého Son-Gokua na peroxidového blonďáka. (riske)

(více)

Recenze uživatele Eterninox k tomuto seriálu (1)

Dragon Ball Z (1989) 

Další seriál jehož popularita mezi dospělými diváky mi zůstává záhadou. Zápletka dětinsky triviální, postavy a dialogy na hranici parodie, vypravěčské tempo zašlápnutého slimáka. Všechno to alespoň místy zachraňují efektní souboje, které mě jako desetiletého sice bavily, ale potom co jsem například v Miyazakim nebo Ghost in the Shell poznal jak může anime být dobré, nemám nejmenší zájem se ke "dračím koulím" vracet. 35% ()

Reklama

Reklama