Reklama

Reklama

Kdo chce zabít Jessii?

  • USA Who Wants to Kill Jessie?
TV spot
Československo, 1966, 81 min

Kamera:

Jan Němeček

Hrají:

Dana Medřická, Jiří Sovák, Olga Schoberová, Juraj Višný, Karel Effa, Vladimír Menšík, Karel Houska, Ilja Racek, Valtr Taub, Bedřich Prokoš, Čestmír Řanda st. (více)
(další profese)

Co všechno se může stát, když ráno potkáte svůj sen, vypráví česká filmová komedie režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Hlavními hrdiny filmu jsou manželé Beránkovi, oba docenti, kteří pracují na vědeckých objevech. Paní Beránková se zabývá somniologií – hledá prostředek, který by ovlivňoval lidské sny. Docent Beránek se zase snaží vynalézt přístroj obrovské fyzické síly. Od chvíle, kdy se mu do rukou dostanou komiksové sešity, se všechno změní. Kvůli neprověřenému preparátu jeho manželky oživnou tři komiksové postavy z Beránkova snu – krásná Jessie, superman a pistolník. Začíná velká dobrodružná honička… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

argenson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vnímám především jako velkou příležitost pro Danu Medřickou. Zatímco dnes ji máme zafixovanou v rolích pečujících/opečovávaných maminek/babiček, tady vystupuje jako pragmatická žena ve službách vědy a mě to moc baví. A i když se zprofanované vtipkování na téma plánovaného manželského sexu může zdát otřepané, mně její hláška: "No Jindřichu, dnes je přece čtvrtek!" rozesmává už hodně let. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane kolego, já kategoricky žádám, abyste okamžitě přestal snít !!" ;) Naprosto jedinečný a neotřelý film, který jasně dokazuje Vorlíčkovu režijní velikost a invenci, založená na geniální elementární myšlence může působit příliš bizarně, byť se zde paradoxně trestuhodně mrhá nevyčerpatelným potenciálem příběhu, z něhož se mohla stát doslova kultovní záležitost, kdyby se tvůrci nebáli přitlačit na pilu a nedoufali, že právě ona základní myšlenka bude natolik vtipná, že nebude zapotřebí duchaplnějšího příběhu a propracovanějšího scénáře, a tak se nabízí srovnání s v tomto směru o třídu povedenějším Lipského filmem, co do kvality, Čtyři vraždy stačí, drahoušku !! !! Řada scének trpí absencí pointy, nemůžu se ubránit dojmu, že barva by, ač chápu Vorlíčkův záměr i logiku v návaznosti na trikové provedení, právě v tomto případě byla na místě, Havelkova hudba mě ani omylem nenadchla, a tak vše zachraňují jen geniální velikáni naší kinematografie, geniláně hláškující a improvizující Vladimír Menšík, standardně skvělý Jan Libíček, v naprosto nečekané a netypické roli dokonalá Dana Medřická a samozřejmě bezchybný Jiří Sovák !! Kdo by nechtěl vidět, jak ji Jirka pustí Supermanovi, a pošle ho tak dík popelářům na smetiště..;) ;) Václav Vorlíček, dnes již zřejmě trpící značnou senilitou, předběhl svoji dobu, tentokrát však ve smyslu jak pozitivním, tak bohužel i v tom negativním, což mě nesmírně mrzí.. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husta zalezitost a v porovnani s ostatnima starejma ceskejma filmama asi nejoriginalnejsi film. A nejspis i jedinej "komiksovej". Od zacatku tu je velkej prival vtipku a misty film prejde skoro az do neme grotesky, hlavne kdyz jsou na scene "sny". A diky sve stopazi si film udrzi tempo az do konce a kdyz tu zrovna neni nejakej vtip, zachranujou to vyborni herci. Skvela zabava. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným generačním komediím trochu slabší děj, scénáristé vsadili čistě na originální námět, který ovšem sám o sobě film v pohodě utáhne. Navrch ještě krásná Olga Shoberová v nejlepších letech a jako vždy skvělé komické výstupy Vladimíra Menšíka či Jiřího Sováka. Škoda, že se nápad nepodařilo ještě více rozvést, mohla z toho být vskutku nezapomenutelná podívaná. Takhle bych komixovým fanouškům doporučil spíše mladší snímek Čtyři vraždy stačí, drahoušku! ()

sud 

všechny recenze uživatele

První crazy komedie z pera Miloše Macourka a Václava Vorlíčka. Zde se teprve oťukávali s žánrem, rozcvičovali se a výsledek působí ještě poněkud nesměle. I tak se ale jedná o skvělou originální komedii s nabitou závěrečnou půlhodinou, skvělým Jiřím Sovákem a naší nejkrásnější herečkou všech dob - Olgou Schoberovou. 85%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Roli Supermana hrál Slovenský kulturista Juraj Višný. (sud)
  • Scéna, v níž z ucha krávy vylétne mrak ovádů, se natáčela v prosinci. Sehnat v zimě tyto mouchy bylo prakticky nemožné, proto byl už v létě požádán biolog z jednoho výzkumného ústavu, aby připravil na zimu "čerstvé" ovády. (-bad-mad-wolf-)
  • Juraj Višný dostal za svoju rolu Supermana honorár 10 000 Kčs. (Raccoon.city)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama