Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Dalimilovi a Elišce narodí dceruška, která dostane jméno Růženka, je to sláva převeliká, protože rozhodně není obyčejná. Je to princezna Růžového království, v němž je Eliška královnou a Dalimil spravedlivým vládcem. Jediný, kdo nejásá, je královnina starší sestra Melánie, která se užírá závistí a vztekem ve zchátralé věži, protože je starší a podle tradice měla být královnou. Dalimil se však zamiloval do Elišky, a tak Melánie o vytouženou korunu přišla. Naplněná zlobou Růženku prokleje kletbou, podle níž se v den sedmnáctých narozenin píchne do prstu, usne navěky a s ní celé království. Král nechá princeznu střežit, snaží se odstranit všechny ostré předměty z dosahu, a když se její sedmnáctiny nebezpečně přiblíží, rozhodne se provdat ji a tak ji zbavit prokletí. Za ženicha jí vybere prince Jiřího z Půlnočního království, jenže Růženka se zamiluje do princova mladšího bratra Jaroslava. Ten sice namyšlenému, hloupému bratrovi vždy ustupuje, ale tentokrát se rozhodne, že ho vyhrát nenechá. Nečekaná nehoda mu sice prohraje sázku o princeznin polibek, chytrá Růženka však brzy odhalí, jak je to s hrdinskými kousky prince Jiřího, a ke zděšení rodičů si ho odmítne vzít. Nastává den narozenin, a když se kletba naplní, může ji zlomit jen jediný člověk. A tak se princ Jaroslav vydává přes zákaz rodičů do zakletého království, aby ji zachránil. (TV Nova)

(více)

Recenze (383)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie Šípkovej Ruženky s kvalitnou produkciou a veľmi dobrými hereckými výkonmi. Vyniká hlavne komický Vladimír Menšík v úlohe večne hladného sluhu Mateja. Hanblivý ale predsa odvážny  Jan Hrušínský ako dobrý princ a Jan Kraus ako starší princ, Trocha tej proletárskej rétoriky: Práca? Práca ja dôležitejšia ako odvaha. Podfarbená vynikajúcou hudbou Karla Svobodu. 75% ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Moc hezka pohadka na kterou de vzdycky rad podivam. Libi se mi ,,komedialni,, vstupy pana Menšíka…jeho humor je zde zkratka neprekonatelny. ()

Chemic 

všechny recenze uživatele

Jedna ze skvělých českých pohádek, které pobaví snad všechny. Tady se o srandu staral Vladimír Menšík a byl fakticky skvělej. ()

CID7 

všechny recenze uživatele

Klasická česká pohádka. Muzika nádhera. herecké obsazení extra. Menšík-tj. beze slov (např. jak učí Hrušinkého plavat). Patří mezi nej. české pohádky. ()

Peršanka 

všechny recenze uživatele

Více takových pohádek. Je jí skoro čtvrt století a pořád nezestárla. Napínavá, romantická, strašidelná, humorná. Všeho tak akorát. ()

kpt.Marťas 

všechny recenze uživatele

Moc a moc sympatické zpracování pohádky o Šípkové Růžence. Princezna je maličko mrtvá, ale o to víc si člověk užije "dobového" záporáka Krause a sluhu Menšíka. Jeden z nezapomenutelných filmů, kterými nás pan Vorlíček obdařil. Škoda, že ta doba už je pryč. ()

Mr.Dark 

všechny recenze uživatele

Pohádková klasika, kterou si nenechám každoročně ujít.Stejně je tam nejlepší Kraus......"Takovou rýmu jako jsem měl já,neměl nikdo na světě,že jo papa?:-)))) ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se vždycky těším na písničku O šípkových růžích. Kdyby tu pohádku nedávali v televizi čtyřikrát ročně, tak by se mi líbila mnohem víc. ()

LOVE VOLE 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka ke koukání, vytvořeno zkušenými pohádkáři. V pohádkách nesmí chybět humor, tady je vrchovatě zastoupený v roli sluhy v podání Vladimíra Menšíka. ()

Tanulin 

všechny recenze uživatele

Režie V.Vorlíčka mi zaručuje, že film, či pohádka bude zkrátka hezká.Okouzlující Růženka, vynikající V.Menšík a spousta jiných českých "perel" v krásně natočené pohádce. ()

Lenny76 

všechny recenze uživatele

Jedna z velmi podařených a vtipných pohádek, která se drží motivu sice je něco přidáno, ale zároveň z toho není paskvil, jak se stává v současných pohádkách. Zejména herecký výkon Vladimíra Menšíka zde hodně pohádku drží, je zde úplně úžasný. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Podle mne trochu slabší pohádkový kousek,který přesto o Vánocích uvidíte.Já ho ale vynechám,protože je tato pohádka spíše navoněnou bídou.Moc se v ní člověk nezasměje.K tomuto účelu byl povolán Menšík což dělá dost,ale je na to sám.Připomíná mi to takové ty bezduché studiovky,ale je to venku. ()

Adosek 

všechny recenze uživatele

Jedna z našich nejkrásnějších pohádek! Je jen škoda, že Marku Míkovou namluvila Naďa Konvalinková. Princezna by tak měla jiný hlas a ne hlas Naďi, která v té době byla na vrcholu své slávy... Škoda, ale jinak je to nádherná pohádka. Nejvíc mám rád Libuši Švormovou jako Melánii. ()

Reklama

Reklama