Reklama

Reklama

Pepek námořník

(seriál)

Obsahy(1)

Najslávnejší rozprávkový námorník a konzument špenátu Pepek súperí zo zákerákom Blutom, ktorý sa vždy objaví v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Bluto a Pepek aj s priateľkou Oliv Oylovou a svojimi synovcami prinášajú v každom dieli dávku zábavy a ponaučenia. (Makky)

Recenze (121)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Šialený špenátový hrdina. Toto je ďalšia z výborných rozprávok, mňa ale až tak veľmi nezaujala ako iné. Bolo to svojské. Odniesol som si z toho však, že ak budem jesť zeleninu a špeciálne špenát môžem byť silný a zdravý a to je pre deti pekný odkaz. Takisto som si spieval zvučku z tohto seriálu a dodnes si z nej niečo pamätám. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju ten zvláštní pocit (bylo mi něco pod deset), když končil jakýkoliv díl Pepka Námořníka. Byl to zvláštní pocit, kdy mi bylo strašně líto, že končí něco, co jsem v té době zbožňoval a na co jsem se pokaždé tak těšil. V tom věku by Popeye the Sailor Man byl stoprocentně první v mém seriálovém žebříčku. 83 % ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich detských „hrdinov“, ktorého som spoznal cez Cartooon Network. Tieto krátke rozprávky s námorníkom Pepek majú svoje nedostatky (nápaditosť napríklad nie je ich silnou stránkou, ale „opakovanie“ o to viac), ale mimo iné môžem im ďakovať, že som si ochutnal špenát (a nedostal sa na môj black list). Škoda, že ten špenát so mnou nespravil to, čo s Pepekom ;). Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Člověku se ani nechce věřit že tato svého času u nás děsně populární záležitost je stará více jak padesát let ! Nepodívat se tak to tak tipuji někde na sedmdesátá, maximálně osmdesátá léta. I když některé méně zdařilé epizody z pozdějšího období které nám tady někdy v devadesátých letech servírovali komerční televize nebyli už nic moc a za nic nestáli jako ty původní. Bohužel, ale co naplat, je to už klasika a klasikou už navždy zůstane. Jednak už díky samotnému velmi charismatickému a neodolatelnému špenátovému Pepkovi ale i díky jeho vyzáblé přítelkyni Olivě a v neposlední řadě také díky jeho neustálému sokovi Blutovi, kterého mě někdy bylo fakt líto. Takovejch případů, ale bylo povíceru že pane Jerry nebo Zajíci atd..? Pepek byl ale stejně borec takový novodobý superman s ocelovými svaly. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem v mládí. Ale jinak víc pochval už asi nebude, protože už si z toho moc nepamatuji (například to, že hlavní postavu nadaboval můj oblíbený dabér Stanislav Fišer), což není, ale taky nemusí (Ruská ruleta) být zárukou kvality. Nicméně musím i po letech uznat, že Pepek je výborná & hlavně klasická postava, na kterou se nezapomene. Stejná slova mám i na úvodní znělku. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Příběhy Pepka námořníka patří se svými 220 epizodami vůbec k nejdelším kresleným seriálům. (kapsomut)
  • Jack Mercer, dabér Pepka námořníka, tuto práci vykonával celých 45 let. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)

Související novinky

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama