Reklama

Reklama

Milionář mezi námi

(pořad)

Obsahy(1)

Reality show, která ve světě chytila za srdce miliony diváků, míří do Česka! Britský formát The Secret Milionaire dojal nejen Británii, ale i Ameriku, Austrálii a Irsko. Česko bude další zemí, která vytrhne vysoce postavené milionáře z komfortu a ukáže jim život na okraji společnosti. Navíc umožní i veřejnosti aktivně se zapojit do pomoci... Ze dne na den se dostávají do světa, který je jim cizí. Pod změněnou identitou se ocitají na okraji společnosti, v problematických lokalitách, ale také v organizacích, které se soustředí na pomoc potřebným. Václav Staněk, Simona Kijonková, Jiří Antoš, Lenka Hlavatá, Karel Janeček, Petra Plemlová a Martin Hausenblas. To je sedm statečných milionářů, kteří vyměnili teplo luxusního domova za skromnou ubytovnu, kaviár za čínskou polévku a vedoucí pozici v úspěšných firmách za manuální práci. Na týden změní svůj život a identitu a s pouhými 550 korunami v kapse se vydají do sedmi českých měst, aby pomáhali. Prostřednictvím neziskových organizací poznají životy zdravotně či sociálně znevýhodněných a na konci své týdenní utajené mise ze svých peněz věnují statisíce korun těm, kteří podle jejich vlastního uvážení pomoc potřebují. Pravou identitu milionářů nikdo nezná. Neziskové organizace milionářům zprostředkovávají spojení s pro ně vzdáleným světem v domnění, že jsou objektem vznikajícího dokumentu představujícího jejich činnost. Moment překvapení tak přichází na konci týdne při odhalení identity a předání šeku na peníze, které znamenají snazší přežití a často i záchranu. Týden nezmění život pouze lidem, které milionáři odmění a pomohou jim, ale také promění samotné milionáře – uvědomí si, jak velkým bohatstvím je věnovat čas a pomoc těm, kteří to potřebují. Během své týdenní mise si milionáři vyslechnou silné životní příběhy, setkají se s dřinou, utrpením, ale i neskutečným odhodláním žít a užívat si život navzdory nepřízni osudu. (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Milionář mezi námi je v první řadě televizní show a podle toho to také vypadá, to je jasné. Milionáři mají přežít s pěti sty padesáti korunami, což se ale dá - znám z vlastní zkušenosti i menší částky. Pravdou je, že až na Janečka, kterého zná hodně lidí, se objevili samí neznámí lidé. Ti si mohli vyzkoušet dobrovolnickou práci u různých charit. Nedělám si iluze, že pojem "celeé odpoledne" je v televizní branži nutné brát jako pár hodin pro natočení materiálu, a osobnostem byli udělovány samé lehčí práce. Určitě by nikoho nepřebalovali nebo neutírali mu zadek. Dále mě udivuje, které všechny lokality byly označeny za problémové. Na druhé straně oceňuji, že ať už to celé byla nebo nebyla komedie pro diváky taky byly rozdány peníze potřebným. Možná by nebylo od věci podívat se zpětně po několika měsících, zda hlavně jednotlivci využili peníze jak měli anebo je klasicky prochlastali či profetovali i když se zaříkali před kamerama, že už nikdy. Přestože jsem si jistý, že jednotlivé milionářské osobnosti byli chráněni ze všech stran, i tak se milionáři přeci jen podívali do světa i když třeba jen okrajově, který neznají a poznali Česko z trochu jiné stránky. Všechno má své ale. Jedna milionářka tvrdila v jednom záběru, že není klasický milionář, který by schraňoval majetek a lpěla na něm. Hned v následujícím záběru nám předvedla v garáži luxusní auta a to rovnou několik. To jen dokazuje, jak jsou milionáři úplně mimo mísu. ()

Vabr odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt trapný! Já už to vůbec nechápu, to chce snad TV Prima trumfnout TV Novu se Svatbu na první pohled nebo co?? Trapné, nahrané až to bolelo a otřesné, že vůbec něco takového někde vysílají v TV (ale já se snad ani vůbec nedivím). Pořad slouží pouze ke zviditelnění znuděného milionáře a k propagaci málo známých charit, které jsou úplně k hovnu (až na výjimky). Vážně mi stačilo už jen to, kolik tam bylo těch charit zneužívajících cikánů. A pak ať jim lidi prej přispějí :D. Jediná, která byla snad k něčemu byla David a Goliáš. Stačil mi jeden díl, jasnej odpad! VYHODNOCENÍ: PO TOMHLE UŽ DLOUHO OPĚT NEZAPNU TELEVIZI! ()

Reklama

Amper01 

všechny recenze uživatele

Další ze "sociálních" reality-show. Další, show, která je zároveň evidentně zatracována. A ač si taky o některých boháčích myslím své, je pěkné vidět přeci jen i tu lidskou stránku. Protože nikdo je nenutil do pořadu jít. Takže vlastně smekám, že do toho šli a ze svých peněz podpořili dobrou věc. A ty kamery? Bez nich by těm lidem asi nepomohli, páč by je něco takového asi nikdy nenapadlo. Fandím takovým pořadům. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

550 korun je vstupenka na kvalitní koncert v Lucerna music baru. Shlédl jsem první díl odehrávající se v Ostravě s divácky vstřícným lidovým typem výrobcem dětských hřišť. Nejsou na něm vidět žádné znaky výstřednosti. Připraveně vypadá ta neustále přítomná kamera. Na tomto díle je silné ty osudy klientů s poraněným mozkem. Pěkná epizoda je s natruc posekaným trávníkem. Říkám si jestli bude v závěru publikum přející nebo závistivé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jasně je to kýč program, ale z těch čtyř dílů co jsem viděl, mě třeba zaujal ten mladý kluk – milionář. Češi jsou závistiví, takže se ani nedivím zdejšímu hodnocení. Jasně takový Janeček je na ránu a taky mi je na blití jen když ho vidím, ale na rozdíl od některých zbohatlíků a zlodějů jsou mezi námi i lidi, kteří vydělali peníze svou pílí a nápaditostí. Já jim to nezávidím. Spíš mě naserou ti, co kradou jak straky a ještě z nás dělají debily – viz politici, jejich kamarádíčci, lobbisti atd…S tou částkou (550 kč) by však tihle lidé nevyžili ani den ne tak týden – něco někomu dají no a pak si to odečtou z daní – takhle to přátelé v tomto světě funguje už dlouho… ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Když je Karel Janeček u kluka, co mu představuje dělo na brambory podomácku vyrobené, má Karel Janeček v ruce iPhone a natáčí si to na telefon. Přitom má hrát chudého občana... (TheSlezy)

Reklama

Reklama