Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (212)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zbytečně nekonzistentní parodie na špionážní filmy v éře, kdy se teprve dostávaly do kurzu, ale už bylo o čem mluvit a z čeho si utahovat. V tomto ohledu strefil Vorlíček hřebík na hlavičku, ale zejména v první polovině jsem se vyloženě nudil a otočil pocity směrem k lepšímu až s pár vtipnými momenty v druhé půlce filmu. Škoda, aspirace na kult po boku “Pane, vy jste vdova!” tu byla a ne malá. [viděno na Voyo 21.12.2023] ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce žertovná satira z dob, kdy v nejmenované zemi uměli točit lehce vypointované komedie. Velké trio a spousta malých figur, tak jako třeba ti Hlinomazníkovi kágébáci... :-) No, psal se rok 67. Dohnat a předehnat... Ano, není důvod dávat filmu jako takovému více než tři hvězdičky, snad jen kvůli TÉ psovi pana Foustky půlku navíc. Zaokrouhleno tedy naKonec nahoru za 4! Ale jinak je to jen takový ten náš roztomilý malý český film. . . . A co říct těm dnešním velkým komediotvorcům? Sežerte červenou kouli, břídilové... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Clouseauovský (strašný konstrukt) Sovák zachránil co se dalo, takže jsem skončil na vcelku spokojených čtyřech hvězdičkách. Líbilo se mi že film vystihl přikrášlenost bondovek lépe, než kdyby přímo parodoval konkrétní scény. Pořád si ale myslím, že se měl Miloš Macourek víc odvázat, a že roli toporného Jana Kačera měl dostat někdo výraznější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S dýmějovým morem Black and White zásadně nepiju." Nepíše se mi to snadno, ale agent W4C je větší bourák než já. Jenom on se dokáže z nejmenovanýho města s Eiffelovkou dopravit kanálem do jinýho nejmenovanýho města s Pražským hradem, zmlátit agenty celýho světa (s výjimkou Grónska) a zajistit plán na vojenský využití Venuše. Prostě borec. Nicméně tohle je kravina na kvadrát, takže konkurent je taky silnej - účetní Foustka alias ekvádorskej plavec Juan Alvarez. Do boje těchto dvou titánů nepolezu, budu vše sledovat z povzdálí v posteli s Alicí Roberts, popíjet s ní Koňak značky Whisky a budu se u toho skvěle bavit. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Zatímco opus magnum Oldřicha Lipského ("Limonádový Joe") slavil už tři roky úspěchy doma i v zahraničí, druhý český klasik žánru parodie "úpadkových západních filmů" Václav Vorlíček se ke svému životnímu dílu s názvem "Pane vy jste vdova" teprve zvolna nadechoval. Podobně jako jeho předchozí film "Kdo chce zabít Jessii" je i "Konec agenta W4C" filmem velmi nevyrovnaným. Problém je v obou případech zjevně především v tom, že režisér teprve hledal ten správný herecký odstín. Tam, kde šlo o prosté napodobení v zásadě jasně definovaných rolí (Jan Kačer, Jan Libíček či Květa Fialová) to tolik nevadí, problém nastává v případě "agenta 13B", tedy postavy primárně určené k vytváření onoho zábavného a komického. To je ovšem zcela proti logice a řádu dobře fungující parodie, neboť v ní samozřejmě nemá naivní účetní co pohledávat. Možná šlo o jistou pojistku pro případ, že by parodie sama o sobě nefungovala tak jak má. Vznikl tak žel ukázkový kočkopes, což je veliká škoda. Jan Kačer hrál svého chladného a mlčenlivého profesionála, který je vždy ve střehu a vždy nad věcí opravdu dobře. Veliké škoda, že si podobných rolí nemohl v socialistickém Československu střihnout víc... Celkový dojem: 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (23)

  • Komedie byla prodána například i do Indie. (Terva)
  • Jan Kačer (W4C) absolvoval prípravu s akademickými majstrami sveta v džude. (dyfur)

Reklama

Reklama