Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Něco takového se jen tak nevidí. Věděl jsem, do čeho jdu (a měl jsem nakoukanou i slušnou recenzi od Fanboy Flicks), a tak jsem dostal, co jsem čekal. No, je to vážně haluz. Můj rozhled v rámci filmových břeček je opět o něco širší. Vysvětlete mi, jak je možné natočit film s tak diletantskou režií, otravnou synťákovou hudbou a hereckými výkony na úrovni besídky z mateřské školy (a to jsem teď urazil předškoláky). Řadím po bok The Room, byť Troll 2 ani zdaleka není tak zábavný. (819., 14. VII. 2013) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] Vítejte v Nilbogu. Nesnášíte zeleninu? Tak se na tenhle horor plnej zeleniny a pojídání lidskejch rostlinek radši nedívejte. Budete strašně trpět. A vegetariáni budou trpět v závěru. Vážně, byla by to nádherně děsivá noční můra, kdyby publikum nemělo problém nepočůrat se během záchvatů smíchu, který tenhle film neustále navozuje. Geniální byla maska jednoho goblina. Vždycky když se dostala do záběru, tak lidi vyprskli smíchy. To snad museli tvůrci udělat schválně :D. Jen ten (téměř) konec byl dost zoufalej. Debilnější poražení nepřátel aby člověk pohledal. Tak nějak to ale zapadá do celkový stupidity a neumětelství tvůrců a hereckýho ansámblu. BTW asi jako jedinej sem se dobře najed na rautu, i když musím říct, že syrová zelenina s popkornem a zeleným mlékem je fakt zvláštní kombinace :D. Ale říkám si, jestli sem se na tu pohostinost neměl radši vychcat. Bůhví co to se mnou udělá. Hlavně ten cupcake ozdobenej zeleným cosi vypadal dost divně. A stejně tak ten chutnej zelenej vegetariánskej sliz, kterej jsme dostali před promítáním. Ale když já celej den skoro nic nejed a byl sem vyhládlej jak hlavní hrdinové. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

V základu se jedná o geniální koncept - dětský horor postavený na nenávisti městských dětí vůči ovoci a zelenině a také vůči venkovu. Troll 2 je hororové podobenství o vegetariánech jako goblinech, kteří lidi mění v zeleninu a pak je jedí, přičemž jediným způsobem, jak je přemoci, je pořádně mastný dvojitý sendvič s gothajem. Snímek se před lety stal kultovním titulem, ale nikoli na základě svých kvalit (v jakémkoli smyslu), nýbrž čistě proto, že to kdysi byl nejhůře hodnocený film na IMDB. Lidé se na film následně koukali s tím, že se mu mermomocí chtěli vysmát a tak se bavili u každé blbiny, ale problém tkví v tom, že se zde mísí nechtěná zábava s chvilkovými záblesky geniality, úmornou nudou a humpoláckým fušerstvím. V porovnání s vrcholnými filmy z kategorie "tak špatné, až jsou dobré" (např. Hvězdná srážka, Lady Terminator, Chladný jako led) je Troll 2 spíše tak špatný až je špatný, což při potenciálu snímku je velká škoda. Nicméně je třeba ocenit spazmatické herecké výkony i dramaturgicky důsledně držený koncept vyprávěnky pro děti. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

3.NEJHORŠÍ FILM PODLE HODNOCENÍ IMDB. Hmmm, těšil jsem se na kvalitní guilty-pleasure do té doby, než jsem uviděl jméno režiséra. Že je Claudio Fragasso neskutečný sračkař, to vím už od dob jeho předchozího megashitu After Death. Tady jsem se dočkal podobně "kvalitního" zážitku, sice hodně špatného (jak jsem doufal), ale i hodně nudného (jak jsem bohužel od Fragassa čekal). K ději snad pouze tolik: rodina hlavního dětského hrdiny jede na výlet do města NILBOG, které se nachází na území tajemné královny a jejích skřetů. Královna své oběti proměňuje v rostliny a v konečné fázi až jakýsi zelený sliz, který její skřeti (zřejmě dětští herci s neskutečně špatnými maskami) s chutí pojídají. Bystrý chlapec to zjistí a za pomocí zjevení svého dědečka se snaží ochránit svou rodinu a zneškodnit královnu. Celý film je především ve znamení ZELENÉHO SLIZU. Ten se tady blije (občas chlapec, královna a skřeti na konci), občas gurmánský pojídá (opět skřeti), nebo při metamorfóze jedné z obětí odkapává z těla (a je následně konzumován). Zajímavá je i scéna, kdy se královna líbá v karavanu s jedním turistou. V záchvatu vášně u toho žerou i kukuřici, když jsou náhle odněkud ze stropu zasypáváni popcornem (zřejmě umělecký záměr pana režiséra, či co). Ano, předchozí dvě věty zní možná slibně, ale všechny varuju, je to tak nudně podané, že se zaručené bavit nebudete. Z celého filmu by se z kompletních nejzajímavějších momentů dal sestříhat pětiminutový trailer, jinak nuda, fušeřina a amatérismus. Ale ač to zní neskutečně, viděl jsem už i horší sračky. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Notorická stálica vo všetkých rebríčkoch najhorších filmov histórie, volá sa to Troll, ale sú v ňom len samí goblini. Antivegetariánska fantasy vtákovina kde bosorka s hnusnými zubami mení ľudí na stromčeky či sliz a potom to goblini žerú. Ich masky sú príšerne detinské/detinsky príšerné ( hlavne ten škuľavý ), rovnako ako herecké výkony na čele s tou smrteľne kŕčovito pitvoriacou sa čarodejnicou a hrdinným chlapcom čo proste nedokáže normálne hovoriť bez toho aby neustále strašidelne neceril zuby ako naštvaný Votrelec. A samozrejme ona legendárna pasáž "ó maj gáááááááád"! Kde inde uvidíte scénu ako erotické zvádzanie pomocou kukurice ( použiť ju ako robertka čarodejnicu nenapadlo, bo je vymletá ) a následne súlož v hromadách prskajúcich pukancov. Bojovať s goblinskou a magickou čvargou nie je jednoduché, statočný chlapec musí zapojiť všetky fyzické aj duševné sily, našťí rodičom do limonády, duch náhodne sa zjavujúceho mŕtveho dedka mu venuje molotov a v závere zaženie vegetariánske zlo salámovou žemľou... ešteže proti nemu nestál komisár Rex! Ako učebnica zlého filmárstva je to určite neoceniteľné, takže ak má niekto chuť, chlorofylom sfetované osadenstvo mestečka Nilbog a goblini vo vreciach od zemiakov mu dajú lekciu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Film byl po jistou dobu nejhůře hodnoceným snímkem IMDb. (L_O_U_S)
  • Mezi filmaři a herci stála během natáčení jazyková bariéra. Fragasso se s herci domlouval zvláštní směsí angličtiny a italštiny a v tomto pidginu byl napsán i scénář. Herci později vzpomínali na to, že se k nim scénář dostával scénu po scéně a že mu nerozuměli. Někteří se nabídli, že své repliky vylepší, aby nezněly tak nesmyslně, což ale režisér odmítl. Fragasso později označil herce za "psy" a jejich historky o scénáři za nepravdivé. (L_O_U_S)
  • Film se měl původně jmenovat Goblins. ale skeptičtí distributoři Spojených států si o filmu mysleli, že s takovým názvem nemůže uspět. Dospěli tak k přejmenování na Troll 2 ve snaze uvést jej na trh jako pokračování k filmu Trol (1986), přestože nemají filmy žádnou souvislost. (Borrtex)

Reklama

Reklama