Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Recenze (998)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Moje nejmilejší pohádka, spolu s Byl jednou jeden král. Takhle má podle mě vypadat prvotřídní pohádka. Všichni dokonalí, nejvíc samozřejmě Libuška Šafránková, tak neuvěřitelně něžná a přitom žádná puťka jako Nastěnka. Trávníček byl taky dobré borec. Největším překvapením pro mě ale bylo, že ten milý pan král byl Rolf Hoppe, ten slizký nácek z Mefista. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Coz o to, pohadka je to pekna. Ovace na ni ale uplne nechapu. Trochu vice naivnejsi nez predloha, vzhledem k tomu, kdy se Popelka vysila, to tak asi ma byt. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

TA vánoční pohádka. Možná, že úplně TA česká pohádka. Je kouzelná, romantická, vtipná, se skvělými hereckými výkony. "Výsosti? Rozhodla jsem se, že mě požádáte o ruku. Souhlasíte?" :D ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Moc krásná česká pohádka. Vzpomínám, jak mi jednou zpříjemnila cestu student agency autobusem, těsně před Vánoci, když jsem se vracel z úspěšně zdolané zkoušky, cítil se naprosto šťastný a mohl se těšit na svátky. Dnes jsem si tu situaci chtěl připomenout:). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která vás pohladí po duši, ať už toužíte po dobrodružství či romantice. Alespoň na malou chvíli Vám vrátí dávno ztracenou dětskou víru, že dobro má v odvěkém souboji se zlem větší než jen malou šanci ... že šťastné konce jsou téměř nevyhnutelné ... že jsou víceméně POVINNOSTÍ velkého světa vůči jeho malým obyvatelům. Hlavní hrdinka je přitom panenkou, která rozhodně nesedává v koutě, kde by ji nikdo nehledal … kde by mohla leda tak propadnout depresi a pomalu a neradostně zestárnout. Bere iniciativu do vlastních pracovitých ruček a staví se tak po bok všem pravým průkopnicím emancipace. Budiž jí přáno - neznám nikoho, kdo by si tři kouzelné oříšky zasloužil víc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Najúspešnejšia rozprávka v Českej aj Slovenskej republike. Málokto si vie predstaviť vianočný čas bez tohto filmu v televízii. Nezabudnuteľná hudba, dokonalé herecké výkony a jedinečná atmosféra prispievajú k jej obľube. 7/10 ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherná pohádka, která je prostě klasika. Ani po těch letech neztrácí své kouzlo, i když přece jenom u mě vede pohádka S čerty nejsou žerty. Ale ani bez této si nedokážu představit Vánoce a Štědrý den. Hudba Karla Svobody je naprosto ikonická a taky nikdy neomrzí. 9,5/10 ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Naše tradiční pohádka o Popelce na vánoční dny. Kouzelná atmosféra a nádherná Popelka Libuše Šafránková. Je to jedna z těch nejlepších a nejkrásnějších pohádek, 5 hvězd. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Možná je někde ve vesnici kovář, tkadllec, či sluha, který Popelku tajně miluje. Jenže Popelka jen princ, princ, princ... Pro mě jako muže je tato pohádka velmi smutná. Co my obyčejní muži, jak máme naplnit své lásky, když ženy touží jen po princích. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pohádek naší vlastni. A je to tak - stojí za vidění alespoň jedekrát za rok. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tak si tuhle přeceňovanou zrůdnost pojďme detailněji rozebrat. Popelka chce, aby jí Vincek (přizdisráč) přivezl to, co ho první cvrnkne do nosu. Co kdyby ho posral pták? Tak Popelce doveze akorát tak... hovno. Princové jsou tu úplní pitomci a nechají se tahat za nos od feministické krávy. Ta chodí oblečená jako chlap a střílí z kuše. Kdyby to šlo, určitě by hrála i hokej. Ona je vlastně celá divná. Trpí nějakou formou sebeubližování. Místo toho, aby hned při prvních příležitostech prince sbalila a vymanila se tak ze spárů macechy, tak mu pořád utíká, schovává se a celkově z něho dělá blbečka, aby se pak mohla poslušně vrátit k buzeraci. Proč? Do toho jen samé šatičky, tanečky, prostě fajn pokoukání pro holky. A nakonec princ nijak Popelku nezachrání nenajde, nevybojuje si ji, ona se vlastně zachrání sama. Hnůj! Nejhorší na téhle růžovoučké TELENOVELE je, že různé scény (např. Popelčino slaďoučké, miloučké mluvení na sovu, veselá hudba když feministka utíká blbcům, či finální zvolání "naše Popelka!") jsou jako vystřižené od dnešního Trošky. TO NIKDO NEVIDÍ?!!! Kdyby tahle pohádka vznikla až teď a vypadala úplně přesně takhle s tím, že ji točil Troška, tak to končí těžce pod průměrem. A z milionkrát ohraného Goťáckého cajdáku už mívám křeče. Ještě pochopím celkovou oblibu u ženského publika, ale chlapi? Cukrová, feministická srágora. EDIT. A po shlédnutí Branaghovy verze už si plně uvědomuji, co mi jako celek přišlo vždycky na tomhle tak odporné. Ty odpudivé, chladné, zimní exteriéry. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle briliantu již asi nejde nic nového a převratného napsat a asi tak jako většina z vás si bez téhle pohádky opravdu žádné vánoce nedovedu představit. Má jednoznačná jednička mezi pohádkami, s naprosto okouzlující Libuší Šafránkovou, která je tou nejkrásnější a nejroztomilejší popelkou všech dob. Celá atmosvéra téhle pohádky je navíc umocněna kouzelným zimním prostředím do kterého byla zasazena a to vše zde ještě vygraduje svou písní naše nesmrtelná slavíková jednička Karel Gott...:) ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Popelkou.Stačí už jen jména hereckých hvězd a příběh a snad každému docvakne, tato jedna z nejlepších pohádek v česko - německé produkci. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která neodmyslitelně patří k Vánocům a k mému dětství. Nezapomenu na strávený hodiny u Popelky :)) Jedna z těch nejlepších . ()

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama