Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Nejslabší film z celé trilogie. I přes vynikající hetecké obsazení nedosahuje snímek kvalit filmu " Zralé víno ", který osobně považuji za nejzdařilejší z celé trilogie. Herecké esa jako Vladimír Menšík, Jiří Sovák, František Filipovský, Iva Janžurová a další se pomalu vytrácejí ze scény a hlavní pozornost je upřena jinam. Další důkaz toho, že i vynikající herci nemohou zachránit dosti podprůměrný scénář. Hudba opět Karel Svoboda ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv kromě poslední uměle vsazené scény nemá film s vínem nic společného, z vinařské trilogie je jasně nejvtipnějším. Tvůrci tentokrát kromě zákulisních tahanic mezi okresem a krajem a jedné zahraniční delegace z RVHP nechali soudruhy na pokoji a věnují se taktickým manévrům a kamufláži. Josef Abrhám je tu hrozně milý, pan Menšík vypadá moc nemocně, Andrlová k nakousnutí. Osvěžení přineslo angažování Pavla Nového, správného padoucha zastupuje Bróňa. Líbila se i Martina Bezoušková. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná rudě podbarvená komedie se zlým Polozskem(proto on potom musel přikládat do kotle!), hodným Ábrhámem(Brubaker českých jezedáků, stane se vrchním aby to očíhl stejně jako Redford v Sing singu) a všemi okolo. Jezedáci z Pálavic přecházejí na počítače, vím o čem mluvím, implementoval jsem informatiku na jaderné elektrárně. Zlatý jezedáci, zlatý.....a chápající, včetně Sováka. Kdyby ještě žil nabídl bych mu flek za 40 litrů jako prduchovi! ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ja mám filmy režiséra V.Vorlíčka rád. Tento tretí diel tzv. vínarskej trilógie je poctivo urobený. Pamätám sa, že kino bolo plné a na narážkach tipu (transvestita - co, politiku do toho netahej) sa schuti zasmialo. Ja keď sa dívam na tento film v prvom rade vidím už chorého V.Menšíka a stále už len sediaceho F.Filipovského. Mňe sa moc páčil výkon J.Somra. No musím konštatovať , že je to len priemerná komédia - škoda. 65%. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Souboj o misto predsedy druzstva mne rozesmal.Dva kohouti ,kteri se perou o tento post jsou panove Abrham s Poloczkem.Poloczek alias Zlamal se muze spolehnout na svou pravou-levou ruku Kokosku - Labuse. Vladimir Mensik v tomto dile nedostal tolik prostoru,spise se objevi sporadicky a jeho role neni v zadnem pripade hlavni. O to vice casu dostane pan Sovak s pi Janzurovou.Ani sexualne vykonna dvojka Travnicek ,Novy neprijde zkratka.Nelze zapomenout ani na pana Krause ci Sloupa, ktery z nakradenych soucastek sestroji traktor a samozrejme pana Filipovskeho,Somra a mladounkou Andrlovou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Kalkulačka ve filmu je japonská Brother 725SR z roku 1976. Počítač je český – TESLA CM 1601. De facto se jedná o alfanumerický terminál sestavy minipočítačů řady SMEP 50. Ačkoliv je tato jednotka pouze monitorem s klávesnicí – centrální počítač a datová jednotka byli dalšími „kusy“ této sestavy – velký a velice těžký (cca 35 kg), v době sálových počítačů, které svým objemem dokázaly zaplnit celou místnost výpočetního střediska, v tomto případě se už jednalo o slušnou miniaturizaci. (sator)
  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)

Reklama

Reklama