Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Recenze (998)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pohádka, bez které jsou pro mě Vánoce naprosto nepředstavitelné. Skvělá Libuše Šafránková, která zahrála Popelku na jedničku. Václav Vorlíček krásně zfilmoval příběh o skromné Popelce, do které se zamiluje princ (Pavel Trávnícek). Klasika, která bude těžko hledat přemožitele..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty sis bral maminku, kdežto mě vnucuješ samý cizí holky." Ať si kdo chce co chce říká, ať si kdo chce co chce točí, tak Popelce žádná česká "porevoluční" pohádka nesahá ani po první oříšek. Popelka je totiž úžasná, nádherně si dělá srandu z urozených pánů, zneužívá zvířata k práci a ještě k tomu přináší lehce zašifrovaný sexuální motiv - "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš?". A když se k tomu přidá zmatený princ, cvrnknutý čeledín a jedinečná macecha s rogalem na hlavě, tak za mě je to každoroční vánoční spokojenost. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší česká pohádka- svižná, vtipná, skvěle obsazená, moderní, nezatížená žádnou ideologií. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně není náhoda, že zrovna tahle pohádka se tak zapsala. Režie je hodně aktivní a třeba některé kamerové zoomy mě zaskočily svojí moderností. Vybudování příběhu kolem aktivní hrdinky je mnohem dál než současné pohádky. Sice i tady platí, že pohádkový žánr je prostě moc velká limitace, abych to v dospělosti mohl plně docenit - příběh je vázaný zákonitostmi a klišé, jimž musí jít proti veškeré přirozenosti naproti, a tím se ochuzuje o svůj potenciál. Příběhově nejsilnější je Popelka (samozřejmě) ve chvílích, kdy je pohádce o Popelce nejvzdálenější. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka, asi jedna z těch našich českých hezkých nejlepších. Ale jen průměrný dobrý film. Nic míň ale ani nic víc. Dobré. Za tři. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Typická česká tradiční pohádka o skromné popelce v podání Libuše Šáfránkové na příjemný Vánoční večer. Bez ní by snad ani nemohli být Vánoce :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Klasika nad klasiky. Snad vyjma pyšné princezny neexistuje klasičtější česká pohádka. Vánoční nutnost a startér rodinné pohody. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Poznám ji podle střevíčku. Ta, které padne, bude moje žena...... Veľmi pekná, príjemná a humorná rozprávka. Nevyhľadávam ju síce zámerne (po toľkých pozretiach sa to aj dá pochopiť), jej každovianočné reprízovanie mi však vôbec neprekáža. Určite jeden z vrcholov rozprávkovej tvorby a to nielen u nás. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých pohádek na jednen z nejznámějších motivů. V Čechách už to je sand skoro kultovní pohádka bez který by se neobešly žádný vánoce nebo svátky, ale mě stejně nikdy nepřipadala jako něco extra. Neřikám, že když to náhodou jede v Tv, tak že se nepodívám, ale už mě to moc nebaví. Naštěstí to má dost krátkou stopáž, takže než to začne nudit, tak to skončí. Ale i tak se to u pohádek řadí do tý lepší kategorie ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Prý se to mělo původně točit v létě. Ještě že okolnosti rozhodly jinak. Pohádka nejpohádkovatější. P. S. Veverka louská oříšky. Rozlouskne první oříšek - stříbrné šaty. Rozlouskne druhý oříšek - zlaté šaty. Rozlouskne třetí oříšek - šaty posázené brilianty. Veverka začne plakat: "Já kvůli té pitomé pohádce snad umřu hlady..." ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, co neuděláme, neuděláme proto, aby ostatní nevěděli, že to udělat chceme. --- A ještě mám otázku do pléna: jak dlouho vám trvalo, než jste si uvědomili, že kouzelné nejsou oříšky, ale že to ona moudrá sova Rozárka plní Popelce přání? Protože mně to trvalo víc jak dvacet let. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek, na kterou se každé Vánoce rád podívám. Vždycky jsem litoval pana Libíčka, který se marně snažil přesvědčit prince a jeho druhy ke vzdělávání. No a navíc, když na scénu nakluše Droběna v podání paní Růžičkové, nemám slov. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Naše televize s oblibou pouští "Popelku" k Vánocům... A teď mi opravdu upřímně někdo řekněte: Dokázali byste si představit Vánoce bez téhle výjimečné české pohádky? Já teda ne! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z vianočnej nádielky rozprávok sa tento radí medzi tie, ktoré si síce pozriem, ale len každý druhý alebo tretí rok. V porovnaní s ostatnými mi 'Popoluška' príde len ako chudobnejšia sestrička. Nie len chudobná do počtu minút, ale aj kostýmy, kulisy a celkový rozprávkový dojem nehrá na mňa tým pravým čarom. 65%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Perla - nádherná perla naší filmové tvorby ... ! Miluji tuto pohádku, kterou mám spojenou opět s Vánocemi a nikdy jindy nejsem schopna ji shlédnout. Tradičně prostě patří k Vánocům jako třeba stromeček nebo kapr. Perfektní herecké obsazení ve spojení s německými herci, hudba, prostě všechno :-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že už to nemůžu ani vidět. Jsem opravdu vděčná, že Vánoce nestrávím v ČR a ta pohádka mě nebude pronásledovat. Bohužel nemůžu být zcela "objektivní" (jestli se vůbec dá být objektivní) a jsem ovlivněná tím, že to dávají pořád dokola. Ale co je moc, to je moc. A zas tak povedená pohádka to není, aby se to muselo pořád vysílat! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Priam povinnosť. Film s ktorým je v našej domácnosti spojený každý štedrý večer po niekoľko rokov dozadu. Ja prosťe milujem túto rozprávku. ()

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama