Reklama

Reklama

Okupace Země: Rainfall

  • Austrálie Occupation: Rainfall (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sci-fi příběh nabitý velkolepými speciálními efekty a napínavými akčními scénami se odehrává dva roky po mezigalaktické invazi na Zemi, kdy se přeživší brání útočníkům v zoufalé pozemní bitvě. Obětí denně přibývá a hnutí odporu spolu s nečekanými spojenci spřádá plán, který by mohl konečně ukončit globální válku. Vesmírní vetřelci se rozhodli ovládnout naši planetu a začíná osudový závod o záchranu lidstva... (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Potenciál tam byl, skvělé efekty, ale místy to připomínalo b až c-čkové ztvárnění.. Ti herci z komparsu byli naprosto nesnesitelní a tupí.! A ano, opravdu to kazili hlavním hrdinům.... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Fuck to bolelo. Na druhou stranu se mohu poplácat po ramenou SKORO jsem to dokoukal a nakonec tomu nenapálím odpad... Vím jsem dobrák. 22% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sci-fi akcia v silnejšom vizuálnom prevedení, ale mne to pripomenulo maximálne nejaký Star Trek s deformovanými ksichtami, ktoré si na kozmickej lodi rokujú s kým uzatvoria prímerie a koho napadnú. Otváracia scéna je super akčná, potom nastane na niekoľko desiatok minút nudné ticho, aby to šlo zase do akcie a takto opakovane. Len mne prišli práve tie akčné scény také neprehľadné, strieľanie hlava nehlava, zo strany na stranu. Nie som fanúšik takéhoto žánru a v tomto spracovaní už vôbec nie. Na zahraničných portáloch to má ale silné hodnotenie, asi hlasuje celá Austrália. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Technicka uroven dobra.Velke mnozstvi zvlastnich efektu na tak omezeny rozpocet? Pro me zmatek. Velke mnozstvi vybuchu a vzduchem letajicich tel. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je na jednej strane oveľa epickejšia a dočkáme sa tu aj väčšej porcie akčných scén. Ale totálne zlyháva po dramatickej stránke. Proste tu chýba nejaký zmysluplný dej, ktorý by niekam gradoval. Ľudia sú tí dobrí a siví emzáci tí zlí. No a to je všetko. Jedna akcia strieda druhú a ja som vôbec netušil o čo tým anonymným ľudom ide. Proste tam neustále niečo vybuchovalo. Kvalita trikov je slušná. Na úrovni televíznych sci-fi seriálov, takže som bol celkom spokojný. Akcia je ale dosť monotónna. Nejaká fakt pamätná scéna tu nie je. V strede film trochu spomalí a pokecáme si s pár postavami z jednotky. Ale žiadny zmysel alebo náznak emócii to filmu nedodá. Z tohto filmu sa dajú zostrihať perfektné trailery plné akcie. Ale kto by chcel prakticky nonstop kukať dve hodiny na priemerné akčné scény. Ja určite nie. A trojku určite vynechám. Podobne televízne pôsobiaca sci-fi séria o invázii mimozemšťanov na zem Skyline je v každom ohľade oveľa lepšia. 2/10. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Efekty už dnes nejsou všechno. Stupidní přestřelky a výbuchy bez hlubšího smyslu a děje. Postavy mě nepřirostli k srdci. Bez napětí, jen tupá podívaná na efekt. Trapní mimozemšťané jak z Hvězdných válek. Nedokoukáno. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke sa austrálsky Deň nezávislosti 2 zlepšil, takže z Dčka máme Cčko. Určite treba pochváliť niektoré scény a hlavne CGI v nich bolo viac ako fajn. Ak by sme film brali ako staršiu epizódu Star Treku (z 2000 roka) tak spokojnosť... Uvidíme kam, a či sa niekde posunie tretí diel. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ale veď prečo by raz nemohli Zem zachrániť aj Austrálčania. Až na to, že ju veľmi nezachránili, no. Ono to je asi pokračovanie niečoho, čo už teraz vie, že nepotrebujem vidieť a ďalšiu časť ani nechcem vidieť. Tu si kľudne môžete na pol hodinky odbehnúť, vrátite sa a viete presne, čo sa deje, dialo a bude diať. Jedna asi len za snahu robiť dobré vizuálne efekty. 1 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedničce jsem dal odpad a nadával jsem jaká to byla sračka dvojka je na tom podstatně lépe. Režisér se od jedničky poučil a rve tam dostatek akce tak, že se člověk nemusí nudit bohužel problémy přetrvávají. U  jedničky jsem nadával na to, že z Amélie dělají bůhví co tady rovnou povýšila a je z ní australská  wonder woman ono celkově všechny postavy se zde tváří jako nejvíce king postavy na světě zatímco v jedničce měly problémy se zabitím jednoho tady jich zabíjejí po stovkách pohodička někdy do nich střílejí a nezabijou je někdy stačí podělaný revolver (zajímavá Vás proč naserte si nedozvíte se nic). Nejhorší je konec obě ty postavy Asiat a ten mimozemšťan jsou protivnější a trapnější než Jar Jar Binks a to jsem si myslel , že to už snad nejde. Třetímu dílu šanci dám snad tam bude scéna kdy Amélia poletí ve stíhačce na emzáky a zabije je všechny více op už to snad ani být nemůže totiž.    60 procent ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne o hviezdu lepšie, ale inak to napreduje strašne pomaly. Tie stupidity a katastrofálne herecké výkony, to je strašne do očí bijúce. Triky o niečo poskočili, čiže už nie sú pozadu 15 rokov, už len 10, ale neviem, neviem, či ešte zvládnem pozrieť pokračovanie. Ani jedna postava sympatická, človek nemá komu nadržiavať, možno najviac emzákom. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování nízkorozpočtového australského sci-fi ´Occupation´ (2018) s neuvěřitelným rozpočtem pouhých šest milionů dolarů, se již zabývá vzniklou válkou na Zemi právě po oné okupaci. Stále se jedná o nízkorozpočtový film, byť náklady již dosáhly na 25 milionů dolarů. Takže dějově po mimozemské okupaci uběhlo několik málo let. Lidstvo se s nějakými přátelskými mimozemšťany skamarádilo a společně vyrazilo do boje proti těm špatným. Motiv připomíná klasiku ´Lebkouni´ (1988), byť jen v tom spojenectví, či tímto filmem inspirovaný ´Bright´ (2017). Jinak to stejně jako předchozí film vyvolává podobnost se snímky ´Den nezávislosti´ (1996) a ´District 9´ (2009). V podstatě se jedná o obyčejné válečné sci-fi, takže bitvy a souboje jsou v centru dění, které jsou propojeny dlouhými nezajímavými dialogy se snahou navodit dramatičnost. Lokace, výprava a vizuální efekty však vzhledem k výše zmiňovanému nízkému rozpočtu nejsou zase až tak špatné, jak by se mohlo očekávat. Naopak. Mít to rozpočet blockbusteru, vypadalo by to už hodně dokonale. Samozřejmě také s daleko lepším scénářem. Snímek je vyroben stejně jako předchozí, takže opět nepatří mezi ty lepší, ale není zase až tak hrozný, aby nepostačil jen tak pro bezmyšlenkovité filmové odreagování a jednoduchou filmovou zábavu. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Jízda od samotného začátku. Spousta efektů, nikdo se s ničím nepáře. Bohužel ani scénárista nebo režisér. Mnoho scén je pouze "na efekt", mnoho dialogů nemá hlavu ani patu, mnoho herců se na plátně prostě "vyskytuje" (největší problém jsem měl s Rafou Nadalem, ehm tedy Mark Coles Smithem, při jeho výkonu jsem si fakt myslel, že je to spíše tenista). Ale celkové hodnocení 35% je za mne až příliš přísné. Ono ty efekty fakt nejsou zlé a jako průměrné akční scifi film obstojí. Dal bych tak 60% (3 hvězdy), ale abych dal filmu naději na serveru, rozhodl jsem se mu pomoci hvězdičkami čtymi. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Po delší době, zase jedna prima science fiction. Krásně jsem se bavil a ten statečný šedivák si získal moje sympatie. Těším se na druhou část. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Hele dokoukal jsem to. Kde mám sakra svojí medaily!? Jednu hvězdu to má za pár minutovou komediální vsuvku. Fakt hrůza 😁 ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Spoustu chybek, které tento film dostali v mém hodnocení na dvě hvězdičky, ale pořád si říkám wow, tohle bylo docela zajímavé a kdyby to dostalo daleko více pozornosti a člověk to trochu lépe vypiloval, mohlo to být několikanásobně lepší. Pro mě pár zajímavých hereckých překvapení, ale celkový dojem na vyšší hodnocení zkrátka nedosáhl. ()

Reklama

Reklama