Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání na vlastní pěst může být úspěšné – někdy. A nebezpečné – vždy... Kriminální příběh režiséra Václava Vorlíčka natočený podle scénáře Jaroslava Kořána, vypráví o mladém muži, který na vlastní pěst vede pátrání po vrahovi svého kamaráda, řidiče poštovního vozu. Řidič Radek Šimek je zavražděn na své pravidelné trase mezi Radotínem a Prahou. Jelikož měl toho večera u sebe jen málo peněz, vyloučí policie loupežný motiv. Radkův kolega a kamarád Honza Marek nedokáže vyšetřovatelům říci nic bližšího. Oba se totiž střídali na směny a neměli přehled o tom, jak ten druhý tráví volný čas. Honza usoudí, že vražda nějak souvisí s Radkovým osobním životem. Zapojí do akce ostatní poštovní řidiče a s jejich pomocí se pokusí najít dívku z fotografie, nalezené v Radkových věcech… (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Prostředí, ve kterém se příběh měl odehrávat, bylo původně taxikářské, ale zásahem dramaturgů se změnilo na poštovní. (sator)
  • Po koncertu, kde zazní písnička „Život utíká“, se při následné debatě v baru mihne v rozhovoru s Klárou Hirschovou (Jana Šulcová) zpěvák Karel Černoch. (Robbi)
  • Skupina Flamingo, hrající ve filmu, byla založena v roce 1966 a podstatnou část své kariéry působila v Ostravě. V nejslavnějším období s ní vystupovala Marie Rottrová a Petr Němec, ikonickou postavou zůstával zakladatel, trumpetista, skladatel a aranžér Richard Kovalčík. Rok po natočení filmu se v rámci „počešťování“ jmen zejména beatových skupin přejmenovali na Plameňáky. Po přesídlení Marie Rottrové do Prahy (1985) se ji skupina pokusila nahradit Evou Hurychovou, nicméně na přelomu let 1988 a 1989 ukončili Flamingo/Plameňáci činnost. (Robbi)
  • Jan Marek (Václav Postránecký) jezdí jako zaměstnanec České pošty vozem Moskvič 434 (furgon) pro přepravu menších nákladů. Jeho spolupracovníci mají k dispozici východoněmecké Barkasy B 1000 a Robury LO 2500 s upravenou zadní partií pro přístup do vnitřního prostoru. Veřejná bezpečnost jezdí slavným typem GAZ M-21 „Volha“, jemuž se rovněž říkalo Carevna. Varianta, kterou si Marek se Šimkem pořídili jako soukromé vozidlo, je GAZ M-22 kombi. (Robbi)
  • Když Křížek (Jan Libíček) a Miki (Ladislav Mrkvička) hledají v Markově bytě hodinky, pohrávají si s EP deskou skupiny Beatles s názvem „Twist And Shout“. Tato deska v ČSSR nikdy oficiálně nevyšla. Během „prohlídky“ si na gramofonu pouští píseň Mistral zpívanou Karlem Gottem. (Robbi)
  • Zhruba v čase 10:00 prochází Jan Marek (Václav Postránecký) po viaduktu pražského Semmeringu nad Prokopským údolím. Pod ním měla být spáchána vražda jeho přítele Šimka. (Robbi)
  • Scéna pohřbu se natáčela v krematoriu ve Strašnicích. Hotel v Liberci se jmenoval Clarion Grandhotel Zlatý Lev. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama