Reklama

Reklama

La monaca del peccato

  • USA Convent of Sinners (neoficiální název)
všechny plakáty

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

D'Amatův druhý výlet mezi jeptišky zavřenými za klášterními zdmi. Tím prvním byl film "Immagini di un convento" (79). Příběh mladé nešťastné ženy (krásná italská herečka Grimaldi, škoda že tu nemá ještě svůj vlastní profil), kterou znásilnil její nevlastní otec, a která je za své "hříchy" poslána do kláštera někde ve Francii, kde jednak nabírá nové zkušenosti, ale kde časem přichází a na vlastní kůži zažívá i nejedno příkoří, tím že se zamiluje do muže! Vypadá to že se zde praktikuje úplně vše, od sexu, násilí, sadismu, přes lži, intriky až po pomstu, jen ne to hlavní, v klidu vykonávat svoje vlastní povolání. Později je mladá žena dokonce obviněna z posedlosti ďáblem a to je opravdu veliké nebezpečí, hlavně pak v té době. Nevím jestli erl neviděl jiný film, ale bobrů, nahoty a sexu (hlavně lesbického) je tu stále dost, někdy to až unavovalo, protože to vypadalo že film o ničem jiném není, ale je fakt že příběh, kde byl dobrým základem kvalitně napsaný scénář, je na trashového režiséra D'Amata rozhodně povedený i rozumný (žádný trash!), a celý film zcela jistě posloužil i jako dobrá kritika katolické církve. Film spadá do tzv. subžánru Nunsploitation (ale je lehce nad průměrem těchto filmů-má například daleko hlubší význam a myšlenku než jiné), i když toho násilí, když opomenu znásilnění na začátku, sebemrskačství, nějaké to rouhání a fanatické přívržence církve, zde moc není. Režisér D'Amato natočil tento film pod pseudonymem Dario Donati, a film by se dal rozhodně označit za jeho úspěch. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Seriozní drama z prostředí jeptišek se vším co k tomu patří. D'Amato tentokrát místo bobrů sází na děj a povedené herecké výkony. Milé překvapení. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Docela mne to od d Amata udivuje, krásná kamera i záběry, pěkné tváře (nejen), sice to nejsou Borowczykovy klášterní vizuální radosti, ale hodně dobré, souhlasím s Karlosem, že tohle není trash. Snad bych jen doplnil, že v násilí je i mrskání jiných i když poněkud nereálné, beze stop na pokožce (ne, že by mi chyběly emocionálně, jen to vnímám jako technickou chybu, maskér měl trochu zapracovat). Alůe celkově v žádnu lehký nadprůměr a u režiséra docela nadprůměr. ()

Reklama

Reklama