Reklama

Reklama

Dragon Ball

(seriál)
Japonsko, (1986–1989), 61 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrají:

Masako Nozawa, Džódži Janami (vypravěč), Hirotaka Suzuoki, Mami Kojama, Majumi Tanaka, Naoko Watanabe, Šigeru Čiba, Takeši Aono, Teššó Genda, Hiroši Ótake (více)
(další profese)

Epizody(153)

Veľmi dávno bolo sedem dračích gúľ rozhodených po celom svete. Ten, kto ich znovu pozbiera a vyvolá čarovného draka, bude mu splnené jedno prianie... Príbeh malého chlapca s opičím chvostom menom Goku, ktorého navštívi Bulma a výmenou za jeho dračiu guľu ho zoberie spolu so sebou aby našli ďalšie. Cestou stretajú veľa priateľov ale aj nepriateľov, ktorý sa ich tiež snažia nájsť a tak im znepríjemňujú cestu ako len môžu... Sme tu svedkami aj troch turnajov kde si naši hrdinovia zmerajú sily. Rozhodujúci je ten posledný kde sa už mládenec Guku stretne s obávaným Picolom Jr. (riske)

(více)

Recenze (27)

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Pro mě to je maximální nostalgie. Sledoval jsem to už jako malý na satelitu, naučil se na tom německy a mnohem později jsem četl i mangu kde jsem se pro změnu vylepšil v angličtině. Teď jsem si to po mnoha letech střihl španělsky. :) Ze začátku je to dobrodružný komediální seriál - nutno dodat, že perverzní. Dnes už by něco takového cenzurou jako pořad pro děti neprošlo. Jak to postupně pokračuje, soustředí se to více na boje a ke konci už to jsou skoro souboje a lá Dragon Ball Z. *** 1. První hledání Dragon Ballů - 80 % *** 2. Trénink s Kame seninem a první Tenkaichi Budokai - 90 % *** 3. Red Ribbon Army - 60 % (díly s Tao Pai Pai a s Karinem za 100 %!!) *** 4. Uranai Baba - 80 % *** 5. Druhý Tenkaichi Budokai - 90 % *** 6. Picolo Daimao - 100 % (přeskočte pasáže s ledovém labyrintu - nudný a zbytečný filler!) *** 7. Trénink s bohem a třetí Tenkaichi Budokai - 90 % *** 8. Svatební šaty.... přeskočit, naprosto zbytečný filler. *** Nejlepší části: pokaždé, když někdo dělá Kame-hame-ha :-D ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

60 percent tvoria bezúčelné perveznosti, 30 percent random bullshit go a zvyšných 10 percent sú zaujímavé nápady, ktorých potenciál je totálne premrhaný. Dej sa vlečie extrémne pomalým tempom bez akéhokoľvek charakterového vývoja aj napriek viacerým timeskipeom a umieraniu postáv, ktoré sa zas a znova vrátia medzi živých vďaka guliam magického draka. Napriek tomu Torijamovi musí byť človek veľmi vďačný. Keby neinšpiroval ďalšiu generáciu mangaka, tak by nikdy nevzniklo množstvo naozaj kvalitnej tvorby. 153/153 - 35% ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Zabaleno po devíti dílech. Ne že by to bylo tak špatné, ale když už jsem toho viděl tolik http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/divnypatron.jpg tak vás další shonen (i když je to klasika) už prostě nebaví. Obzvlášť když víte, kolik by vás ještě čekalo epizod. Humor povedený, překvapivě i trochu úchylný, což bych u anime, určeného spíše pro ty mladší, zrovna nečekal. Prostě mě to nechytlo, což se třeba u mě posledního viděného "anime": Avatar TLA povedlo hned prvním dílem. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce vypečené anime. Škoda že sa ho u nás snáď ani nedočkáme...... Legenda hovorí, že kto nájde všetkých sedem DragonBallov tomu drak Shen Long splní jedno želanie. Kdesi ďaleko v horách žije chlapček s opičím chvostom Son Goku, ktorý vlastní jeden DragonBall ako dedičstvo po svojom starom otcovi . Jeho pokojný život skončí, keď k nemu jedného dňa privrčí Bulma, ktorá hľadá DragonBally z veľmi prozaického dôvodu - ako každá teenagerka chce úžasného, milého a krásneho priateľa. Dlhá cesta za dobrodružstvom začína. Postupne sa do partie pridávajú veľký Oolong (ktorý nie je až taký veľký), zbojník Yam chu a jeho priateľ/ka (skutočne tohto tvora neviem identifikovať) Pool. Samozrejme všetko vypáli inak než by to hrdinovia chceli a je pritom hodne srandy . Okrem toho tu je pravidelná odbočka k turnaju bojových umení, ktorý sa koná každé 4 roky a na ktorom sa mužská časť osadenstva zúčastňuje so železnou pravidelnosťou. Nesmierne zábavná je aj príprava na tieto turnaje, najmä tréningové metódy Muten Roshiho, ktorý trénuje Son Goka a jeho kamaráta Krillina aje zaťažený na mladé pekné dievčatá.....rozhodne 100% zábava. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Anime které je straší než já a i v roce 2013 ( viděno prvně) sebejistě předvádí význam slova nadčasové. Hlavní hrdina Goku je nejen líbivý a zábavný, ale zároveň zapálený pro oběvování všech zákoutí jeho velkého a pestrého světa. Dragon ballu rád říkám ultimativní anime protože střídá jednotlivé žánry a zaměření tak rychle a přitom tak plynule že si změny kolikrát ani nevšimnu, jistě většinou je to boj, ale i školní humor romantika, nebo jen přímo hloupost jako Penguin Village (její existenci v tomhle vesmíru stále úplně nechápu :D). K tomu tématu jsem vytvořil i hru kterou praktikuji na kohokoliv kdo se mě na anime zeptá, začnu popisovat prvních pár dílů v rychlejším sledu a čakám kdy mě posluchač zastaví :D [Možné SPOILERY] a je to asi tak: "Dragonball je o 12-letém chlapci (Gokuovi) s opičím ocasem, kterého najde v džungli 15letá dívka na motorce kterou může složit do velikosti pilulky když Goku loví tygry, po společné noci a hodině anatomie, se vydají na hledání hledat kouzelné kuličky (Dragon Bally), v první vesnici však narazí na prase v komunistické uniformě se schopností transformace terorizující vesnici ..." A dál jsem se nikdy nedostal :D (v zásobě jsem měl ještě želvího muže který Gokuovi daruje pojízdný mrak a dívka která ve 4 letech zabije helmou dinosaura :D a to stále nejsem u epizody 10 :D [Konec Spoilerů] Dragon Ball je prostě jízda kterou jsem ani nečekal, ale užil jsem si ji a hodlám si ji užívat i dál. 5* ()

Galerie (2 957)

Zajímavosti (21)

  • Po zlých ohlasoch na krvavé a brutálne scény mnohé televízie začali seriál cenzurovať alebo úplne zastavili jeho vysielanie. (hito)
  • Goku na začiatku prvej časti Bulme povie, že má 12 rokov. Neskôr sa prizná, že má 14, pretože nevedel svoj vek presne zrátať. (Flipper)
  • Americká verzia bola rozsiahlo cenzurovaná a dostalo sa jej vlastných dialógov a vlastného soundtracku. (hito)

Reklama

Reklama