Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, děti, přesně takhle dopadnete, když budete zlým čarodějem. Tedy, pokud budete žít v našem světě a ne světě fantazie, a proč by čaroděj takovou blbost dělal:) Zvláštní zasazení s pohádkou neodmyslitelně spjatého Rumburaka do skoro reálného světa mě nezaujalo. Obzvlášť scény s počítačem jsou...no...možná ve své době svým způsobem zábavné, ale dnes už škoda mluvit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Postava Rumburaka a Jiří Lábus si už dávno zasloužili nějaký samostatný projekt. Stalo se a jsem rád. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Rumburakovi je dobrý akorát Jiří Lábus a Oldřich Kaiser. Obecně by to mohlo stačit, ale v případě celé pohádky je to žalostně málo. Přitom je to obrovská škoda. Potenciál oni vždycky měli na rozdávání a když si Rumburaka znovu pustím, bude to opět jen a pouze kvůli nim. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Kvalit televizniho serialu tento film v zadnem pripade nedosahuje, ale jako obcasna vanocni priloha rozhodne nezklame - Jiri Labus je proste dokonaly. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte? Počasí: "RABERA TAREGO", nebo zaklínadlo na zvířátka : "HUBERO KORORO", pane Ing. Zachariáši "RUKOFASO NUBUKO", sluha Jean, vrátný Pechánek a osamělý Rumburak (v říši lidí) v naprosto odlišné úloze a poslání než které měl v Arabele. Některé nápady dobré (socialistický počítač Kecálek, psací havran ) ale přesto filmu něco chybělo, třeba onen kouzelný prsten na který byl televizní divák zvyklí...Zde místo toho jen všemožná nesmyslná zaklínadla. Spíš zklamání jak tenkrát tak i dnes.. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Diletantsky >vyrobená< pitomost, parazitující na úspěchu předchozí "Arabely". Já osobně bych nejraději nechal zmizet všechny ty >umělce< , ochotně ochotničící v každé srajdě, která sype... Zbytečno dále komentovat... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Předzvěst toho, kam se dopracuje kdysi tak úspěšný Vorlíček v 90. letech. Film bez jiskry a fungujícího humoru, který parazituje na úspěšném pohádkovém seriálu Arabela. Celkový dojem: 40 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nemohu v žádném případě souhlasit s tím, že se tento film vyrovná Arabele, ovšem ani s tím, že se to nepovedlo. Naopak. Václav Vorlíček s Milošem Macourkem vymysleli kvalitní a zábavný příběh, který vždy potěší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Postava zlého čarodejníka Rumburaka, z obľúbeného českého seriálu "Arabela", sa v roku 1984 dočkala svojho sólového projektu. V podobe jeho meno nesúceho celovečerného filmu. Jiřímu Lábusovi táto rola rozprávkovej bytosti, ktorá sa ocitne vo svete obyčajných ľudí, výborne sadla. Tento film odhaľuje aj viacej z Rumburakovho charakteru. Pohodový bonus ku "Arabele". Kto tomu neverí - HUBERO KORORO! *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnes by se řeklo, že s Rumburakem se jednalo o dojení úspěšné značky. Bohužel se to celé nepovedlo ani co se týče samotného příběhu. 40% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dnes by možná bylo trendy říct, že se jedná o jakýsi spin-off ke kultovnímu seriálu Arabela. Tohle volné pokračování, v němž z původní klasiky zůstala pouze postava čaroděje Rumburaka, kterého skvěle ztvárnil Jiří Lábus, je slabým odvarem nejen Arabely, ale také jejího pokračování z roku 1993. Přesto se však už jedná o poměrně klasický počin, jenž jsem viděl nejednou a který má své světlé okamžiky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rumburak (film nikoliv čaroděj) nedosahuje nápaditosti a neotřelosti Arabely. Pár vtipů se povedlo, Kaiser ceĺkem dobře zahrál inženýra nenávidějícího zvířata a Rumburak byl přesvědčivý jako vždy. Přesto tomu něco chybělo. Rumburak mi zcela nesedl už v době kdy jsem jej viděl poprvé a asi se to už dalšími reprízami nevylepší. * * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Pane inženýre Zachariáši, mukopako muzucho!". Není co dodat, skvělá komedie s klasickým českým zloduchem Rumburakem, který přežívá v Československu osmdesátých let, plus krásná hudba Angela Michajlova. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Rumburak je sice složen z nekonečné řady stejných drobných kreténismů jako o rok starší a v mnohém podobný Létající Čestmír, ale velké kreténismy se na skromnější ploše naštěstí nestačí rozvinout, k čemuž podstatně přispívá skutečnost, že ústředními protagonisty jsou tentokrát dospělí a ne děti. Záhy po velmi pitomém prologu se Rumburak začíná pěkně rozjíždět, Lábusovo sólo sežvejkaného bývalého mistra zla je famózní a třeba takový Hašek místy dosahuje až smoljakovských poloh. Navíc stačilo obsadit místo Andrlové Jeníčkovou a hned to má jiný grády, díky čemuž je také ústřední dichotomie příroda - technika (sice provedená až hloupě primitivně, ale ve své extrémnosti a šikovné dramatické výstavbě docela půvabně) obohacena o jakousi moderní verzi mýtu o manželovi či ženichovi, který je v noci člověkem a ve dne zvířetem (vlastně nevím, jestli nějaký takový mýtus existuje, ale určitě to aspoň v nějakých exotických pohádkách bude). Což by s Andrlovou dost dobře nešlo, kdežto Jeníčková je zde, abych tak řekl, přirozeně mythopoetická. Teda jestli mi rozumíte. Důležitý komentář má vypravěč, ostatní netřeba číst. ()

Reklama

Reklama