Reklama

Reklama

City Hunter - Season 1

(série)
Japonsko, (1987–1988), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Cukasa Hódžó (komiks)

Kamera:

Itta Kobajaši

Hrají:

Akira Kamija, Kazue Ikura, Hidejuki Tanaka, Hirotaka Suzuoki, Kaneto Šiozawa, Kóiči Jamadera, Miina Tominaga, Naoko Watanabe, Nozomu Sasaki, Šigeru Čiba (více)
(další profese)

Epizody(51)

Obsahy(1)

City Hunter Ryo Saeba, pracující jako "čistič" a Kaori Makimura, rozpustilé děvče, které se zabývá obchodní stránkou věci, spolu tvoří tým, který je možné si najmout jako ochranku, soukromé vyšetřovatele nebo k zlikvidování nepohodlného člověka. Ryo se však nejčastěji rád nechává zaměstnat krásnými ženami, které se na něj obrátí s prosbou o pomoc, když napíší na tabuli na nádraží Shinjuku jednoduchý vzkaz: XYZ. (Jigvell)

(více)

Recenze (7)

Teg 

všechny recenze uživatele

Hehe, snili jste někdy o hezkých dámách? Jistěže ne! Ne jako Ryo :D Tenhle protřelý světák má mužnou postavu, smrtelnou mušku a jednu (nebo více) mokkori slabinu ke krásným ženám. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepomůže vám policie? Jste bezradní? Jděte na nádraží v Shinjuku, napište na tabuli XYZ a najměte si City Huntera - Městského lovce! Ryo Saeba je totiž něco, čemu se říká v branži čistič, který dělá ze zásady jen a pouze pro krásné mokkori ženy. Má uši jako rys a s jeho muškou se nemůže měřit nikdo na světě. Bohužel ani s náchylností k opačnému pohlaví, kterému svoji lásku dává najevo tím nejhorším možným způsobem a po právu si vysloužil pověst největšího úchyláka a já osobně jej řadím do stejné ligy s Happosaiem ze seriálu Ranma ½. Možná může být na závadu, že neexistuje souvislejší příběh a celý seriál má epizodní charakter. Jednotlivé příběhy se klenou přes jednu, nejvýše 3 epizody. Já to osobně za vadu nepovažuji protože při délce 51 dílů - v případě televizního vysílání - i když minete jeden dva díly nic moc se nestane, kromě tedy toho, že se připravíte o porci zábavy, při níž se budete válet smíchy po zemi především pokud jste muž. Pro ženy to rozhodně asi není, což je jediný způsob, jak si vysvětlit nesmyslnou jednu hvězdu od „neznam“ … Ryo Saeba je prostě bourák! 100 % ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co dodat k tomu, co řekl Idaho? Snad něco málo o vedlejších postavách. S Royem sdílí zaměstnání a byt pohledná Kaori, která nemá pochopení pro jeho sexuální úlety a sama se obsadila do role strážce nevinnosti nebohých mokkori (tak jim samozřejmě říká jen Ryo) panen. Dále se seriálem občas mihne půvabná detektivka Saeko, s kterou má Ryo asi takový vztah jako Lupin III. s Fujiko a nakonec plešatý obří svalovec Umibozu, občas Ryoův protivník a schopná konkurence z branže, jindy spřízněná duše. Sám Ryo je téměř dokonalý macho, se vším dobrým i špatným, co k tomu patří. Ti všichni, a nejen oni, jsou původci různých ztřeštěných situací, které útočí na divákovu bránici. Nejčastější jsou Ryovi "sexuální interakce" s mokkori částmi těl různých mokkori žen. Naštěstí humor nečerpá jenom z tohoto, jinak by moje hodnocení bylo nižší. Moje základní výtka směřuje k délce seriálu, která je IMHO přílišná. V daném tématu a při epizodičnosti je tu jen několik příběhů, které si budete pamatovat i po delší době. Ostatní, bojím se, trošku splynou. Na druhou stranu - nasmál jsem se a pořád se těším na další řadu...Pro mě slabší 4. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně víc než zajímavá podívaná o borcovi, ke kterému se obrací kdokoliv, kdo potřebuje napravit nějakou nespravedlnost, na kterou policie nestačí. Ale pozor, šanci mají pouze jedinci s chromozomy XX (tedy ženy). Ryo je totiž nejen prvotřídní střelec, jakému může závidět i Martin Riggs, ale taky neméně prvotřídní prasák, který nenechá na pokoji žádnou kočku, kterou zmerčí. Prostě takový James Dempsey (včetně Coltu Python .357 Magnum a včetně auta - byť to v D+M patřilo Makepeacové a po pár dílech skončilo špatně) kombimovaný s Ataru Morobošim. Absolutně mě nenapadne nadávat, že seriál je typicky epizodní záležitost, to je normální snad u každé detektivky (Columbo, Kojak, Profesionálové, Moulin, Místo činu, Pitaval, Dempsey, Jake a tlusťoch, atd.). Ale je pravda, že po několika dílech to přestává být ono. Paradoxně nejzajímavější jsou ty první díly, kde má Ryo ještě kolegu chlapa, kde se v přítomnosti žen aspoň zčásti ovládá, kde má občas u žen i úspěch, a kde není pochyb o tom, že je mimo jiné i nájemný vrah (viz. 3. díl, byť dotyčný si to sakra zaslouží). Jakmile štafetu parťáka převezme Kaori - mistryně světa ve vzpírání (palici o váze 1000 tun nezvedne ani Arnold), ona noir atmosféra je rychle nahrazená krystalickou komedií. Na tom by samo o sobě nebylo nic špatného, jediný problém je v tom, že tvůrcům rychle došla šťáva. Po několika dílech jsou přiběhy na jedno brdo, a až na pár výjimek nuda. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama