Reklama

Reklama

Král sokolů

  • Slovensko Sokoliar Tomáš (více)
TV spot

Obsahy(1)

Královský sokol, co hrdě létá v modrých výškách nad hřebeny divokých hor, učaroval hradnímu pánu Baladorovi. Kdo toho sokola chytí a vycvičí, ten dostane zámek na Dunaji… Nechme se společně zavést do středověku, do prostředí krásných, ale divokých hor, kde žije čtrnáctiletý Tomáš (B. Holiček) se statečným srdcem, v němž se právě probouzí doposud nepoznaný cit i touha po svobodě a volnosti. V lesích pod hradem mocného Baladora (J. Kukura) žije společně se svým otcem (V. Jedlovský), panským podkoním, dědečkem Metodějem a sestřičkou Agátou klidně až do chvíle, než otec tragicky zemře. Proto musí odejít prosit o práci na hrad, kde právě probíhají zásnuby Baladorovy dcery, půvabné Forminy (K. Jandová) a mladého šlechtice Ostrika (J. Žvásta). Nechtěně se zaplete do intriky, kterou připravil zlý Iver (J. Langmajer) svému odvěkému rivalovi, sokolníku Vaganovi (W. Kownacki). Ten je pomluven a musí prchnout. Má ale za spojence Tomáše, který rozumí řeči zvířat a ptáků a zná nejedno tajemství přírody… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Čože? 58%? Vám šibe? Ukážte my jedinú rozprávku za posledných 30 rokov ktorá tu bola natočená a bola lepšia? No fakt ukážte mi ju! :-) Jedine Dračie Srdce ale aj to bol americký film. 

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Už když jsem tento příběh viděl poprvé, byl jsem příjemně překvapený. Pan Vorlíček nezklamal, nejde sice o klasickou pohádku, spíš středověký příběh, gróf v podání J. Kukury nemá chybu, J. Langmajer je parádní záporák a tu jednu navíc dávám za Kláru Jandovou, jelikož pro tuto herečku mám velkou slabost.

vikaa

vikaa (hodnocení, recenze)

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Napůl pohádka, napůl historický příběh. Viděla jsem ji už jako dospělá a opravdu mě nadchla.

Geiss

Geiss (hodnocení, recenze)

Krásná pohádka, pouze psi tam nezapadají - ti jsou "moderní"... :-)

Valentýna

Valentýna (hodnocení, recenze)

Král sokolů se hned potom, co jsem ho viděla, zařadil mezi mé nejoblíbenější české pohádky. Po dlouhé době někdo konečně přišel na to, že pohádka nemusí skončit svatbou hlavních protagonistů. Nádhedná příroda, dobově správné historické prostředí, dobří herci a dotažený děj. Od téhle pohádky jsem až dosud (2006) neviděla nic nového, co by se dalo zařadit do zlatého fondu českých pohádek.

na příspěvěk reagoval Puerdraco

mikhail

mikhail (hodnocení, recenze)

Keďže Slovensko neoplýva v posledných rokoch filmovou tvorbou, rád by som dal vyšiie hodnotenie, ale viac ako **+ dať bohužiaľ nemôžem. :-(

Reklama

Reklama