Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Recenze (998)

N3O 

všechny recenze uživatele

My tu Libušku Šafránkovou nemít... na co bychom potom každý rok 24. prosince od osmi večer koukali? ()

kakyn 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejhezčích a nejlepších českých pohádek. Pravidelně se na to koukám ke konci roku a pokaždé se mi to líbí. Tahle pohádka nidky neztratí své kouzlo... ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Pokud bych si měl vybrat nejkrásnější českou pohádku, bude to určitě tato. Nic pěknějšího u nás nikdy nevzniklo a bohužel dlouho nevznikne. Vorlíček ve své hvězdné éře prostě uměl točit. Libuška je nádherná - opravdová princezna. Všechny postavy jsou tak plastické, tak barvité. Nenajdete tu ani jedinou scénu, ani jediný střih, který by sem nepatřil (staré osvědčené Vorlíčkovské krédo). Svobodova hudba je úchvatná (ani ten Kája mi tu paradoxně nevadí). A ta zima. Ach. Kolik pohádek je točených v zimním hávu? Tady k popelce to dokonale sedí. Andělská čistota na sněhovém pozadí. No prostě taková popelka se dá natočit jen jednou za život, ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika pohádek české kinematografie. Neskutečná výprava v porovnání s ostatními pohádkami. Perfektní herecké obsazení i v mixu s němci. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Mám takový nějaký odpor k tomu dát pohádce, nebo alespoň České pohádce nejvyšší hodnocení. Každopádně zde byla spousta skvělých hereckých výkonů a určitě tuhle pohádku můžu zařadit mezi ty nejlepší. Libuše Šafránková spolu s Pavlem Trávníčkem utvořili krásné a kouzelné duo. Vše to doplňuje pěkná hudba. ()

kotasbk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejohranější česká pohádka, nicměně stále se naní dá koukat a děkuji bohu, že Vánoce jsou jednou za rok :) ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Popelka bez tatínka, pouze s jednou sestrou? Popelka co najde v oříšku luk a kamizolu? Děkuji stačilo, přepínám. ()

toty 

všechny recenze uživatele

Krasna mladunka Safrankova,nadherne prostredie zimy a zamku.Nadherny princ,zla macocha s dcerou. Rozpravka ako ma byť.Je vrcholom rozpravkovej tvorby pre nasich bratov Cechov. Pan Vorlicek to natocil skvele. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Pomaly sa začínam zamýšľať nie nad tým, že aké by to boli Vianoce bez Popolušky, ale aká by to bola Popoluška bez Vianoc. (to by bol šok, keby to v TV išlo v lete) Kde pak ty vtáčku hnízdo máš ??...to su svadební...juhú...geniálne, no už príliš okukané. ()

derive 

všechny recenze uživatele

Vánoce 2013 a já tohle píšu značně pod vlivem, jak alkoholu, tak vánočního sentimentu a musím říct, že po všech těch filmech, které jsem do téhle doby viděl, tenhle má pravděpodobně nejlepší režii, střih a hlavně hudbu. ()

vipeerr 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct že 10x jsem ji viděl. Z toho 9x na Vánoce a nikdy jsem neměl tu chvilku ji ohodnotit. Ač je to údajně s Německou koprodukcí myslím si že největš zásluhu na tom mají právě Čeští herci a Česká režie. Je to kousek, který k nám prostě patří jako Pelíšky nebo Sněženky a Machři. Za mě 85% a klaním se tehdejšímu zpracování, protože člověk ani na moment nepochybuje..:) krásná pohádka.. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která v dnešní době patří ke klasice české kinematografie. Klasická pohádka s přímým dějem a dobrým koncem (svatba). Hodnocení: 85/100. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Sice mě už odmalička pekelně srali ty strašně zjednodušený charaktery zápornejch postavy a jak si ti hodní nechaj srát na hlavu, ale stejně ji mám rád. Kostýmy jsou taky dost pekelný, speciálně králův větrný pytel s brokátem!!! Btw ta nejlepší česká pohádka je s přehledem Pyšná princezna! :) / Od teďka si navíc můžete způsobit nový zážitek díky zrestaurované a hlavně barevně opravené HD verzi. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Nestarnúca klasika s mladučkou Libuší Šafránkovou. No keďže nemenovaná odpadová televízna stanica ju dáva každé Vianoce už x rokov a dej poznám takmer naspamäť, musím jednu hviezdu strhnúť. Aj dobrého sa môže človek presýtiť. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Asi by som sa len opakoval. Rozhodne najlepšia Československa rozprávka, ktorá cez sviatky nesmie chýbať v našich TV. Pekný a originálny dej, krásna hudba a výborný herci. Akurát po tých rokoch mi to už príde trochu opozerané. (MÔJ JUBILEJNÝ TISÍCI KOMENT NA CSFD :) ()

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama