Reklama

Reklama

Wycliffe

(seriál)
  • Slovensko Wycliffe
Mysteriózní / Krimi
Velká Británie, 1994, 38x45 min

Kamera:

John Walker

Hudba:

Nigel Hess

Hrají:

Jack Shepherd, Tim Wylton, Bill Nighy, Tamsin Greig, Geoffrey Bayldon, Nick Brimble, David Schofield, David Bradley, Con O'Neill, Jeremy Clyde (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Když je mladá dívka nalezena uškrcená řetězem, soudní patolog zjistí, že způsob dívčiny násilné smrti i vražedný předmět se až příliš podobá jiným dosud nevyřešeným vraždám z minulých případů. Detektiv Wycliffe (Jack Shepherd) musí společně s jeho týmem objevit jedenáct let starý důkaz, aby mohli najít souvislost mezi všemi těmito vraždami.
Policie přijede k rodinnému domu Creedových a oznámí paní Creedové (Eileen Davies) a jejímu staršímu synovi Garymu (Hans Matheson), že její dcera a jeho sestra byla nalezena uškrcená. Oba jsou rozrušeni touto tragickou zprávou a Gary jde poté opravovat rodinný náklaďák, který stojí hned před jejich domem. Tam za Garym přijde i jeho mladší malý bratr Johnny (Martin Bennetts). Po chvíli však bere Gary do ruky hasák a rozejde se společně se svým bratrem Johnnym k jakémusi domu. Gary zabouchá na dveře a zdá se psychicky nevyrovnaný, poté vstoupí s Johnnym dovnitř a zavřou za sebou dveře…
Po nějakém čase je policií v tomto domě nalezeno mrtvé mužské tělo v tratolišti krve. Poněvadž se Gary potuluje kolem, policie pojme na něho podezření. Pokusí se ho proto zadržet, ale Gary začne před nimi prchat a na jednoho z policistů zaútočí srpem a poraní ho na ruce. Ale na pomoc přiběhnou zraněnému kolegovi další policisté a Garyho zadrží. Poté je Gary převezen na policejní stanici a vyslýchán několik hodin. Nakonec neunese policejní nátlak a k vraždě onoho muže se přizná. Jako důvod uvede, že si myslel, že jím zavražděný muž byl vrah jeho sestry a tak se mu šel pomstít. Policie ale zjistí, že onen muž nemohl být vrahem jeho sestry, protože se udály další vraždy několika žen - a všechny byly uškrceny řetězem… (Lynette)

(více)

Recenze (1)

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Tento britský kriminální seriál měl premiéru 24.7.1994. Podle scénáristy W.J. Burleyho vzniklo celkem 5 řad, jehož poslední díly se natáčely ještě roku 1998. (Lynette)

Reklama

Reklama