Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Recenze (998)

shinlove 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, leč pro mě překvapení, že je to zrovna nejoblíbenější pohádka všech dob. Nicméně krásná pohádka, která se neomrzí ani po 40 letech od premiéry! 4* ()

Daniel.Skvor 

všechny recenze uživatele

Nesnizuji hodnotu teto pohádky. Ano tato pohádka je opravdu velmi kvalitní a ano patří k tradičním českým vánočním pohádkám. Nicméně mi k srdci nikdy nepřirostla. O Vánocích se raději podivam na jinou českou pohádku. ()

zuzrik 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si ani představit vánoce bez této pohádky. Koukám opravdu pokaždé když ji o Vánocích vysílají a koukat budu i dál. To se snad nikdy neomrzí je to stokrát lepší než některé moderní rádoby pohádky dnešní doby. ()

Katka.M 

všechny recenze uživatele

Snad nejoblíbenější česká pohádka, skvělé herecké obsazení, neuměla bych si jako Popelku představit někoho jiného než Libuši Šafránkovou. Česká klasika, bez které by Vánoce nebyly Vánocemi. ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Typická vánoční pohádka, která nikdy neomrzí. Skvělá česká herečka, Libuše Šafránková, ztvárnila krásné milé děvče se skvělými dalšími hereckými výkony ostatních českých, ale i německých herců. Trochu mě znepokojuje, že i přesto, že bylo použito několik postav jako německých herců a něměckého prostředí, kde se natáčelo, si Němci tuto pohádku přivlastňují a vydávají za jejich. To už je věc druhá, ovšem já si trvám na tom, že se povedla krásná, nikdy neomrzující česká pohádka na Vánoční svátky :-) ()

She_Screams 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně manuál na námluvy; když nemá zrovna moc zájem o ženský a už vůbec ne o ty, co se samy nabízejí, musíte být jiná, nedostupná a pokud je ještě trochu natvrdlej, lehce mu pomoci vzbudit zvědavost :-D Jinak pohádka, kde je všechno a všichni přesně tak, jak má být. ()

Sofinek 

všechny recenze uživatele

Překrásná zimní pohádka s famózní Šafránkovou a pohledným, avšak poněkud toporným Trávníčkem patří k Vánocům jako stromek s betlémem. Viděla jsem ji už cca dvacetkrát a ráda se na ni ještě dvacetkrát podívám. Za mě 100 % ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Pupuška nemôže v našich končinách na Vianoce chýbať, tak beriem ako samozrejmosť dať jej plný. Čo viac k tomu dodať, no predsa nič. ()

mavin 

všechny recenze uživatele

Je tu málo hvězd, dal bych 10 i více kdyby tu byly. Nechápu ty magory s odpadem, jednou, dvěma . . . . . . . . hvězdami, Asi proto, že to není další blbkavá cipovina od Marvelu nebo jiných. . . . . . . . . Palce pro tuto a další naše výborné filmy a není jich věru málo nahoru!!! ()

WilliamWalla 

všechny recenze uživatele

Najkrajší vianočný film a najlepšia rozprávka vôbec. Brilantná hudba, nádherná Libuše a prekrásny dej - "smekám" pred českými pohádkami a tej najkrajšej dávam 5*! ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdičku strhnu Pavlu Trávníčkovi, protože se nechal namluvit. Přitom jeho hlas je jeden z nejlepších dabingů jaký znám. Bohužel pro něj, v té době měl silný moravský akcent a to se producentům úplně nelíbilo, tak ho nechali namluvit Petrem Svojtkou. Jinak je to pohádka svižná, záživná a plná nezapomenutelných momentů, která si zaslouží jen ty největší pocty. Tehdejší spolupráce s NDR se fakt povedla na jedničku, sousední SRN jim to musela závidět. ()

Ebenauer 

všechny recenze uživatele

Popelka bol prvý film, ktorý som videla ako malé 3-ročné decko a zapamätala si ho okamžite a na večnosť. Všetky ostatné filmy s ním boli odvtedy porovnávané. Nie najhorší štart do diváckej kariéry... ()

Kekik 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit Vánoce bez Libušky Šafránkové? Já tedy ne. V roce 1973 nám pan režisér Václav Vorlíček dal pohádkový skvost. Zasněžená krajina, umouněná Popelka, Jurášek, sova Rozárka a princ, který by se tuze rád vyhnul ženění. Zlá macecha s dcerou Dorou. Hudba Karla Svobody přednesena mistrem Karlem Gottem. To a mnoho dalšího tvoří nejkrásnější pohádku. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Oblíbená vánoční pohádka... :) Ale pardón, je to jenom hezký příběh a adaptace klasické Popelky, kde roli víly plní tentokrát sůva. :) Milé hezké zpracování, ale přesah nijaký. :) Chudá dívka zkrotí láskou naivního prince frajírka, ale toť vše. :) ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Nejznámější a nejslavnější československá pohádka všech dob! Kdo jí neviděl, jako by nebyl. Poznámka: Byla to jedna z prvních pohádek, co byla digitálně restaurována. Dokonalý příběh, dokonalá hudba, dokonalé kostýmy, dokonalý páni herci, atd... 👍👍👍 Vše dohromady, tvoří neuvěřitelnou atmosféru. 👍 Poznámka: Film se proslavil i mimo Českou republiku. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama