Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (427)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nevšedne originálny scenár nevyužíva naplno svoj potenciál. No aj tak to stačí, aby boli bránice divákov v neustálom namáhaní, zámena osôb je vygradovaná v nevídaných scénkach s komicky totálne premyslenými postavami, ktoré by zatienili aj podobné známe klasiky (Eddie Murphy - jasný príklad) spoza Veľkej mláky. Navyše nápady, nad ktorými by normálne stál rozum tu nadobúdajú úplne iný, nenormálne bláznivý nádych. 85%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

A safra, to musel bejt silnej matroš, na kterým tvůrci ujížděli při psaní scénáře. To byla nějaká Lehká Srandovní Droga nebo Esence Vtipné Kaše. Janžurová zúročila svůj komediální vklad a její triple byl parádní, na Olinku se moc pěkně kouká, i když s tím jejím herectvím si nejsem tak úplně jist. Klobouk dolů před vycizelovaným scénářem a faktem, že filmaři museli z vietnamské tržnice objednat neskutečné množství cetek = rekvizit (prsty, ruce, hadičky, nohy atd. atd.). Jediné, co nechci slyšet při předehře od ženy je: "Zavři oči, brouku!" :-) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vorlíčkovy sci-fi rádoby komedie mi povětšinou zásadně nevadí. Tohle byla ovšem ve velkém stylu zpackaná slátanina. Problém jsem neměl ani tak se samotným nápadem, který rozhodně potenciál skýtal. Problém jsem měl s nenaplněním tohoto potenciálu. Výborné hodnocení tohoto filmu dávám za vinu výhradně době jeho vzniku a poměrům v této době, kdy vedle ostatní tehdejší tvorby skutečně musel působit křišťálově svěžím dojmem se závanem jistého průkopnictví. Takže nám zase promluvila do hodnocení ta svině nostalgie. Jsem veselý člověk a směji se rád a často, když je ovšem čemu. Jestli jsem se během filmu usmál dvakrát, tak přeháním. Kdyby tento snímek nehodnotilo tak vysoce tolik oblíbenců, tak bych si snad troufl i zapřehánět a napsat, že jediným důvodem proč má smysl film vidět je Olga Schoberová, která je i po letech stále dostatečným důvodem, proč spáchat během sledování do kapesníčků genocidu milionů potenciálních géniů. Pokud by snad někdo sledoval snímky z tohoto důvodu, tak bych doporučoval sáhnout spíše po Kdo chce zabít Jessii?, kde je Olga nejenže o 4 roky půvabnější, ale především tam nemluví, což ji přidává ještě více na přitažlivosti...a jako bonus se u toho filmu pro změnu i zasmějete. V tomto případě hodně ušmudlané 2 kousky. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Sovák: "Pálí se ti ruka." Filipovský si čuchne: "Z čeho to oni asi dělají?" Sovák: "To je z nohy." Táto vycibrená budoárová aristokratická konverzácia medzi dvoma kráľovskými veličinami dáva tušiť, kam až autori filmu mienia zájsť (pokiaľ to nie je zrejmé už zo samotného názvu). Toto nie je ani tak crazy, skôr hypercrazy komédia. V každom prípade najlepšia bláznivá komédia 20. storočia široko-ďaleko. Veď len posúďte - Cupák: "Vy jste vdova, pani Štubová?" Ružičková: "Ano, vdova. Manžela jsem utloukla pánví." Zaujímavé je spojenie dobových reálií s istou mimočasovosťou. Keďže ide o geniálne dielo, ako také sa komentuje veľmi ťažko, lepšie je citovať a citovať. Sovák: "Všichni lidé jsou bratři, Keletiová, a všichni králové jsou bratranci." Janžurová: "Ach tak." Ach jaj :-) ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Ivy Janžurovej, ktorá mi ešte v žiadnom filme nebola tak veľmi sympatická. Presne tento typ starých českých filmov mám rad - neotrelé nápady, absurdné situácie, výborní herci, nejaký ten sci-fi light motív, vtipné hlášky (moja obľúbená, tá od Kopeckého - "Abych z vás neudělal nezaměstnaného!") 7,5/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (46)

  • Když si Evelyna Kelettiová (Iva Janžurová) připichuje zavíracím špendlíkem punčochu ke stehnu, má na noze dokonale vymodelované latexové pouzdro. (alonsanfan)
  • Modely figurín pro sanatorium profesora Somra (Miloš Kopecký) vznikaly na základě pokynů a anatomických návrhů skutečných chirurgů. (carott)

Reklama

Reklama