Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Recenze (998)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Tři oříšky pro Popelku je asi nejlepší česká pohádka vůbec a štědrý večer bez ní si někteří umíme představit jen těžko. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Věčná klasika, která nezestárne, krásná Libuška Šafránková, která vždy zůstane pro většinu z nás princeznou, vtip a šmrnc, který filmu neubírá ani studené zimní prostředí a nezapomenutelné melodie dělají z tohoto filmu jeden z klenotů české (československo-německé) kinematografie. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pohádka s velmi dobrou atmosférou, vynikajícími herci, vtipnými scénami a magickými oříšky. Trochu podivně je udělané svícení nočních scén, neboť mi přijde, že světlo občas neodpovídá filmovému času - zejména v části, kdy princ s pobočníky jede na koni za Popelkou z plesu a je dost tma, ale jakmile se dobouchá do statku, je skoro denní světlo. Jelikož Popelka by podle předlohy neměla být na plese déle než do 12, nevěřím, že by princ bušil 5 hodin na vrata, než mu otevřeli. *** Ve zkratce: Šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není, milý pane. Kdo je to? ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Je pouze několik pohádek na světě, které dokáží vrátit "dospěláka" zpátky do dětských let, a toto je jedna z nich. Nádherně natočené, výborně zahrané, pohádkové a přitom uvěřitelné - to vše se podařilo panu režisérovi a hercům dostat do tohoto skvostu, na který se budu rád dívat každé vánoce. Můj komentář č. 200. ()

Vilg 

všechny recenze uživatele

Díky ti, Bože, za Německou koprodukci. Definice pohádkové nádhery a všech atributů, které pohádka obsahovat musí - je přítomno zlo, které je potrestáno, je přítomna láska, která zlo přemůže, je přítomna nevinnost, a nádherně psané dialogy plynou jako z kopce proudící voda. Dvojice Trávníček a Šafránková byl nejkrásnější pohádkový pár, budiž díky tomuto filmu žijí navěky. Amen. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k lidem, kteří sledují každý Štědrý den Tři oříšky pro Popelku jako diví. Viděla jsem ji naposledy tak před šesti sedmi lety, možná to bude i víc. To ale nemění nic na tom, že je to moc pěkně ztvárněná pohádka s dobrými herci a celkovou atmosférou. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Pohádka z mých dětských let! Zůstane a vždy bude u mě na prvním místě mezi pohádkami! Libuši Šafránkovou mam jako herečku celkem dost rád a role Popelky se ujala velice bravurním výkonem! Každý rok na ní koukám a asi to tak bude napořád :-) ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších a nejpoetičtějších pohádek vůbec. Tento film nemá slabé místo a celkový kladný dojem ještě vyzdvihuje špičkový herecký výkon Libušky Šafránkové a geniální hudba Karla Svobody ! Troufám si tvrdit, že těžko někdo v budoucnosti tento film překoná. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej pohádek české i světové kinematografie. Nádherná Libuška Šafránková, spanilý princ v podobě ve své době krasavce Trávníčka, úžasná lokace, líbezná hudba. To vše dohromady spolu se skvělou režií, střihem, scénářem a ostatními skvělými herci udělalo své a vzniklo dílo, jenž se stalo vpravdě nesmrtelným. Pět hvězdiček nestačí.... ()

rounen 

všechny recenze uživatele

Pohádka o nevinné mladé dívce, které dopomohly ke štěstí 3 oříšky... Bez nich by nepoznala prince.. Z toho vyplývá, že bez luxusu se člověk nedostane tam kam by chtěl, a sny se rozplynou jak pára nad hrncem.. Jinak nejlepší hudební pohádkový skladatel Karel Svoboda dodal tomuto filmu hodně a celkově se tu sešlo hodně pozitiv včetně výborných herců (Safrankova, Trávníček, Menšík, Libiček, nebo Růžičková)... ()

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama