Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Předposlední je kafkovským příběhem o bezvýznamném inspektorovi, který přijíždí do obrovského izolovaného domu, aby jeho obyvatelům odečetl stav vodoměrů. V budově je však uvězněn a obklopen labyrintem překážek. Při pokusu o útěk se jeho vnímání reality, zdravý rozum i zbytky lidské existence obrátí vzhůru nohama. (Cinemax)

Recenze (4)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně typ člověka, který bude vyhledávat filmy ze žánru podobenství. Nicméně anotace mi přišla zajímavá a očekával jsem ujeté postavičky v ujetých rolích. Realita je ale hozená nespecifikovatelným směrem. Minimálně to není sranda, v což jsem doufal. Spíš to vypadá na nějakou nadšeneckou směsici záběrů z místního Jedličkova ústavu. Pokud se mýlím, tak bych tvůrce velice rád poslal do nějaké nevybouřené kodaňské čtvrti, kde by si s nimi tamní mládež jistě poradila s vysvětlila, co je to deprese. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V Dánsku mají zejvně dost peněz na natáčení filmů, když je dávají i magorům. Tohle bylo zjevně tak, že frajeři a frajerky přišli do nějakýho blázince a zeptali se vedení "Kdo je tady nevětší magor? "Tamhle Jonas Kærup Hjort " , tak Jonasi, tady máš prachy a natoč si svův film a Jonas skutečně natočil a já ho dneska viděl. Teď se musím jít ožrat, abych se s Jonasova veledíla vzpamatoval. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Méně by bylo více. 1) Současný Kafkův následovník si očividně neuvědomil, že nesporně zajímavý nápad je zajímavý jen chvilku, možna tak půl hodiny, ale pak začne (a vskutku začal) nudit._____ 2) Připouštím, že setkání s domovnicí (caretaker) bylo imponující._____ 3) 37letý Jonas Kærup Hjort si svůj celovečerní debut napsal, zrežíroval a sestříhal stejně jako předchozí dva krátké filmy._____ 4) Ke kafkovské inspiraci uvádí režisér: What I take away from the works of Kafka is his resistance to deliver any sort of logical explanation for a universe that is inherently devoid of logic. We are all in conflict, we are all trapped in situations we cannot escape, even if others think we can. In a world emptied of meaning, he raises the question of meaning. However, the question never receives an answer. It doesn’t seem to escape absurdity but only preserve it – an expression of ultimate imperishability._____ 5) Nízkorozpočtový snímek se natáčel v kodaňské vodárně zavřené kvůli průsakům vody. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Prepáčte ale film je úplná hovadina! Divák prichádza o zdravý rozum pri sledovaní tohto šialenstva! Chudáci diváci čo šli v Dánsku do kina, očakávali kafkovskú drámu a dostali nepochopiteľné podobenstvo k ničomu. ()

Reklama

Reklama