Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Recenze (427)

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

V mládí se mi toto dílo až tak moc nelíbilo, ale nyní se mi tento snímek změnil na hodně oblíbený, mj. pro jeho propracovaný a vtipný příběh a třeba také pro krásně zahrané i vedlejší role - jako je třeba pan král v podání pana Sováka s jeho trefnými hláškami.. Zkrátka je to taková mile potrhlá komedie, u které se člověk baví a navíc má i dobrý příběh. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Geniální. Co víc napsat? Napsali už jiní. Výkony Janžurové, Menšíka (Kdo jste? Šestý pěší z Ivančic.) v čele ostatních neméně výborných. Něco podobného se dnes už nenatočí. Shlédnul jsem nesčetněkrát a stále mne to neskutečně baví a krom notoricky známých hlášek snad vždy nějakou trošku zapomenutou najdu. Třeba jako tu výše uvedenou, kterou, myslím, pan Menšík dal do filmu jako kolikrát ze svého bezedného herectví. Tak co dnes? Kolik nás stály lístky? Nic..... Já bych dodal, že by mě to, být v kině a ne u TV, nebolelo. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to byla zápletka jak po dvou litrech houbového čaje, pořádném jointu a papírem pod jazykem k tomu! ... závěrečná scéna mi evokuje slastnej vejron jednorožce složený z pestrobarevných konfet a cukrového zdobení k tomu!.... podtrženo sečteno - boží to bylo 😊 ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, ještě dozvuky "zlatých šedesátých". Ovšem O. Schoberová v něm už nesměla hrát. Tak musela zaskočit "Olinka Bérová" (titulky)... ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus poněkud bláznivá komedie, leč přesto dobrota. A ne kvůli autorské dvojici. To jsem zjistil až teď, kdo to má na svědomí. Štubová je boží. Schoberová bohužel jen na okrasu. ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

//Ovšem jako veselohra to není špatné ... Má to být tragédie veličenstvo// Posledních 20 minut je absolutně božích a slouží jako vzácnej úkaz toho, že se občas i Čechům povede natočit crazy komedii...Tak trošku :-D ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Ďalšia neskutočne dobre natočená crazy komédia od Macourka s Vorlíčkom. Príbeh o tom, ako armádni predstavitelia sa rozhodnú odpratať kráľa, ktorý sa rozhodol zrušiť armádu, je neskutočný nápad. Podarení generáli vypracujú diabolský plán, ktorý sa nakoniec otočí proti nim. Musím povedať, že tento film má neskutočnú myšienku o tom, ako armáda je štát v štáte a vplýva na civilný sektor, vládnu moc a podobne. Čo nám to pripomína. Žeby vojensko-priemyselný komplex? Je neskutočné, že toto presadili v takých dobách. Opäť je tu more skvelých hercov, kde jednoznačne kraľuje Iva Janžurová so svojou trojúlohou, zdatne sekunduje Menšík, Kopecký, Sovák, Řanda, Libíček a mnohí ďalší. Keď sa nad tým zamyslím, tak sa tu stretla naozaj plejáda hercov. Komédia, ktorá nedá vydýchnuť, jedna bláznivá scénka ide za ďalšou, ďalšou a ďalšou. Nechápem, kde na to tí cvoci prišli, lebo ten nápad je skvelý. Transplantácia mozgov, vytváranie umelých tiel. Toto teda len tak ľahko niekoho nenapadne. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch bláznivých starých komedií s nádechem retra kombinující prvky budoucnosti a místy až absurdním humorem mě tenhle film vždycky bavil nejvíc. Jak humorem, tak zvraty a charaktery. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Pro mne je to snad vrchol Vorlíčkoviny a Macourkovštiny, skvostně propletený scénář neuvěřitelně černý humor, vynikající herecké výkony (i v maličkých rolích, což třeba ve špenátu není na takové úrovni), pořád pěkná Schoberová, dobří padouši. Hlášky jako Zavři oči, brouku a Abych z vás neudělal nezaměstnaného byly součástí doby.  Pan Sovák netradičně nedělá explicitní komiku a je výborný , paní Janžurová - to je snad její  životní role, Jiří Hrzán ukázněný (a nesmrtelný), Eduard Cupák kouzlící hlasem, Jan LIbíček dokonalý, mohl bych jmenovat dál a dál. ()

T369 

všechny recenze uživatele

Pane, vy jste vdova! má tak krásně zamotaný a složitý děj, že to je nakonec to, co se mi na něm nejvíc líbí. Samozřejmě společně s hereckým obsazením. Jiří Hrzán je tam opravdu skvostný a Iva Janžurová taktéž. "Zavři oči, brouku..." ()

clm 

všechny recenze uživatele

Film som videl aspoň 50x ale aj napriek tomu si ho nenechám újsť. Mimoriadne vydarená je úvodná hudba ... ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Překombinovaná scifi komedie, úžasný herci, skoro každá postava je zapamatovatelná. Jen škoda, že takových filmů nebylo víc. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Naprostý skvost mezi českými filmy. Kromě výborného hereckého obsazení zaujme hlavně neuvěřitelnou originálností. Už jen to realistické zobrazení atmosféry jakéhosi království, nepochybujete, že král je král, generálové jsou generálové, herecké hvězdy opravdové hvězdy, seriózní milionář se tak opravdu chová atd. Krásná Olgy Schoberová a Iva Janžurová, která umí zahrát Hrzána i Růžičkovou :-) Jen škoda, že takovéto filmy přerušili 70.léta... 95% ()

hostivít 

všechny recenze uživatele

Vrchol českého soc-sci-fi. Transplantace mozků - jeden nápad a co to dokáže. K nezapomenutí je už první scéna s useklou rukou, taktéž poslední s letícím Menšíkem: "Počkej, mrcho, já tě stejně roztrhnu." Plejáda všech komediálních herců: Janžurová, Sovák, Filipovský, Menšík, Libíček, Kopecký, Růžičková, Kopřiva, Kostelka, Řanda, Zázvorková, Šimánek ... každý tu hraje výborně, včetně štěků Haška, Líra, Svěráka, Smoljaka, Hrzána atp. Více nebudu vypisovat, musel bych totiž vypsat celý film, takřka větu od věty. Geniální! ()

moviess 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo než jsem se k tomuto filmu dostala....... a v žádném případě jeho shlédnutí nelituju. Opět film plný úžasných hlášek. ()

Reklama

Reklama